p Jarda
Aky mate nazor, uz to nebudem tu dlhsie rozoberat, precistujem sa a snazim sa jest zdravsie, pohybujem sa vcelku dost, proste ma len zaujima Vas nazor na aminokyselinu arginin z hladiska zlepsenia potencie.
Na internete je toho popisane snad na tony papiera by sme mohli pocitat keby som si vytlacil tie vsetky clanky o arginine kde ho vsade propaguju na zlepenie prekrvenia ciev, na zlepsenie potencie na zlepsenie pritoku zivin a na zlepsenie vykonu pred aj po sporte.
Mna zaujima jedna vec, viem ze arginin je v strave v orieskoch v roznych exotickych plodoch ale kedze nie je mozne ich konzumovat v takom mnozstve aby toho argininu bolo dostatok ako sa vravi tak na rad prichadzaju tablety, je to vlastne podobne ako s horcikom kde ho mame tiez v beznej strave malo ale doplnkom ako je chlorid horecnaty si ho vieme doplnit. No a ide o to vlastne ako je to s uzivanim, dlhodobym uzivanim argininu denne napr 3 az 5 gramov ktore ako vsade citam sa udava ako bezpecna davka a zaroven davka ktora je uz ucinna a ma vazodilatacny efekt a sposobuje napumpovanie a rozsirovanie ciev co ma vplyv aj na potenciu.
Aj lekarmi odporucany arginmax v tabletach je vlastne len zmes argininu a nejake vitaminy a je to doplnok ako citam na dlhodobe uzivanie cize predokladam ze musi byt neskodny na pecen ladviny srdce a pod. Objavuju sa vsak aj rozne spekulacie a testy a skusenosti nejakych ludi co uz uzivali arginin ze jednoducho ten arginin podla nich nefunguje a nema az taky vplyv na to prekrvenie. Samozrejme ide o doplnok vyzivy nie liek ale predpokladam ze arginin ako taky nemoze byt zbytocny a ma iste mnoho funkcii v tele a predpokaldam ze teda isto to nie je zbytocna vec a moze len pomoct ak sa nemylim.
Cize z mojho usudku mi vychadza ze aj ked arginin nie je vseliek ma velmi vela pozitivnych ucinkov v organizme a na organizmus a fakticky nema vedlajsie ucinky kedze je to aminokyselina a nie ziaden umely balast.
Takze som sa rozhodol ze skusim nejaku argininovu formulu teda nejaku zmes alebo tablety, ktore zacnem uzivat dlhodobo nie len kvoli potencii ale vseobecne na zlepsenie prekrvenia , na zlepsenie prisunu zivin a celkovo kvoli tomu ze arginin ma kopec pozitivnych ucinkov podobne ako horcik alebo vapnik alebo dalsie latky.
No a uz sa konecne dostavam k jadru veci, ide mi o Vas nazor na tie argininove doplnky aj ked viem ze ste ich nestudovali na internete a ani neuzivali predsa len o argnine isto viete dost a je t otelu prirodzena latka ktora je v beznej strave. Zaujima ma Vas nazor z hladiska zdravotnej nezavadnosti a dlhodobeho uzivania len cisto teoreticky podla Vas ci to stoji za to brat tieto argininove doplnky ktore skutocne vyzeraju velmi vieryhodne.
mam nejaky tip skuste si to pozriet a precitat aj ked vela veci uz viete:
http://www.kompava.sk/sk/argino-drink.htmlhttp://www.kompava.sk/sk/referencie/argino-drinktento argino drink ma tu vyhodu ze je tam aj zmes inyc haminokyselin ako citrulin ornithin a dalsie cize posobia synergicky a zaroven je v praskovej forme co sa mi zda lepsie ako v tabletach. O cenu nejde tu nikdy neriesim.