NOWOCAYN píše:
Som už 7 mesiacov na Kwasniewskeho diéte (akurát, že obsah sacharidov dennom "menu" mám trochu väčší, a to je nejakých 80g), kde mám 80g (približne) sacharidov denne, okolo 400-450g tukov a bielkovín 90-105g (posilňujem).
Cítim sa FAJN, a stolicu mám výbornú, nijak nezapácha (má len svoj prirodzený pach, ktorý, ako cítim, je "zdravý").
Zmizli mi vyrážky z lícnych kostí, zlepšil sa mi "pohľad", inak zmeny nejak nebadám... A to, že som odvážnejší, to nepripisujem zmene stravy... i keď je možné, že aj tá má na tom svoj podiel.
Agresivita sa mi nezvýšila, zmenu v sexualite nevidím (väčší záujem o sexualitu z februára na september prikladám ročnému obdobiu, nie strave)...
Som spokojný.
Cítil som potrebu napísať tu, aby sa vedelo, ako to na mňa pôsobí.
A čo sa týka mäsa, tak jeho mám zo živočíšnych zložiek najmenej... i keď tuk je väčšinou slanina, masť (všetko kvalitné), a dobré maslo (ktoré veľmi nemusím tak či tak...).
Takže zhrniem, čo vlastne konzumujem : domáce vajíčka, domáci nepasterizovaný bio kozí syr, bio hovädzie.... domáca slanina, domáca masť, kvalitné maslo.... a asi 8dcl mrkvovej šťavy - denne (sacharidy).
...
Zrná už nechcem vidieť... maximálne občas ryžu, teda každý druhý deň (lebo dať 1,30€ za mrkvovú šťavu denne, díky...to je veľa...), keď mám 2/3 sacharidov z ryže, a 1/3 sacharidov zo šťavy.
Lepkavé hovienko nehrozí. Tak isto nehrozia ani zápchy. Nemám takmer žiadnu vlákninu (ryžu nejem natural, ale obyčajnú bielu, lebo naurál sa mi nejak...ehmm...hnusí - neviem prečo), len trošičku zo šťavy... A nijak negatívne to nepôsobí na moju stolicu.
Mávam ráno vetry, ale "bez zápachu", pri rannej rozcvičke. To má ale myslím každý. Inak ma vôbec nenafukuje.
Takže toľko ohľadom stravy založenej na tukoch & moje skúsenosti s ňou....
Marek.
Tak uvádíte zajímavé informace, ale jsou celkem logické, protože kvasinky opravdu bez sacharidů žít neumí. Ovšem jednu chybu tam určitě máte a to je zdroj minerálních látek a vitamínů, což se z té vaší uvedené stravy, dle mého názoru, získat nedá. Minimálně bych vám doporučil dodávat denně nějakou listovou zeleninu, třeba špenát, hlávkový, nebo jiný salát, štěrbák, čekanku a další, což kvasinky určitě neživí a funguje výborně.