Jana píše:
Dobrý den,
asi zde nemůžete uvést přímo výrobce, kterého doporučujete, ale alespoň kolik tak stojí opravdu kvalitní odšťavňovač?
A pak jsem se chtěla zeptat, kde berete v zimě takovou spoustu ovoce, které uvádíte ve Vašem příkladu jídelníčku?
Vřele děkuji za odpověď,
Jana
Uvádět zde mohu co uznám, já sám jsem jediná cenzura mých stránek. Již jsem to zde psal, tak to zopakuji, velice těžko mohu posoudit, co využijete Vy. Já jsem kupoval Angel Juicer s tím, že chci absolutně nejvyšší výtěžnost a absolutní nezničitelnost a nesledoval jsem nic jiného. Je holým faktem, že Angel Juicer neumí například obilné a jiné kaše a Green Star 3000 ano, nyní je otázka, zda je chcete jíst Vy, případně někdo z rodiny a pak je lepší Green Star 3000. Pokud je jíst nechcete a já je nejím, tak Angel Juicer dokáže v podstatě to samé. Já osobně předpokládám, že v dohledné době zakoupím i Green Star 3000, hlavně kvůli dceři, protože děti, přeci jen na ty obilné sladké patlaniny docela slyší i když já mám jiný názor. Oba dva přístroje jsou nepochybně velice dobré, ale pokud bych si ho vyráběl sám, tak bych to stejně po dosavadních zkušenostech dělal jinak a využil pouze to dobré z obou variant. Takový přístroj se bohužel neprodává a je tedy nutný kompromis, kde posoudím, zda kaše ano, či ne a vše ostatní je zhruba stejné. Co se týká ceny, skutečně dobrého odšťavňovače, je třeba vynaložit, od 15000,-Kč nahoru, ale maximálně za 1 rok se Vám vynaložená částka vrátí, v daleko vyšší výtěžnosti šťávy a to neuvažuji, že šťáva je nesrovnatelně kvalitnější.
Pro trvalé zásobování, levnými surovinami, po celý rok, budete muset někde blízko vyhledat nejlépe velkoobchod a dohodnout se na odběru méně kvalitního zboží, za velice zajímavé ceny. Já mám takových míst dokonce více a většinou mi zboží i dovážejí. Je to ovšem dáno relativně velikou spotřebou, naše tříčlenná rodina denně spotřebuje 10 - 15 kg ovoce a zeleniny. Nekupuji nic extra, to je celkem vyhazování peněz, beru zboží vytříděné, co na krámě neprodají a jediné podmínky jsou, že nesmí být nahnilé, nebo plesnivé. Jinak veškeré visuelní i tvarové vady ignoruji, šťáva z toho teče naprosto stejná, jako ze super drahých bio produktů. Na přímou spotřebu do salátů, beru trochu lepšího zboží a mnoho potravin si uchovávám v mrazácích, kde mám kapacitu na cca 700 kg potravin. Jedná se hlavně o borůvky, meruňky, třešně a švestky, ostatní kupuji čerstvé po celý rok.