Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát led 03, 2025 3:30 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 636 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 43  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Analýza prvků z vlasů
PříspěvekNapsal: ned dub 17, 2011 7:12 pm 
Administrátor
Administrátor

tinuska1 píše:
chystám se na vlasovou analýzu, vlasy si barvím přírodním barvivem - hennou. To bude asi také vadit, že? Jak je to s analýzou z nehtů? nehty se dají také poslat do té laboratoře v polsku?

Údajně ano, ale viděl bych vhodné se jich zeptat, normálně komunikují v mnoha jazycích včetně našeho, čili to není problém, dokonce snad rozbor dělají i z jiného ochlupení po těle.

PříspěvekNapsal: ned dub 17, 2011 8:14 pm 

Zdravím moc pane Jardo oni jsou opravdu takoví,že musíte mít recept. Mně také musela moje Mudr dát recept, jinak Vám to nedají mají strach , že se brzy bez nich obejdeme. Hezký večer magdalena

PříspěvekNapsal: pon dub 18, 2011 8:42 am 
Administrátor
Administrátor

magdalena píše:
Zdravím moc pane Jardo oni jsou opravdu takoví,že musíte mít recept. Mně také musela moje Mudr dát recept, jinak Vám to nedají mají strach , že se brzy bez nich obejdeme. Hezký večer magdalena

Netuším o čem se bavíme, ale na recept je zde i obyčejné projímadlo, čili asi máte pravdu.

PříspěvekNapsal: stř dub 27, 2011 9:40 pm 

Konečně jsem se prokousal celým výsledkem vlasové analýzy. Vzhledem k tomu, že výsledky generuje automat na základě dat z poměru prvků v těle tak některé závěry působí až komicky. Například já mám jednou jíst minimum mléčných výrobků, na další straně však určitě zvýšit jejich příjem. Také mi diagnostikovali pomalý metabolický režim, další dietní opatření však navrhují jeho zpomalení. Ostatní návody působí trochu neurčitě a obecně.

Celkově výsledky byly pro mne velmi cenné a do analýzy jsem rozhodnut jít během roku znovu ale uvítal bych možnost mít strohé data o množství minerálů v těle bez zbytečné omáčky, která je generována autmaticky bez filtru zkušeného dietologa za nižší cenu

PříspěvekNapsal: stř dub 27, 2011 9:58 pm 
Administrátor
Administrátor

sakul píše:
Konečně jsem se prokousal celým výsledkem vlasové analýzy. Vzhledem k tomu, že výsledky generuje automat na základě dat z poměru prvků v těle tak některé závěry působí až komicky. Například já mám jednou jíst minimum mléčných výrobků, na další straně však určitě zvýšit jejich příjem. Také mi diagnostikovali pomalý metabolický režim, další dietní opatření však navrhují jeho zpomalení. Ostatní návody působí trochu neurčitě a obecně.

Celkově výsledky byly pro mne velmi cenné a do analýzy jsem rozhodnut jít během roku znovu ale uvítal bych možnost mít strohé data o množství minerálů v těle bez zbytečné omáčky, která je generována autmaticky bez filtru zkušeného dietologa za nižší cenu

Tak je pravda, že zásadní význam na té analýze mají hlavně ty tabulky, ale naprosto netuším, zda je udělají bez těch zmatečných doporučení a pokud ano, zda to nějak ovlivní cenu.

PříspěvekNapsal: stř dub 27, 2011 10:07 pm 

Jarda píše:
Tak je pravda, že zásadní význam na té analýze mají hlavně ty tabulky, ale naprosto netuším, zda je udělají bez těch zmatečných doporučení a pokud ano, zda to nějak ovlivní cenu.

Obávám se že nikoli, vzhledem k tomu že celé omáčka je očividně generována automaticky na základě výsledku poměru prvků. Sám jsem možnost používat podobný software na psycho diagnostiku a vím, že jestli je to s omáčkou nebo bez je jedno, jelikož to nic nestojí a bez profíka, který umí výsledky interpretovat je to jen loterie.

PříspěvekNapsal: pát kvě 06, 2011 8:49 pm 

Pane Jardo váš názor?
http://www.uloz.to/8899617/vlasova-analyza-pdf

Na + K je to možný mít tak nízký?
P (+68%) -> Čím ho srovnám?
Mo + Si (+50%) -> Ok?

Zn (-38%) -> kolik mg Zn denně a jak dlouho?
Cu (-29%) -> -II-
Cr (-50%) -> kolik mcg Chromium Picolinátu denně
(psal jste že max. 200mcg denně = 1kapsle)

S (-33%) -> sířené ovoce nebo MSM?
Fe (-42%) -> Melasa
I (-48%) -> pokračovat dle skrvny a ranní teploty pod jazykem po probuzení

Děkuji

PříspěvekNapsal: sob kvě 07, 2011 7:55 am 
Administrátor
Administrátor

Jenik2011 píše:
Pane Jardo váš názor?
http://www.uloz.to/8899617/vlasova-analyza-pdf

Na + K je to možný mít tak nízký?
P (+68%) -> Čím ho srovnám?
Mo + Si (+50%) -> Ok?

Zn (-38%) -> kolik mg Zn denně a jak dlouho?
Cu (-29%) -> -II-
Cr (-50%) -> kolik mcg Chromium Picolinátu denně
(psal jste že max. 200mcg denně = 1kapsle)

S (-33%) -> sířené ovoce nebo MSM?
Fe (-42%) -> Melasa
I (-48%) -> pokračovat dle skrvny a ranní teploty pod jazykem po probuzení

Děkuji

Na to mě raději zavolejte, třeba večer přes skype a to bude rozhodně rychlejší, než si dopisovat. Jinak na ten sodík himalájská sůl a větší množství celeru, ideální je pít celerovou šťávu.

PříspěvekNapsal: sob kvě 28, 2011 9:06 pm 

FAKTA:

Všetkým vám čo túžite si zmerať skutočný, neskreslený obsah látok vo vlasoch si prečítajte tieto riadky.:

1. Každodenné plávanie v bazéne môže zvýšiť úroveň sodíka a medi.
2. Veľké spotenie tesne pred odberom vzorky môže skresliť (zvýšiť) namerané hodnoty draslíka a sodíka.
3. Farby na vlasy zn. " Grecian Formula " a " Youth Hair " obsahujú olovo, a preto by sa nemali používať!
4. Šampón " Head & Shoulders " môže zvýšiť úroveň zinku.
5. Šampón " Selsun Blue " môže zvýšit množstvo selénu.

Niektoré laboratoria čistia vlasy v rozpúšťadlách alebo v saponátoch. Sprchovanie vlasov má na výsledky analízy malý účinok. Najbežnejšou chybou je posielať vzorky kratšie ako tri centimetre, alebo ich spracovávať v nedostatočnom množstve. Vzorky do 100 mg musia byť riedené, čo snižuje presnost.

Čo sa stane z vašimi vlasmi po odoslaní do labáku:

1. Vzorky vlasov po doručení do labáku najprv postrihajú chirurgickými nožnicami na malé kúsky. Potom ich presne zvážia a na noc ich dajú do kyseliny dusičnej a chlorovodikovej. Nasledujúceho dňa je vzorka znovu hydratovaná a je umiestnená do meracieho prístroja pre vyhodnotenie minerálov. Malé množstvo vlasov sa odloží bokom pre opakované skúšky niektorého z prvkov, ktorý by presiahol obvyklý rozsah merania.

2. Analytickými metódami sú atómová absorpčná spektroskopia (AA), indukčne viazaná plazma (ICP), hmotnostná spektroskopia a grafitová pec. Väčšina laboratórií používa ICP alebo hmotnostnú spektroskopiu. Podstatou metody je to, že rozpustená vzorka je vystavená vysokej teplote. Každý chemický prvok (minerál) vydáva charakteristické žiarenie, ktoré je zachytené citlivými detektory meracích prístrojov. Takto zistíme tieto minerály:

- makrominerály a elektrolyty : vápník, hořčík, sodík, draslík, síra a fosfor.
- stopové prvky : měď, zinek, mangan, chróm, železo, bór, selen, molybden, křemík, lithium.
- toxické kovy : olovo, rtuť, kadmium, hliník, nikl a arzén.

Niektoré laboratóriá ďalej vyhodnocujú antimón, berýlium, bizmut, platinu, striebro, tálium, tórium, urán, vanád, jód, stroncium, bárium, germánium, rubídium, titán, zirkón a významu týchto minerálov vo vlasoch z ľudskej fyziológie však zatiaľ príliš nerozumieme. Výsledky testov udávame v (ppm), alebo v miligramoch na 100 gramov (mg%). Pre prepočet ppm na mg% delte ppm číslom 10. V tomto teste sú všetky výsledky vypočítavané v miligramoch na 100 gramov (mg%).

Záver: Analýza vlasov je všeobecne uznávanou metódou na zisťovanie toxických kovov. Toxické kovy sa usadzujú v mäkkých tkanivách, nie v krvi alebo v moči. Metódy vyše popisované používaju aj
v kriminalistickej expertíze. Analýza vlasov potvrdzuje úzky vzťah medzi biochémiou a mnohými emočnými poruchami.

Naposledy upravil milo1 dne sob kvě 28, 2011 10:36 pm, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: sob kvě 28, 2011 10:13 pm 
Administrátor
Administrátor

milo1 píše:
FAKTA:

Všetkým vám čo túžite si zmerať skutočný, neskreslený obsah látok vo vlasoch si prečítajte tieto riadky.:

1. Každodenné plávanie v bazéne môže zvýšiť úroveň sodíka a medi.
2. Velké spocení tesne pred odberem vzorku môže skresliť (zvýšiť) namerané hodnoty draslíku a sodíku. Veľké spotenie tesne pred odberom vzorky môže skresliť (zvýšiť) namerané hodnoty draslíka a sodíka.
3. Farby na vlasy zn. " Grecian Formula " a " Youth Hair " obsahujú olovo, a preto by sa nemali používať!
4. Šampón " Head & Shoulders " môže zvýšiť úroveň zinku.
5. Šampón " Selsun Blue " môže zvýšit množstvo selénu.

Niektoré laboratoria čistia vlasy v rozpúšťadlách alebo v saponátoch. Sprchovanie vlasov má na výsledky analízy malý účinok. Najbežnejšou chybou je posielať vzorky kratšie ako tri centimetre, alebo ich spracovávať v nedostatočnom množstve. Vzorky do 100 mg musia byť riedené, čo snižuje presnost.

Čo sa stane z vašimi vlasmi po odoslaní do labáku:

1. Vzorky vlasov po doručení do labáku najprv postrihajú chirurgickými nožnicami na malé kúsky. Potom ich presne zvážia a na noc ich dajú do kyseliny dusičnej a chlorovodikovej. Nasledujúceho dňa je vzorka znovu hydratovaná a je umiestnená do meracieho prístroja pre vyhodnotenie minerálov. Malé množstvo vlasov sa odloží bokom pre opakované skúšky niektorého z prvkov, ktorý by presiahol obvyklý rozsah merania.

2. Analytickými metódami sú atómová absorpčná spektroskopia (AA), indukčne viazaná plazma (ICP), hmotnostná spektroskopia a grafitová pec. Väčšina laboratórií používa ICP alebo hmotnostnú spektroskopiu. Podstatou metody je to, že rozpustená vzorka je vystavená vysokej teplote. Každý chemický prvok (minerál) vydáva charakteristické žiarenie, ktoré je zachytené citlivými detektory meracích prístrojov. Takto zistíme tieto minerály:

- makrominerály a elektrolyty : vápník, hořčík, sodík, draslík, síra a fosfor.
- stopové prvky : měď, zinek, mangan, chróm, železo, bór, selen, molybden, křemík, lithium.
- toxické kovy : olovo, rtuť, kadmium, hliník, nikl a arzén.

Niektoré laboratóriá ďalej vyhodnocujú antimón, berýlium, bizmut, platinu, striebro, tálium, tórium, urán, vanád, jód, stroncium, bárium, germánium, rubídium, titán, zirkón a významu týchto minerálov vo vlasoch z ľudskej fyziológie však zatiaľ príliš nerozumieme. Výsledky testov udávame v (ppm), alebo v miligramoch na 100 gramov (mg%). Pre prepočet ppm na mg% delte ppm číslom 10. V tomto teste sú všetky výsledky vypočítavané v miligramoch na 100 gramov (mg%).

Záver: Analýza vlasov je všeobecne uznávanou metódou na zisťovanie toxických kovov. Toxické kovy sa usadzujú v mäkkých tkanivách, nie v krvi alebo v moči. Metódy vyše popisované používaju aj
v kriminalistickej expertíze. Analýza vlasov potvrdzuje úzky vzťah medzi biochémiou a mnohými emočnými poruchami.

Ano, jde opravdu o poměrně velice přesnou metodu a i když je mnohdy odsuzována, tak je stále asi tím nejlepším, co je za danou částku k dispozici.

PříspěvekNapsal: sob kvě 28, 2011 11:04 pm 

milo1 píše:
Najbežnejšou chybou je posielať vzorky kratšie ako tri centimetre
Na muj primy dotaz na delku vlasu mi z Biomolu odpovedeli ze maximalni delka vlasu je 3 cm, minimalni 1 cm.

PříspěvekNapsal: ned kvě 29, 2011 7:29 am 
Administrátor
Administrátor

sokol píše:
Na muj primy dotaz na delku vlasu mi z Biomolu odpovedeli ze maximalni delka vlasu je 3 cm, minimalni 1 cm.

Ono tam ani tak nejde o přesnou délku vlasů, to pouze zlepšuje průměrnou přesnost výsledků za sledované období, pro ně je spíše podstatné dostatečné množství, což je tuším minimálně 400 mg.

PříspěvekNapsal: úte čer 07, 2011 12:53 pm 

http://partner.biomol.pl/logincard.php

Tak jsem se dnes dozvěděl toto:

Po vyplnění kontaktního formuláře z odkazu (já Staly Zakazník) příjde poštou registrační lístek (smlouva + přístup do partnerské zóny). První analýza se platí za plnou cenu dle veřejného ceníku 1770Kč a další by měli být se slevou. Tu moji již zaplacenou mimo part. zónu jako první neberou.

PříspěvekNapsal: úte čer 07, 2011 9:47 pm 
Administrátor
Administrátor

Jenik2011 píše:
http://partner.biomol.pl/logincard.php

Tak jsem se dnes dozvěděl toto:

Po vyplnění kontaktního formuláře z odkazu (já Staly Zakazník) příjde poštou registrační lístek (smlouva + přístup do partnerské zóny). První analýza se platí za plnou cenu dle veřejného ceníku 1770Kč a další by měli být se slevou. Tu moji již zaplacenou mimo part. zónu jako první neberou.

To je zajímavá informace, slyším to poprvé.

PříspěvekNapsal: stř čer 08, 2011 1:28 am 

Jsem smluvním partnerem laboratoře Biomol, analýzu z vlasů nebo nehtů dělám za 1800Kč, přičemž v ceně je vysvětlení výsledků. Jsem tedy tím zde zmiňovaným prostředníkem \":-)\"

Naprosto chápu radost z toho, že se podaří obejít prostředníka a jít přímo ke zdroji. Zde ovšem zbavit se prostředníka znamená zbavit se informací, které mohou mít pro výsledný užitek z analýzy zásadní význam.

Absolvoval jsem školení pořádaná Biomolem. Měl jsem tehdy už výsledky svojí analýzy vlasů a měl jsem pocit, že tomu i nějak rozumím. Ta školení byla určena lékařům ale byla otevřená i pro laiky. Nestačil jsem se divit, co ti doktoři z těch hodnot všechno ještě vyčtou - zánět, překyselení, vstřebávání, fáze stresu, neurotransmiter obsahující mangan, ... Jsou věci, které vím díky těm školením a které se do těch výsledků nepíšou. Zatímco laik vidí, že nějakého prvku by to chtělo přidat, proškolený lékař za tím vidí fungování organismu a někdy prvek, kterého je málo, suplementovat nedoporučí a naopak jako potřebnou součást suplementace doporučí prvek, kterého se zdá, že má tělo dost.

Je důležité znát synergické a antagonistické působení prvků a vitaminů. Například určité vitamíny zvyšují vstřebávání určitých prvků ze stravy. Kapitola sama pro sebe je synergické působení antioxidantů. Účinek velkého množství silného antioxidantu je směšný v porovnání s účinkem různorodé dobře sehrané party účinných látek.

Velmi výbušným a citlivým tématem je schopnost analýzy vlasů změřit, které suplementy účinkují a které ne. Laik nemající informace snadno skončí tak, že vyhodí peníze za něco, co zamýšlený účinek nemá nebo co i může vyloženě škodit. Klasickým příkladem je samotný betakaroten, jehož konzumace zvyšuje kuřákům riziko rakoviny plic. Tělo si reguluje množství karotenoidů bez rozlišení na betakaroten a ostatní karotenoidy. Příjem samotného betakarotenu tak vede ke snížení hladiny ostatních karotenoidů v organismu. A bohužel (nejen) pro kuřáky, pro ochranu plic než betakaroten je mnohem důležitější alfakaroten...

Za ta školení jsem nesmírně vděčný, dověděl jsem se spoustu jedinečných informací a zajímavostí. Například že Biomol byla původně armádní laboratoř, která získala jistý zajímavý výsledek analýzou vlasů polských vojáků sloužících v Iráku. Taky mě zaujalo, že se lékaři z Biomolu věnují tradiční čínské medicíně a mají hlavy otevřené, analýza vlasů je přitom tvrdá věda, známými fyzikálními zákony vysvětlitelná biochemie.

Mgr. Pavel Bílek
http://www.metabolismus.cz

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 636 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 43  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]