Pane Jardo, úplně na začátek chci napsat, že moc oceňuju, co děláte, je to opravdu k nezaplacení. Vaše forum znám už delší dobu, ale holt mi muselo začít být fakt ještě blbějc než dříve, abych začla zvažovat, že to tentokrát opravdu vezmu z gruntu. Léta už laškuju s vitariánstvím (každé jaro to na mě přijde
), mám zkušenosti se šankou, hydrocolonterapií, klystýry a půstem (nejdelší ale jen týden, navíc s obyčejnou vodou, k destilce jsem neměla přístup), ale až dosud mi chyběla důslednost...jak se mi ulevilo, tak jsem pomalu zas přešla ke starým zvykům
nyní jsem si uvědomila, že krom všech ostatních problémů, které mám, je mé tělo zcela jistě kvasinkové eldorádo a pochopila jsem o sobě najednou celkem hodně...mám načteno spoustu vitariánské literatury a vůbec kdeco o zdravém životním stylu, ale holt mi kvasinky pěkně řádí v těle (a zjevně i na mozku
) a některé věci docvakly až teď, áááách jo...
mám velkou nadváhu, nefunkční štítnou žlázu, cca pět let nemohu otěhotnět (bez gynekologického nálezu), mám velmi dlouhé cykly, bolestivý otok uzlin pod jednou paží, dost mi šediví vlasy (je mi 35), mám velmi bolestivé klouby, trpím chronickou únavou atd...před dvěma týdny mi taky dle krve vyšly velmi špatné jaterní testy (zatím jsem ještě neabsolvovala další vyšetření, takže se neví, jestli je to něco konkrétního nebo "jen" zhuntovaná játra špatnou stravou-což by mi lékaři stejně takto neřekli, že jo, ale vsadila bych na tuto možnost)
v tuto chvíli jedu očistu střev klystýry, následně chci provést očistu jater. nevím si rady s jednou věcí - vím, že při problémech s játry je vhodné radikálně omezit tuky a nepřehánět to s fyzickou námahou, ale zároveň bych ráda užívala kokosák na ty kvasinky a když mám lepší den, tak bych také ráda zařadila nějaký ten pohyb.
můžete mi prosím napsat, jaké množství tuku by pro oslabená játra mohlo být ok nebo zda ho mám dočasně vynechat úplně a také jak s tím pohybem? předem děkuji za odpověď.
určitě plánuji domluvit si u vás časem konzultaci, protože vzhledem k tomu, že se na mě vztahuje většina doporučení na tomto foru, tak si chci ujasnit zejména pořadí a smysluplnost jejich zavádění, asi nemá smysl dělat vše najednou a jistě máte u spousty věcí vysledovanou vhodnou posloupnost. počkám ale až po základních očistách, teď mám osnovu dobrou
aspoň, že nemám problémy s vysokým tlakem a cholesterolem, to už bych si připadala na odpis
. dost věřím na půsty, ale zatím je zařazovat nebudu, vzhledem k velké nadváze mám špatné zkušenosti s následnou rozežraností a tak si s jejich zařazením počkám až než bude moje tělo a mysl o něco čistější a lépe schopno sebekontroly