Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 1:31 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 355  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned kvě 01, 2011 9:46 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 17, 2011 10:04 pm
Příspěvky: 149
Zdravím všechny, co jsem na protikvasinkové dietě (bez ovoce a zrní) - cca 14 dní - mám problémy se zácpou. Čtu že to se to někomu děje taky, ale je to časté? Jak nejlíp na to?
Piju max. kefíru co zvládnou houbičky vyrobit, do něj lněné semínko, zeleninové saláty s velkým množstvým olivového.

Když nejím zelí ani nedělám zel. šťávy se zelím, tak nejsem příliš plynatý. Jinak to bylo smrduté peklo! Tak zelí vynechávám. Je zelí opravdu tak účinné v likvidaci kvasinek, nebo to prostě ve mě kvasí? Kdyby bylo opravdu extrazabijácké, tak bych to zvládal, ale počítám, že to je jiný mechanismus..?
Ještě stále jsem nenaložil pickles, tak naložím a ujistím zda fermentované zelí také zlobí. Kysané zelí z krámu je asi počítám pasterizované..myslíte že by ho šlo oživit přidáním lžíce kefíru a nechat to stejně jako kefír den, nebo aspoň přes noc kvasit?

Dnes jsem zhřešil a sežral jsem nějaké párky ve kterých byla halda konzervantů, nějaká dextróza asi taky. Asi málo, ale stejně mi to leží v žaludku. Ble. Nicméně jsem se aspoň díky tomu vyprázdnil.
Malachov píše, že přílišná konzumace syrové zeleniny přebuzuje princip váta a potom dochází k zácpě a popisuje i ten typ stolice (tvrdá, malé tvrdé kousky), který mám. Řešil jste to někdo i z tohoto hlediska?
Jaké je bezpečné denní množství oleje?
Jdu na sodu a zkusit MMS2. Tak se zítra podívám na odpovědi, esli to přežiju;)

_________________
With Universal flow, Candida Albicans is leaving back home.:)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned kvě 01, 2011 10:36 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
AIM_FREEMAN píše:
Zdravím všechny, co jsem na protikvasinkové dietě (bez ovoce a zrní) - cca 14 dní - mám problémy se zácpou. Čtu že to se to někomu děje taky, ale je to časté? Jak nejlíp na to?
Piju max. kefíru co zvládnou houbičky vyrobit, do něj lněné semínko, zeleninové saláty s velkým množstvým olivového.

Když nejím zelí ani nedělám zel. šťávy se zelím, tak nejsem příliš plynatý. Jinak to bylo smrduté peklo! Tak zelí vynechávám. Je zelí opravdu tak účinné v likvidaci kvasinek, nebo to prostě ve mě kvasí? Kdyby bylo opravdu extrazabijácké, tak bych to zvládal, ale počítám, že to je jiný mechanismus..?
Ještě stále jsem nenaložil pickles, tak naložím a ujistím zda fermentované zelí také zlobí. Kysané zelí z krámu je asi počítám pasterizované..myslíte že by ho šlo oživit přidáním lžíce kefíru a nechat to stejně jako kefír den, nebo aspoň přes noc kvasit?

Dnes jsem zhřešil a sežral jsem nějaké párky ve kterých byla halda konzervantů, nějaká dextróza asi taky. Asi málo, ale stejně mi to leží v žaludku. Ble. Nicméně jsem se aspoň díky tomu vyprázdnil.
Malachov píše, že přílišná konzumace syrové zeleniny přebuzuje princip váta a potom dochází k zácpě a popisuje i ten typ stolice (tvrdá, malé tvrdé kousky), který mám. Řešil jste to někdo i z tohoto hlediska?
Jaké je bezpečné denní množství oleje?
Jdu na sodu a zkusit MMS2. Tak se zítra podívám na odpovědi, esli to přežiju;)

Tak záleží na tom co jíte, ale chce to určitě větší množství tuku, bez tuku se vykadit prakticky nedá. Zelí obsahuje chlorné a sirné sole, které dost razantně rozkládají bordel na střevní stěně, což zpočátku způsobuje výraznou plynatost, ale po nějakém čase se střeva dočistí a problém zmizí. Nicméně je zase potřeba počítat s tím, že je to strumigen a může vyvolávat nedostatek některých látek, třeba jódu. Pickles funguje dobře, ale o kefírování kyselého zelí slyším prvně a nevím jak to bude fungovat a naprosto netuším, jak to půjde vůbec jíst. Malachov má pravdu, ale běžné to není a tuku tak 4 polévkové lžíce, ale dá se i víc, pokud ho budete dobře snášet. To patrně přežijete, jako mnoho dalších uživatelů a je to zajímavá zkušenost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned kvě 01, 2011 11:30 pm 
Offline

Registrován: stř bře 30, 2011 9:50 pm
Příspěvky: 113
Jarda píše:
Okrajově ji lze konzumovat, ovšem ona se zde kvalitní prakticky nesežene a v tom vidím také velký problém, protože je většinou zaplísněná. Kvasinky jsou docela šikovné, ale v těchto podmínkách mají nejmenší šance na množení, protože v nich tělo naopak má největší šance na fungování a jste tedy na straně těla, ne na straně kvasinek, což je jak při vysokém, tak při nízkém pH. Jinak zde také často zmiňuji, že zlikvidovat se nedají, jsou přirozenou součástí skladby mikroorganizmů ve střevě a bez nic by byl také problém.

Ohladom toho zaplesnenia, ste mali na mysli zrejme ryžu od CR/SR výrobcov alebo univerzálne?
Ja osobne najčast a najradšej túto

http://www.biologika.sk/e-produkt-1129- ... -ryza.html

je vákuovo balená, vo forme "tehly"(aj tvrdostou) a potom túto

http://www.berkana.sk/ryza-divoka-india ... ta-865.php

Myslíte, že to predstavuje menšie zlo alebo?
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon kvě 02, 2011 7:56 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Mat11 píše:
Ohladom toho zaplesnenia, ste mali na mysli zrejme ryžu od CR/SR výrobcov alebo univerzálne?
Ja osobne najčast a najradšej túto

http://www.biologika.sk/e-produkt-1129- ... -ryza.html

je vákuovo balená, vo forme "tehly"(aj tvrdostou) a potom túto

http://www.berkana.sk/ryza-divoka-india ... ta-865.php

Myslíte, že to predstavuje menšie zlo alebo?
Ďakujem

To jsou kvalitní rýže, ovšem většina lidí používá tu naprosto běžnou celozrnnou rýži a u té problémy jsou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon kvě 02, 2011 10:57 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
sakul píše:
Já jsem byl několik měsíců na tvrdé protikvasinkové dietě s lichořešnicí, velkou dávkou lugola, kol. stříbrem a dalšími. Plivací test byl po čase negativní.
Dva týdny zpátky jsem začal opět ve větším brambory, opět jsem zařadil ovoce, které jsem předtím téměř zcela vynechal a to včetně banánů atd.
Po pár dnech se objevila výrazná plynnatost a test se zdá být opět pozitivní. Je to trochu deprimující jak se kvasinka dokáže okamžitě vrátit po tak dlouhém očišťování a dietě a silných fungicidech. Nyní ale jím alespoň trochu normálně, jelikož celý život bez ovoce, brambor a škrobnaté zeleniny nehodlám fungovat.

Jsem na tom úplně stejně. Jen se mi už vrátila potřetí.
Zařazuju pomalu ovoce a brambory, ne každý den a v malém množství.
Ale začínám věřit tomu, že je to opravdu nejvíc o psychické pohodě. Nemíním se tak drasticky omezovat pořád, ani se pořád bát kvasinky. Radši si nebudu dělat ani test a pokud mi nebude vyloženě špatně, tak to prostě nechám být, ať si tělo poradí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon kvě 02, 2011 1:42 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
mne z tohto dovodu, co tu pisete, pride uplne zbytocne v mojom pripade nasadzovat nejaku drasticku odlucenost od potravin (ovocie(, co ma drzi nad vodou. ja som nikdy neholdovala zelenine a teraz tvori podstatnu cast mojho jedalnicka, odriect si ovocie - aj to sladsie - by m dostalo do hrobu. proste nie som na to zrela. a este ked k tomu viem, ze moj hlavny problem je psychika, cize 100% zaruka je, ze by sa mi po postupnom nasadzovani onych potravin problemy vratili. je tu ina cesta, dostat sa do dusevnej pohody, potom budem ocghotna nieco poriesit, zatial som rada, ze som takmer vylucne na zivej strave, co bude dalej, neviem.....
EDIT:
chcela som sa, Jarda, opýtať, ako sa užíva anýz na nadúvanie. Požula a prehltla som malú lyžičku, zatiaľ výsledok žiaden. To iste, bez výsledku bolo aj užívanie feniklovej silice.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon kvě 02, 2011 8:30 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
ovekyska píše:
mne z tohto dovodu, co tu pisete, pride uplne zbytocne v mojom pripade nasadzovat nejaku drasticku odlucenost od potravin (ovocie(, co ma drzi nad vodou. ja som nikdy neholdovala zelenine a teraz tvori podstatnu cast mojho jedalnicka, odriect si ovocie - aj to sladsie - by m dostalo do hrobu. proste nie som na to zrela. a este ked k tomu viem, ze moj hlavny problem je psychika, cize 100% zaruka je, ze by sa mi po postupnom nasadzovani onych potravin problemy vratili. je tu ina cesta, dostat sa do dusevnej pohody, potom budem ocghotna nieco poriesit, zatial som rada, ze som takmer vylucne na zivej strave, co bude dalej, neviem.....
EDIT:
chcela som sa, Jarda, opýtať, ako sa užíva anýz na nadúvanie. Požula a prehltla som malú lyžičku, zatiaľ výsledok žiaden. To iste, bez výsledku bolo aj užívanie feniklovej silice.

To množství je dostatečné, ale můžete vyzkoušet i kombinaci všech třech koření.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon kvě 02, 2011 9:36 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 17, 2011 10:04 pm
Příspěvky: 149
Dobrý den, narazil jsem na poměrně levný inulin. Nebo je to aspoň první cenově přijatelný prebiotický zdroj (FOS), který jsem potkal. Chci se jen ujistit, ež to je vhodné a nenakrmí to kandidu. Podle popisu to vypadá bezpečně, ale jestli máte někdo nějakou zkušenost s tímto produktem, tak sem s ní.

Inulín 400g | 95Kč | 4fitness.cz
http://www.4fitness.cz/produkty/inulin-400g-95kc-p-247/

_________________
With Universal flow, Candida Albicans is leaving back home.:)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon kvě 02, 2011 10:02 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
AIM_FREEMAN píše:
Dobrý den, narazil jsem na poměrně levný inulin. Nebo je to aspoň první cenově přijatelný prebiotický zdroj (FOS), který jsem potkal. Chci se jen ujistit, ež to je vhodné a nenakrmí to kandidu. Podle popisu to vypadá bezpečně, ale jestli máte někdo nějakou zkušenost s tímto produktem, tak sem s ní.

Inulín 400g | 95Kč | 4fitness.cz
http://www.4fitness.cz/produkty/inulin-400g-95kc-p-247/

No to nevím, ale obávám se, že to bude stále jenom sladidlo a to kvasinkám asi chutnat bude, nicméně vzhledem k ceně není problém to vyzkoušet.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon kvě 02, 2011 10:55 pm 
Offline

Registrován: stř bře 16, 2011 3:53 pm
Příspěvky: 28
AIM_FREEMAN píše:
Zdravím všechny, co jsem na protikvasinkové dietě (bez ovoce a zrní) - cca 14 dní - mám problémy se zácpou. Čtu že to se to někomu děje taky, ale je to časté? Jak nejlíp na to?
Piju max. kefíru co zvládnou houbičky vyrobit, do něj lněné semínko, zeleninové saláty s velkým množstvým olivového.

Když nejím zelí ani nedělám zel. šťávy se zelím, tak nejsem příliš plynatý. Jinak to bylo smrduté peklo! Tak zelí vynechávám. Je zelí opravdu tak účinné v likvidaci kvasinek, nebo to prostě ve mě kvasí? Kdyby bylo opravdu extrazabijácké, tak bych to zvládal, ale počítám, že to je jiný mechanismus..?
Ještě stále jsem nenaložil pickles, tak naložím a ujistím zda fermentované zelí také zlobí. Kysané zelí z krámu je asi počítám pasterizované..myslíte že by ho šlo oživit přidáním lžíce kefíru a nechat to stejně jako kefír den, nebo aspoň přes noc kvasit?

Dnes jsem zhřešil a sežral jsem nějaké párky ve kterých byla halda konzervantů, nějaká dextróza asi taky. Asi málo, ale stejně mi to leží v žaludku. Ble. Nicméně jsem se aspoň díky tomu vyprázdnil.
Malachov píše, že přílišná konzumace syrové zeleniny přebuzuje princip váta a potom dochází k zácpě a popisuje i ten typ stolice (tvrdá, malé tvrdé kousky), který mám. Řešil jste to někdo i z tohoto hlediska?
Jaké je bezpečné denní množství oleje?
Jdu na sodu a zkusit MMS2. Tak se zítra podívám na odpovědi, esli to přežiju;)

Tu zácpu může celkem dobře způsobovat právé kefír. Mám to z vlastní zkušenosti. Kdysi jsem pil jeden čas asi dve deci denně a bylo to evidentně od kefíru. Já bych víc kefíru než 4 deci denně určitě nepil. Přeci jen je to mléko (i když v nejlepší možné úpravě) a s tím třeba nakládat s mírou. Kdyby to byly jen čisté bakteriální kultury s kyselinou mléčnou to by byla jiná.

Ty malé tvrdé kousky stolice (např. bobky nebo zhluky bobků), nemusí být od zeleniny ale právě jako průvodní jev a příznak při přítomnosti candidy v travícím traktu (to jsem kdesi vyčetl). Já bych v zelenině ten problém nevidel, i když Malachov si to z prstu asi nevycucal.

Já bych na tu zácpu asi nasadil užívaní vlákniny Psyllium - bacha - s nadbytkem tekutiny jinak může zácpu zhoršit. Psyllium výrazně zkvalitňuje stolici i zdravým lidem. Jako projímadlo (pro nejhorší případy) bych měl po ruce flašku Zaječické kyselky (nebo epsomskou/hořkou sůl). A pro operativní rychlou stolici taky velkou stříkačku (150ml) nebo balónek pro mini klystýrek, třeba urinový. Já jsem to tak řešil u sebe.

Snad i konzumace tuků, jak píše Jarda, bude mít vliv na stolici.

_________________
"Zdraví je předpokladem všeho." (Miloš Kopecký)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte kvě 03, 2011 10:01 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
Don Alejo píše:
AIM_FREEMAN píše:
Zdravím všechny, co jsem na protikvasinkové dietě (bez ovoce a zrní) - cca 14 dní - mám problémy se zácpou.....

Tu zácpu může celkem dobře způsobovat právé kefír. Mám to z vlastní zkušenosti......

mozem tiez potvrdit pravdepodobnost zapchy z kefiru. konecne som sa odhodlala ho vysadit, aspon nacas, kym sa mi potvrdi alebo vyvrati moje podozrenie. ale je to naozaj pravdepodobne, aj Jarda tu niekde pisal, ze je to mozne a hlavne z kefiru starsieho ako den.
ja ho nepijem zatial dva dni, to je dost malo, tak uvidime.
davala som si denne tak asi 7dl, viac menej. to je celkom dost.
moj svokor maval z neho zapchu urcite.
jedna sa vsak o kefir z kravskeho nepast. mlieka, neviem, ci moze byt prave toto problem, alebo mlieko ako mlieko.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř kvě 04, 2011 6:40 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 17, 2011 10:04 pm
Příspěvky: 149
Díky Vám za reakce. Kefír mě vinit nenapadlo. Nicméně jsem teď omezil syrovou zeleninu a mám pocit, že se to zlepšilo. Budu teď jíst více vařeného a uvidím, co to udělá. Pak případně protestuju i vysazení kefíru. Kdyžtak ještě ovekysko prosím nezapoměňte napsat, jak se situace u Vás vyvíjí. Buďte zdrávi!

_________________
With Universal flow, Candida Albicans is leaving back home.:)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř kvě 04, 2011 11:20 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 17, 2011 10:04 pm
Příspěvky: 149
Jarda píše:
No to nevím, ale obávám se, že to bude stále jenom sladidlo a to kvasinkám asi chutnat bude, nicméně vzhledem k ceně není problém to vyzkoušet.

Tak jsem pogoogloval a na kandidu se to opravdu nedoporučuje. Jsem si to blbě zapamatoval. Ono to chutná laktobacilům, tak jsem si řikal, že bych je podpořil. Přišlo mi to divné, že by vadilo zrní, ale ne krátké řetězce jednoduchých cukrů. Asi jedině přidáním do mléka před výrobou kefíru by se dalo docílit rychlejšího množení, když je to jejich pochoutka. Což je asi zbytečný luxus..nebo prostě jen zbytečnost.

_________________
With Universal flow, Candida Albicans is leaving back home.:)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř kvě 04, 2011 2:26 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
AIM_FREEMAN píše:
Díky Vám za reakce. Kefír mě vinit nenapadlo. Nicméně jsem teď omezil syrovou zeleninu a mám pocit, že se to zlepšilo. Budu teď jíst více vařeného a uvidím, co to udělá. Pak případně protestuju i vysazení kefíru. Kdyžtak ještě ovekysko prosím nezapoměňte napsat, jak se situace u Vás vyvíjí. Buďte zdrávi!

skusim nezabudnut, najhorsie je spomenut si, v ktorej teme som co pisala \":lol:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř kvě 04, 2011 6:27 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Nedávno jste tu Jardo psal, že s potravou je to prosté - pokud do hodiny po jídle jde PH nahoru, nekrmí kvasinky a tělu prospívá.

Je to ale opravdu tak jednoduché? Například mě po sušeném ovoci Ph letí až na 7.5 nicméně kvasinky mi zhoršuje prokazatelně. V nadcházející sezóně začíná být aktuální meloun - ten je jeden z největších zvedačů PH, nicméně vzhledem k obsahu cukru bývá vždy uváděn v seznamu zakázaných potravin při boji s kvasinkami.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 355  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz