Před pár dny jsem si také pořídil RO a chtěl bych se podělit se zkušenostmi.
Doporučuju nakupovat zde:
http://www.mangala.cz, mají výrazně nižší ceny.
V sadě RO mini je mimo jiné "přívodní vsuvka 1"" (jednopalcová) - ta nemusí vždy vyhovovat (a její montáž je o něco náročnější) - já jsem použil 3/8", která se jednoduše namontuje až za přívodní kohout (před pancéřovanou hadici vodovodní baterie).
Navíc je nutné nějak řešit výdej vody - k tomu potřebujete "Jednoduchý výdejní kohoutek" a pravděpodobně budete chtít, aby se zavřením výdejního kohoutku zavřel i přívod vody do RO, což zajistí "Čtyřcestný ventil 1/4"" a "Zpětná klapka". U čtyřcestného ventilu najdete doporučený způsob zapojení (sice se zásobníkem vody, ale to nic nemění).
U RO mini jsou 3m 1/4" hadičky, která by za normálních okolností měla stačit i na toto rozšířené zapojení (mě zbylo přes půlku).
Celou instalaci jsem zvládl sám, nejhorší bylo vyvrtat dírku do odpadní trubky (velmi nepřístupné místo), nakonec jsem ji musel propálit
Koupil jsem si i TDS metr - přívodní voda (vrtaná studna): 360 ppm, výstupní voda: 16 ppm, zkoušel jsem měřit i vodu "pro injectione" a ta měla 0 - 1 ppm.
Co se týká tlaku vody ve vodovodním řádu, tak max. tlak je obvykle 6atm, minimální 2,5atm a u max. dvoupodlažních domů min. 1,5atm, odhaduju, že běžný tlak je do 3atm, někde i mnohem nižší, RO má min. doporučený tlak 3atm, ale naštěstí funguje i při nižším tlaku. Já mám tlak 3,5atm (zdá se mi to až dost na běžné použití) a získám o něco míň než 0,1 l/min (z membrány 75 GPD).
Co se týká prvních pocitů z pití, tak samotná mi moc nesedí, chce to alespoň trochu nějakého džusu nebo kapku citrónu. Připadá mi taková lehká, ani necítím, že jsem něco vypil, normální vodu cítím v žaludku, ale tuhle ne.