Jarda píše:
Další možnost je nedostatek omega 3 mastné kyseliny, na což můžete vyzkoušet sirnou patlanici. Nicméně zpravidla jde opravdu o sedimentovaný vápník, který můžete rozpustit i pomocí velkých dávek hořčíku. To toho grepu zase tak moc nepijete, já ho v zimním období mám skoro denně a jako další využití té drtě, kterou po odšťavnění patrně vyhazujete, můžete vyzkoušet si z té drtě vařit čaj. Prostě drť dáte do hrnce zalijete vodou, přivedete do varu tak na pět minut a necháte vychladnout. Poté scedíte, nebo ještě lépe vyždímáte přes plátýnko. Jde o tekutinu velmi hořkou, ovšem mimořádně prospěšnou pro trávení a dá se obecně doporučit jako výborný prostředek proti kvasinkám.
Děkuji Vám za podrobnou odpověď.
Zkusím tedy navýšit příjem grep. šťávy (i když mám pocit, že mi dost snižuje ph) a vařit čaj. Dal by se ten čaj třeba přisladit melasou nebo raději ne?
Jinak patlanice si dopřávám hojně a beru 1 vrchovatou lžičku chloridu hořečnatého denně. Je toto množství, za účelem odvápnění dostačující?
A ještě bych měla jeden dotaz, ohledně očisty cév, jak je doporučovaná Cingrošem. Dala jsem vyluhovat pol. dávku (1 lžíce kozlíku, 1dlc koprového semínka a 2dcl medu) Zítra bych to měla začít po lžicích ´pít´, a tady si právě nejsem jistá. Není to moc tekuté. Nevíte, zda mám chřoupat i ta semínka?
Děkuji, s pozdravem E.