Jarda píše:
Pokud by měl draslíku přebytek, tak to určitě není dobré a cpát do něho další draslík už vůbec ne. Otoky zpravidla vytvoří nadbytek sodíku a nedostatek draslíku, čili zde to moc nesedí. Naprostá většina toho jídla je zásaditá, ovšem sladká a pokud má ještě třeba kvasinky, tak se to může chovat také dost divně. Za normálních okolností by toto jídlo vytvořilo docela vysoké pH. Ten nápad s červenou řepou vidím jako dobrý, alespoň budete vědět jak je na tom se stavem ledvin a jater. Ovšem každopádně by bylo vhodné udělat ty testy z krve.
Dobrý den. Kdyby měl kvasinky, jak divně se může organismus chovat? Přece by snad nezvyšovaly pH moči, ne? Včera jsem už nevydržela a zavolala jsem naší mudr a donesla od ní diuretikum Furon. Mudr doporučila i pití slabého urologického čaje. Manželovi totiž přibyl otok na břiše, bolelo ho to a odmítal pít ze známých důvodů - pořád se bojí, že čím víc bude pít, tím víc bude mít otoky. I mudr řekla, že to není pravda a že se manžel musí zavodňovat. Snad uvěří aspoň jí. V příbalovém letáku je psáno toto: Furon 40 mg obsahuje furosemid, který patří mezi kličková diuretika (močopudné látky) a brání zpětnému vstřebávání sodíku, draslíku a chloridů v ledvinách. Výsledkem je zvýšené vylučování těchto minerálů s vodou. Zvyšuje se rovněž vylučování hořčíku a vápníku. Furosemid patří mezi nejúčinnější diuretika. Doufám, že to manželovi pomůže k odvodnění, protože jinak by hrozil nástup do nemocnice a tomu se chceme vyhnout. Ale opravdu nevím, jestli bychom neměli nějak dodávat ty minerální látky.
Jinak pH bylo zase celý den přes 8, v noci na dnešek 7,4. Zase měl na snídani jen ovoce, na oběd noky se špenátem, odpoledne borůvkový jogurt, večer dušeného králíka s rýží a potom meloun. Myslím si, že to snad není tak zakyselující jídlo (které by způsobovalo to zablokování, jak jste nedávno psal), ale že by z toho bylo pH přes 8? Takže jsem mu ráno zase nachystala hrušku, broskev a jablko a už 2. den mu nedělám sodu s citronem a s melasou (kterou bych mu měla dělat při blokaci odchodu kyselin). Myslíte, že to dělám dobře? Vím, že si nemůžete být úplně jistý, ale určitě pro to máte větší cit než já, laik.
A teď jen malinko odbočím - Jardo, neuvažujete o nějakém soukromém sanatoriu, kde byste vedl léčbu? Myslím, že byste měl davy klientů. Teď momentálně by se nám takové sanatorium strašně hodilo.
Moc Vám děkuji předem za reakci.