Petra128 píše:
Děkuji za odpoveď, určitě něco z toho vyzkouším. Já tedy zatím žádnou zkušenost s trombozou nemám, chtěla jsem spíš brát něco jako prevenci. Ani neužívám žádné léky na ředění krve. Jde mi spíš o to zabránit tomu, aby se mi nějaká ta sraženina neudělala když mám k tomu dispozice.
A ty nevhodné potraviny, myslíte které ? Jako obecně nezdravá strava, tučné atd... Nebo nějaké konkrétní ?
Já bych jako první zkusil jablečný ocet (s tím mám vlastní dobré zkušenosti - podívejte se i do vlákna "Jablečný ocet"). Použijte jen ten nefiltrovaný, nepasterizovaný bez oxidu siřičitého. Např. z drogerie DM Apflessig. Můžete užít až 3x2 polévkové lžíce do vody denně. Ale stačí i jedna lžíce ráno a jedna večer (nalačno). (V lékárnách se dá koupit i v kapslích nebo tabletách ale je to drahé a jen v malých dávkách.) Podobně ale můžete použít i šťávu z citrónu.
Z těch nevhodných potravin je toho dost. Zkusím jen namátkou: těžká a tučná jídla, bílé jedy - (hlavně mouka, mléko...). Průmyslově upravené tuky: ztužené tuky, margaríny. Uzeniny, trvanlivé pečivo................no je toho hodně. Hlavně třeba mít v jídelníčku dostatek přirozené stravy, tepelně a průmyslově neupravené, zeleniny, ovoce, šťávy, suché plody.......
Třeba číst:
viewforum.php?f=18