Zorca píše:
Ta kniha je hodně zajímavá. Pojednává o objevení TKTL1-označení genu,popř.proteinu, příbuzného s transketolázou, což jsou enzymy, kt.se vyskytují v každém živém organismu včetně bakterií a kvasinek a umožňují přeměnu cukru.Díky nim může tělo vyrábět třeba z glukozy cukr,kt.je součásti DNA.Aktivace fermentace TKTL1 byla zjištěna u všech testovaných druhu rakoviny a přímoúměrně souvisí s invazivitou tumoru a úmrtnosti.V lidském těle probíhá dosud neznámá forma kvašení neboli fermentace, kt.má rozhodující vliv na vznik agres.nádorů.Dr.Coy udává 5 kroků směrem ke zdraví aby se aktivovaly mitochondrie. Rak.buňky sice neodumřou, ale ztratí svůj ochranný štít z kyseliny mléčné. Imunitní systém je může znovu napadat. Buňky nejsou pak invazivní, netvoří metastázy a dají se porazit chemoterapii a ozářováním, které v případě nedodržování bezsach. a bezškrob.diety nemají účinek.Takže za1. nekonzumovat sacharidy. Snížit podíl sacharidů na minimum, max.denně 1g sacharidů na 1kg tělesné hmotnosti. Nejíst celé množství najednou, rozdělit do celého dne, jinak stoupne hladina kr.cukru a rak.buňky získají novou potravu. 2.Stejně důležité jako snížení cukrů je dostatečné zásobování těla tuky a oleji. na 1kg hmotnosti 0.5ml olejové směsi denně.To zabrání kolísání kr.cukru a aktivuje se spalování v mitochondriích. Současně se zabrzdí zánětlivé reakce. Doporučuje nenasyc.tuky-lněný a konop.olej,olivový olej,zelené listové saláty,zelenina,klíčky,ořechy,semínka,ryby,maso-z eko farem)3.bílkoviny,vláknina a sekund.rostl.látky-kvalitní bílkoviny dodají důležité amonokyseliny aniž zvýší nárust hl.cukru.To samé vláknina.3.šetrné odkyselení-potraviny vyrobené ml.kvašením.Odkyselenéí provádět citrátem, např.citrátem hořečnatým.4.pohyb.5.relaxace.Takže doporučuje i kvalitní maso,ryby,šunku,ml.výrobky. Takže zvažuji, že během dne přidám bio jogurt, podmáslí, tvaroh (sirnou patlanici), případně rybu.
Tak, logiku ten postup celkem má a i když jsem knihu nečetl, tak se mě zdá na první pohled dobrý. Maso a ryby mě v tom nesedí, ale sirnou patlanici bych asi viděl použitelnou. Také ty citráty nevidím jako ideální, ale to bych si musel více nastudovat, je to pouze můj okamžitý názor a bez znalosti celé problematiky.