Zdravím, taky přispěju se svou troškou do mlýna
O existenci těchto stránek vím asi týden a přestože jsem ještě nestihla všechno přečíst, pomohly mi doplnit pár podstatných dílků skládačky "jak na to, abych byla zase zdravá". Už víc než rok bojuju s přemnoženou candidou (slinový test dnes ráno mi vyšel pozitivně), takže o navrácení zdraví opravdu stojím.
Abych trochu objasnila situaci: v sobotu (týden před šankou) jsem začala brát MMS 1 v dávkách 3 kapky po hodině, přičemž jsem se snažila aspoň o těch osm dávek denně (plus každý večer koupel). První dva dny to bylo ok, až na mírnou nevolnost po koupelích, kterou ale přičítám spíš nízkému tlaku. V pondělí ale začal očistec, neb jsem nevěděla, že tři kapky stačí, a směle zvýšila hned od rána na pět. Po několikáté dávce přišla nevolnost a zvracení, takže jsem dávky zase snížila. Následující dva dny probíhaly úplně stejně, přičemž ve středu se ke zvracení přidal ještě silný průjem (prakticky jen voda, občas s pár kousky nestráveného jídla, to už jsem jedla jen syrovou zeleninu). Po takovém důkladném střevním průvanu až do soboty žádná stolice. MMS jsem po středečních zkušenostech přestala brát vnitřně a začala jíst jen syrovou zeleninu, takže se tomu nedivím.
Nicméně na šance v sobotu jsem trvala. Vstala jsem až kolem jedenácté, udělala pár nezbytných domácích prací, litr vody vypila bez problémů krátce před dvanáctou. Nachystala jsem si rýži, heřmánkový čaj a slanou vodu do čtyř petláhví. Před jednou hodinou jsem vypila první várku vody (představa polévky mi taky pomohla) a chvíli čekala. Když se nic nedělo, po několika minutách jsem vypila i druhou láhev. Následovala normální stolice a zase nic. Šla jsem si na deset minut lehnout a doufala jsem, že to tím střevům trochu usnadním. Přitom jsem vypila polovinu třetí lahve, než konečně přišel kýžený efekt.
Dál to šlo už dobře, jen voda byla i po čtvrté lahvi pořád hnědá. Tak jsem si tu čtvrtou láhev ještě jednou zopakovala a doufala, že to nebude vadit (napadlo mě dát jen vodu, ale voda bez soli je asi pro tělo agresivnější než v podstatě fyziologický roztok, ne?). Voda, která ze mě vycházela, byla i po páté lahvi pořád hnědá, ale další už jsem nepřidávala jednak proto, že jsem to nechtěla přehnat, a druhak proto, že už mi z té soli začínalo být špatně. Po heřmánkovém čaji už šla voda do žluta, takže střeva jsou snad propláchnuté dost. Po tom heřmánku mi zastavení sifonu trvalo možná čtvrt hodiny, než jsem se odvážila opustit záchod. S údivem jsem zjistila, že jsou skoro čtyři hodiny, což znamená, že jsem strávila tři hodiny na záchodě
Trochu se mi pak podlamovaly kolena a připadalo mi, že za chvíli vzlétnu, takže pocity veskrze příjemné. I na tom záchodě mi ke konci přišlo líto, že u sebe nemám něco ke čtení. Takže žádný horor, můžu vřele doporučit:-)
Měla jsem trochu obavy, že po té slané vodě bude problém do sebe něco dostat, ale heřmánek mě uklidnil krásně a měla jsem hlad jak vlk, ani mi nevadilo, že je ta rýže nesolená. Žízeň taky žádná hrůza, ještě do sebe láduju tu rýži a zatím jsem nepila a jsem v pohodě.
Jediný háček vidím v tom, že ze mě vůbec nic zvláštního nevyšlo. Znamená to, že ve střevech žádné hrůzy nemám, nebo se tam drží tak dobře, že je třeba šanku několikrát opakovat, než se uvolní? Pokud ano, po jaké době je opakování vhodné? Ráda bych, aby to mělo nějaký efekt...
Ještě dodávám, že od října 2010 jím prakticky jen maso, zeleninu a oříšky (když pominu nedávné několikatýdenní období, kdy jsem jedla i brambory, bohužel ve formě brambůrků a hranolek). Cukr i alkohol jsem úplně vypustila už na konci srpna. Nemůžu mít po té době třeba střeva vyčištěná tou stravou?