Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 7:45 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 70  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř čer 08, 2011 9:01 pm 

Dobry den Jardo,
len pre poriadok, tu uvadzane pouzitia sa vztahuju na lekarenske (zaobstarane v lekarni) 3,5% riedenie HCL, nie na technicku 3,5% HCL, ktora je cca 3x koncentrovanejsia? Len aby si to ludia nemylili.

PříspěvekNapsal: čtv čer 09, 2011 9:32 am 
Administrátor
Administrátor

AIM_FREEMAN píše:
Narazil jsem na info, že niacin podporuje taktéž produkci HCl. Vysvětlují to tak, že niacin podporuje sekreci histaminu, jenz je potreba pro produkci HCl.
Jedna ze dvou linkovaných studií ukazuje, že třítýdenní supplementace niacinu vyléčila hypochloridii a s ní spojené problémy. Nicméně pro vážnější přpady doporučují doplnit Betainem. (HClku nezmiňují asi je moc levná a málo "pharma").

The two sites below show studies on the treatment of low stomach acid with niacin.
http://www.yourhealthbase.com/database/a124b.htm
http://orthomolecular.org/library/jom/2 ... p225.shtml

Long term hypochlorhydria results in protein maldigestion which can result in niacin deficiency (primarily due to unvailability of tryptophan).

Niacin is critical for the release of histamine, a key player behind stomach acid secretion. One study shows that a 3 week therapeutic supplementation with niacin completely eliminated hypochlorhydria and symptoms tied in with it.
http://curezone.com/forums/fm.asp?i=839264

Zajímavá informace a patrně bude i fungovat, béčka obecně tvorbu HCl podporují.

PříspěvekNapsal: čtv čer 09, 2011 9:34 am 
Administrátor
Administrátor

Zappy píše:
Dobry den Jardo,
len pre poriadok, tu uvadzane pouzitia sa vztahuju na lekarenske (zaobstarane v lekarni) 3,5% riedenie HCL, nie na technicku 3,5% HCL, ktora je cca 3x koncentrovanejsia? Len aby si to ludia nemylili.

Nevím jak to myslíte, ale jde zde o chemickou koncentraci 3,5%, což odpovídá lékárnické o koncentraci 10 %.

PříspěvekNapsal: ned čer 12, 2011 9:50 pm 

Jarda píše:
Nevím jak to myslíte, ale jde zde o chemickou koncentraci 3,5%, což odpovídá lékárnické o koncentraci 10 %.

Aha, tak to som pochopil nespravne, mal som si namiesto 3,5% ziadat v lekarni az 10%. Takze pre dorovnanie pozadovanej koncentracie by som mal strojnasobit pocet kvapiek- teda do 1/2 deci ich nakvapkat 24-30 kvapiek?
Prepacte, asi blba otazka, ale radsej sa opytam, nez by som si mal prepalit gagor \":-)\".

Vdaka.

PříspěvekNapsal: pon čer 13, 2011 8:09 am 
Administrátor
Administrátor

Zappy píše:
Aha, tak to som pochopil nespravne, mal som si namiesto 3,5% ziadat v lekarni az 10%. Takze pre dorovnanie pozadovanej koncentracie by som mal strojnasobit pocet kvapiek- teda do 1/2 deci ich nakvapkat 24-30 kvapiek?
Prepacte, asi blba otazka, ale radsej sa opytam, nez by som si mal prepalit gagor \":-)\".

Vdaka.

Ideální by bylo se optat, jak vám to někdo namíchal, protože oni to většinou ředí tak, že základní koncentraci 35% považují za 100% a tedy přidáním 9 dílů vody vzniká podle lékárníků 10%tní roztok, ale reálně jde o 3,5 %tní roztok chemický. V každém případě si tím nic propálit nemůžete i ta silnější je použitelná celkem bez většího rizika, ale vždy ve vodě, ne samotná.

Předmět příspěvku: Re: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: stř čer 15, 2011 12:32 pm 

Keďže zháňanie a vyrábanie si HCl sa mi po prečítaní diskusií zdá byť pomerne komplikované, objednal som si cez internet na stránke biovea-europe prípravok Betain HCl plus jeden ďalší, zmes tráviacich enzýmov.
Čítal som však v niektorej internetovej diskusii informáciu od jednej pani, že berie HCl, ale že ak si človek nechce ešte viac prekysliť telo, tak musí brať zároveň aj sódu bikarbónu. Je to pravda? Mám brať niečo na alkalizáciu, keď budem užívať Betain HCl?

Předmět příspěvku: Re: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: čtv čer 16, 2011 8:14 am 
Administrátor
Administrátor

dominikk píše:
Keďže zháňanie a vyrábanie si HCl sa mi po prečítaní diskusií zdá byť pomerne komplikované, objednal som si cez internet na stránke biovea-europe prípravok Betain HCl plus jeden ďalší, zmes tráviacich enzýmov.
Čítal som však v niektorej internetovej diskusii informáciu od jednej pani, že berie HCl, ale že ak si človek nechce ešte viac prekysliť telo, tak musí brať zároveň aj sódu bikarbónu. Je to pravda? Mám brať niečo na alkalizáciu, keď budem užívať Betain HCl?

To je otázka, jak to bylo myšleno, ale normálně to nutné není, naopak užívání HCl docela dobře upravuje pH těla do správných hodnot. Beatain se chová trochu jinak, tam si budete muset svoje reakce vypozorovat pomocí pravidelného měření pH moče.

PříspěvekNapsal: čtv čer 16, 2011 10:24 am 

Môžete napísať pár slov o betaíne? Máte s ním nejakú skúsenosť.
Ten prípravok, o ktorom som písal, sa volá Betain HCl, teda jeho súčasťou je aj kyselina chlorovodíková. Môže mi byť užívanie Betaínu HCl na povzbudenie tvorby HCl nejako nebezpečné? Nerád by som si uškodil.

PříspěvekNapsal: čtv čer 16, 2011 7:25 pm 
Administrátor
Administrátor

dominikk píše:
Ten prípravok, o ktorom som písal, sa volá Betain HCl, teda jeho súčasťou je aj kyselina chlorovodíková. Môže mi byť užívanie Betaínu HCl na povzbudenie tvorby HCl nejako nebezpečné? Nerád by som si uškodil.

Těch informací je na netu dost, to bych psal zbytečně a uškodit si tím nejde, pokud vám bude nějak divně, tak ho omezíte, nebo vysadíte, on přímo kyselinu neobsahuje, pouze její tvorbu generuje.

PříspěvekNapsal: čtv čer 16, 2011 10:56 pm 

dominikk píše:

Kontraindikace u vředů...
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1727

PříspěvekNapsal: čtv čer 23, 2011 6:39 pm 

Od doby co jsem začal užívat hcl, tak mě tak zvláštně bolí při polykání v krku, když jsem na chvíli vysadil, tak to zmírnilo. Nemůže mi nějak hcl poškozovat jícen? Je sice pravda, že dost často používám 20-30 kapek, když jím hůře stravitelná jídla, ale někde jsem tu četl, že po hodně těžkém jídle se může dávat i 1000kapek.

PříspěvekNapsal: čtv čer 23, 2011 8:34 pm 

Co používám HCl značně se mi snížila plynatost. Díky Bohu.

PříspěvekNapsal: čtv čer 23, 2011 9:29 pm 

Igi píše:
Od doby co jsem začal užívat hcl, tak mě tak zvláštně bolí při polykání v krku, když jsem na chvíli vysadil, tak to zmírnilo. Nemůže mi nějak hcl poškozovat jícen? Je sice pravda, že dost často používám 20-30 kapek, když jím hůře stravitelná jídla, ale někde jsem tu četl, že po hodně těžkém jídle se může dávat i 1000kapek.

no musim sa asi pridat s podobnou skusenostou, teda, nevedela som, co ten pocit v hrdle je, najprv som sa domnievala, ze je stitnou zlazou, ale nie je. no pred par dnami som zacala vazne uvazovat, co to nie je prave hcl. pijem ju slmakou, cize tam je tn kontakt s kyselinou akoby vacsi, ako pri piti panaka.
ja ju pijem cca 3-4 denne ale iba 10kv. ak mam tazsie jedlo, dam si max. 30kv, alr aj trochu viac vody, tak asi 1dl.
1000 kvapiek, to je snad preklep? nie 100?
aka je ta bolest - pocit, mozes podrobnejsie opisat?

PříspěvekNapsal: čtv čer 23, 2011 9:51 pm 

[quote="ovekyska":2k5rdfdg]no musim sa asi pridat s podobnou skusenostou, teda, nevedela som, co ten pocit v hrdle je, najprv som sa domnievala, ze je stitnou zlazou, ale nie je. no pred par dnami som zacala vazne uvazovat, co to nie je prave hcl. pijem ju slmakou, cize tam je tn kontakt s kyselinou akoby vacsi, ako pri piti panaka.
ja ju pijem cca 3-4 denne ale iba 10kv. ak mam tazsie jedlo, dam si max. 30kv, alr aj trochu viac vody, tak asi 1dl.
1000 kvapiek, to je snad preklep? nie 100?
aka je ta bolest - pocit, mozes podrobnejsie opisat?[/quote:2k5rdfdg]
Taky jsem si napřed myslel, že to je š.ž., protože jsem současně začal brát lugol, ten jsem měl jen párkrát, protože jsem neměl selen. Opravdu jsem tu četl 1000 kapek, možná měl překlep, co to tu psal \</div

PříspěvekNapsal: čtv čer 23, 2011 9:54 pm 
Administrátor
Administrátor

Igi píše:

Nárazově se dá dávat i dost velká dávka, ale trvale bych to určitě nedoporučil. Jinak je třeba si dávkování vždy vyladit, není nic co se dá doporučit univerzálně. Vlastní pití by problém způsobovat nemělo, ale je třeba vždy dávku zapít čistou vodou. Každopádně můžete mít tvorbu obnovenou a pak je dodávání zbytečné, čili si udělejte znovu krkací test a uvidíte.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]