Dobry den, pan Zajicek,
Prosim Vas o zhodnotenie mojho zdravotneho stavu a o strucnu radu. Vase stranky mam pomerne precitane, staci mi naozaj strucna rada.
Mam 34 rokov, 1 dieta. Posledne asi dva roky sa stravujem zdravsie ako priemer, 2 jedla cez den su zvacsa surova strava, vecera zvycajne varena, maso zriedkavo. Po porode v r. 2006 sa mi zhorsil hirtuizmus, bola som poslala na endokrinologiu, vsetko ok, 3 mm cysta na stitnej zlaze, pri dalsich vysetreniach bez zmeny. Laser to vyriesil nakoniec ako -tak.
Teraz planujeme druhe dieta, na kontroly k endorinologicke som chodila tak raz za 1,5-2 roky, vzdy ok, aj teraz v juni. Na kontrolu ma objednala na November 2011, v oktobri som bola na odberoch, mala som mierne zvysene TSH (5,5), podozrenie na latentnu hypotyreozu alebo skreslenie vysledkov kvoi antibiotikam. Kontrolny odber o mesiac - TSH 9,6. Vysledok mi povedali telefonicky, neviem, ci este nieco ine je zle. V januari idem k endokrinologicke pre lieky.
Dalsie udaje o mne - momentalne 72 kg, vyska 160 cm. este pred cca pol rokom som mala 64 kg. Priznaky hypotyreozy stale mam, hlavne unava, zimomrivost, ospalost, ...
Kedze napriek tomu, ze som jedla vela ovocia, zeleniny, som stale nejako rapidne nechudla ( aj 64 je na 160 cm zenu dost, si myslim), som hladala info na internete a nasla som informacie aj na vasich strankach, aj na vitarian.cz, aj upramene.cz a snazila som sa alternativnymi sposobmi nieco robit. Stale som byvala unavena, ospala, necitila som sa napriek strave OK, caste zapaly zensk. organov - pomohla masticka na baze klotrimazolu ... na cas. (Predtym som mavala casto aj zapaly moc. Ciest, ale po prechode na zdravu stravu tieto ustali).
Takze som na jar nasadila kefir - vysledok vaha + 3 kg na 67 kg, tak som prestala. Chlorella - bez zjavneho vysledku. V lete antibiotika, zapal hrtana. Nasadila som MMS, pripravila som si to rano do Pet flase s vodou a popijala v praci - pomohlo kratkodobo s unavou, a v podstate som tri mesiace nemala zapal zensk. organov, co je u mna super. Nasadila som Jod + selen - tiez na chvilu som mala pocit, ze som bola menej unavena. Max. moja davka bola 10 kv lugolu rano + 10 vecer, k tomu 1 tbl selenu 100 mg rano a 1 vecer. Toto som brala asi tyzden, celkovo som lugol brala asi nieco vyse mesiaca. + sem tam rano 5 kvapiek s 1 selenovou tabletkou. Skvrna na zapasti - pred kurou 3 hod, po kure 6,5 hod., vcera som si namazala o 9,45 vecer, dnes rano 6,00 po skrvne ani stopa.
V septembri opat zapal dychacich ciest, nasadila som MMS, po 3 dnoch bez uspechu, dostala som opat antibiotika a dokonca 2 davky, lebo to nezabralo.
Jeden neuspesny pokus o sankaprasalanu, irigator mam doma, zatial som sa neodhodlala, vyplach nosu robim casto, bez problemov.
Asi pred mesiacom som nasadila horcik: 1 tableta rano
http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/serv ... etten.html + par kvapiek HCL 3,5 % vecer.
Miesto sumivych tabliet si do vody davam C vitamin z DM drogerie + sodu bicarbonu (askorbat sodny).
Mojim cielom momentalne je cim skor zrovnat TSH.
To, ze mam kandidu a vdaka MMS som ju mala na chvilu akotak pod kontrolou je jasne, ale podla testu so slinou mi to nevyslo. Otazka je, co nasadit teraz ako prve, cim zacat, aby sa to nejako zrovnalo.
Dakujem,
Hubarka.