Dobrý den, kvůli otokům potřebuje manžel brát draslík. Prosím Vás, Jardo, doporučujete brát 4 g pomocí chloridu draselného. Ale protože chlorid obsahuje zhruba 50% draslíku, znamená to, že vlastně čistého draslíku doporučujete 2 g? Nebo jsem to špatně pochopila a má to být celé ty 4 g čistého draslíku? A mohl byste se, prosím, podívat na tento odkaz na přípravek s draslíkem ? - je tam i hořčík, vitamín E a vitamín B6:
http://www.naturprodukt.cz/?np_zbozi=93_230_Chtěla jsem něco s největším množstvím draslíku a toto jsme s lékárnicí vybraly ( v 1 tabletě 70 mg draslíku). Doporučují tam 1 - 2 tablety denně. Raději jsme spočítaly, jestli by ostatní komponenty nevadily (hlavně vit. E). Zjistila jsem, že by měl manžel denně brát kvůli draslíku buď 3 tablety (tím pádem 2,1 g čistého draslíku) a nebo 6 tablet (pokud mi řeknete, že má brát okolo 4 g čistého draslíku denně). Ještě vysvětlení, proč nechceme chlorid draselný, který doporučujete - bohužel už chlorid hořečnatý mu strašně moc nechutnal a proto jsem musela pořídit hořčík v tabletách.
Dodatečně jsem si uvědomila, jak jsem se pletla v převodech miligramů a gramů. To znamená, že těch tablet by musel brát buď 30 nebo 60 za den! Je to vůbec možné, že neexistují tablety s větším množstvím draslíku?
Moc Vám děkuji za odpověď.
Doporučení se týká čistého draslíku, čili potřebujete dvojnásobné množství chloridu draselného. Přípravek asi bude mnohem dražší, než čistá sůl. Nevím co studovala lékárnice, ale dle mého názoru je gram 1000 mg a těch tablet by musel tedy jíst 30. Sole nejsou o kvalitě chutí, ale o dobré ceně, prostě musí něco ustát, na vojně mu také nikdo nezametal cestičku. No vidíte, také jste na to přišla, že tabletová komedie je docela nesmysl, prostě platíte a máte dobrý pocit, ale nic nedodáváte.