Mat píše:
Cez sviatky som si doprial, hádzal som tam tie najhoršie kobinácie aké si možno predstavit(maso v kombinácii s obilninou,ovocím,orechmi,mlikeom,zeleninou,koláčmi...proste klasika. Pil som na to mrkvovo/jablkovú štavu, jedol laktobacily a úplne vynechal kyslú kapustu.Jedol som kokosový tuk(za studena lisovaný),cesnak. Moč vobec nezapáchala bola úplne bez farby, niekdy bola trochu do žlta. Žiadne nepríjemné pocity, jednoducho nič. A to po takejto monštrózne zlej strave. Mimochodom, robieval som každé ráno po takomto "dobrom jedle" klystýr(hoci som vobec nemal potrebu ho robit), stolica bola ako kaša, no takmer bez zápachu a nelepila. Negatívne bolo asi zvýšené potenie.Ale inak nič.
Dnes som jedol tiež takto, ibaže som zaradil kyslú kapustu(pickles nie). A výsledok?
Príšerné, neznesitelné pálenie,rezanie pri močení. V moči nechutná biela usadenina, výzorovo úplne ako vata.
Trochu som pátral a mohol by to byt teoreticky hnis a bielkovina. Evokuje to zápal ladvín.
Istý si budem po vyšetrení. Neviem,ale zrejeme úplne nahradím tú kapustu pickles.
Medzičasom mi brali krv, a povedali mi,že som úplne dehydrovaný a nemožu mi ju vziat a pritom som vypil cca 3,5l, a jedol som akurát v ten den kyslú kapustu(a vita stravu). Som hlúpy, že som si nedal vyšetrit ten moč predtým, no je pravdou, že tieto problémy medzičasom odzneli tak ma to oklamalo. Može mat tá kapusta nejakú súvilost s týmto príšerným stavom?
Toto je pre mna úlná "terra incognita" a bol by som povdačný za objasnenie aspon takto na dialku.
Ešte raz ďakujem
Ono to nějakou dobu vždy vydrží a než se organizmus zase zanese tak to dost dlouho trvá. Ta kašovitá stolice ale nic dobrého nesignalizuje, měla by být formovaná .
Kyselé zelí obsahuje mnoho soli a teoreticky může ledviny i močové cesty dost dráždit. Zánět ledvin dost bolí a o tom nic nepíšete, může ho vyvolat i dlouhodobé vysoké pH moče, protože ledviny jsou filtr kyselin a ne zásad. Proto tu zde všude doporučuji si hlídat pH moče pravidelným měřením. Dehydratace po 3.5 litru vstřebatelné tekutiny je prakticky nemožná, tak nevím, co vám to sdělili.
Já se osobně domnívám, že v tom zelí to nebude, spíše se prostě projevila ta strava z předešlých dnů, ale to by jste zjistil z toho pH moče, pokud by jste si to měřil.