Tak jsem dnes trochu pokusničil... Maminka mi darem poslala tašku pamprlic, neb jsem si stěžoval, že já žádné na zahradě nemám... Nadšeně jsem hned vylisoval šťávu. složení: asi pět pampelišek, asi pět listnatých vrcholů od řapíkatého celeru, půlka syrové brambory, kus takového kompaktního salátu a na zjemnění chuti (bláhově) 3 mladé mrkve. Zděšeně jsem zjistil, že z toho Angel vytvořil půl litru nádherně (ale zlověstně) zeleného nápoje. Je velmi málo poživatin, o kterých bych řekl, že jsou tak hnusné, že je nevezmu do pusy... Dnes jsem jednu objevil...
. Každý doušek jsem převaloval v puse a věděl , že hlavní hnus nastane až při polknutí... I tak jsem se přemohl a požil asi dvě deci této nepochybně životadárné medicíny... No ale pamětliv doporučení pana Walkera pít jen tak dlouho, abych s tím neměl zásadní problém- zbytek jsem prostě vylil. Omluvil jsem se Přírodě za znehodnocení vzácných surovin...myslím, že omluva byla přijata. Celý den mi bylo dobře, což bylo jistě z velké části způsobeno i nádherným slunečným počasím a prací na zahradě.. Poučením pro mě je- s pampeliškou POSKROVNU...
P.S. A ještě jednu perličku... Jsem prodejce květin a po nevydařeném velikonočním prodeji mi na krámech zbylo snad 60 vzrostlých osení z ječmene. Dříve bych to vyhodil, ale dnes jsem si to pěkně převezl na dvoreček a budu mít na mnoho dní surovinu na zelený nápoj