Vševěd píše:
Pozor, já jsem si nic nevymyslel. Ano, jsem nemocný a nestydím se za to, klidně to napiš dvacetkrát za sebou. Být nemocný, to není urážka, i když bys asi chtěl aby byla.
Ale urážka není ani to, když napíšeš o zloději, že je zloděj. To je čistá pravda, která tě asi rozčiluje. A můžeš to omlouvat jak chceš. Krádež je krádež, a když se někdo chlubí
tím, jak je důmyslný, že něco nemusí kupovat, že si to nakrade v práci, je to ještě větší ostuda.
Ale když napíšeš, že já ti závidím, tak to už urážka je a nebetyčná! Mám ti snad závidět tik v oku?
Anebo nízké sebevědomí, které ti brání v tom navázat nějaký vztah?
Uz se opakujes cozpak nejsi nejschopnejsi, nejchytrejsi a nevymyslis si nic noveho originalnejsiho pane Vsevede? To ze si "zdravy nemocny" te trochu omlouva, vidis umim se vcitit do druheho a byt ohleduplny, ale to ty ani nevis co znamena to slovo. Reknu to jinak aby se te to moc nedotklo a pochopil to i tvuj praseci mozecek. Bojim se aby to pro tebe nebylo taky moc revolucni a aby ses z toho nepokalel. Podam ti to v naznacich a po salcich.
Bylo nebylo existoval svet. A v tom svete predstav si veci nejsou jen cerne a bile? Neni kradez jako kradez, neni nemocny jako nemocny, neni dumyslnost jako dumyslnost. neni ostuda jako ostuda, neni zavist jako zavist, neni Vseved jako Vseved. Neni lecitel jako lecitel.
Tak ted uz to vis a doufam ze se naucis pouzivat pravdepodobnosti, nejistoty a relativni hodnoty i v bezne kamaradske komunikaci a nebudes nepouzivat absolutnich hodnot. nejde o slusnost ale spis o to ze tvym zpusobem se mluvi prevazne v pohadkach a s malymi detmi. Zkratka nechovej se jako maly fracek, pac myslim ze ti uz neni 5 let a mohl bys mit uz trochu vic rozumu (ikdyz o tom nekdy vazne pochybuju).
Pockej mam lepsi pohadku z tveho naivniho sveta:
Bylo nebylo jedno peklo a v tom pekle meli vahu. Pro tuhle pekelnou vahu nebylo dulezite jak je kdo tezky ale jak kdo hresi! Nedala se osidit!
No tak tedu uz to vis, tak myslim ze by sis nemel prihazovat abys jim tam jednou tu vahu nestrhal, nemaji to radi.
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/