Jarda píše:
To je mylná myšlenka v nočních hodinách se uklízí a to potřebuje dělat tělo v lehce kyselém stavu, tedy odkyselovat vždy ráno a večer nechat spíše hodnotu pH klesnout, tak na hodnotu kolem 6 pH.
Dobrý den, myslela jsem si, že není třeba kyseliny jíst, aby se přes noc uklidilo. Proč to tak je? Protože ty orgány, které nás čistí, potřebují k tomu kyseliny? Ale jak to je tedy potom s těmi vážně nemocnými, kteří by měli mít jen zásadotvornou potravu, aby dosáhli pH moče 7,5-7,8? Jak na to reagují tyto orgány (pokud je můj předpoklad správný, že potřebujou tyto orgány kyseliny k úklidu)?
Ještě jsem se chtěla zeptat, jak je to s pohybem a překyselením. Vy, Jardo, nedoporučujete, aby se člověk nějak moc namáhal, že vznikají kyseliny. Ale není to třeba tak, že se právě ty kyseliny jen uvolní ze skládek v těle a proto je ta větší kyselost moče po sportovním výkonu? Ptám se, protože jsem dnes musela jít pěkný kus cesty do práce a dost svižně a udělalo mi to vysloveně dobře. Tak si říkám, že přece ten dobrý pocit musí taky něco znamenat. Obecně když je člověk překyselený, nemělo by mu přece být dobře.
Děkuji Vám, Jardo, za odpověď a nezlobte se, jestli se v tom podle Vás moc šťourám:-).