ovekyska píše:
tu ste mi objasnil par mojich problemoch.
so spustenim hnacky mam velky problem, napriek tomu, ze si nadavkujem dvojnasobok soli (120ml) a este vypijem cez den zvysenu davku mojej dennej davky chloridu horecnateho, hnacka sa vobec nedostavi, proste nic. vsetko mi ostava v crevach, brucho ako balon.
ak by bol problem sodik bolo by to asi este jednoduche.
no neviem.... predtym, nez toto zacalo, som schudla este pod moju vahu, mam teraz strasne nizku vahu a citim sa celkovo velmi slaba, co predtym nebolo.
Zatím bych netvrdil,že objasnil,je to jen má doměnka,ale momentálně nemám chut si to ověřovat v reálu,než jsem provedl svoji první očistu hodně jsem cvičil,potil se(aniž by mi to došlo masivně ztrácel ionty,které jsem v podstatě nedoplnoval) byl jsem ve stavu kdy mi neustále škubalo levé výčko,lýtka měl jsem občas křeče,atd. zkrátka nic moc,vzřejmý nedostek hořčíku a bůh ví čeho ještě,ale po vypití první dávky eps.soli se mi první průjem spustil velice rychle,ale měl jsem mnohem větší váhu než po své druhé oč. kde jsem problém se spuštěním prujmu zaregistroval poprvé, každou další oč. šla váha dolů a problém byl markantnější,ale to už jsem dost začal blbnout s kefírem a ovocem,navíc je to nějaký pátek co jsem měl celkem těžké potíže s tlakem,špatná psychika,podrážděnost,těžko se mi šlo do schodů,otékali mi nohy(mám zaměstnání při kterém převážně stojím a moc nechodím),problém jsem si nevědomky prohluboval tím že jsem hodně pil,až jednou sem si problém odstranil během pár vteřin po pár kouskách tunákového sendviče(tunáková konzerva je plná soli)a zažil vpodstatě bezprostřední euforii byl jsem v mžiku jako pírko schody jsem vylétl jak čipera a o psychice ani nemluvím.Jinak zajímavá je metoda degustace vlastního potu
(někdy je slaný jindy bez chuti jako voda,vzřejmě jde z toho usoudit že je třeba sůl dodat)Navíc se dá dočíst,že velmi nízký tlak zhoršuje funkci vpodstatě všech orgánů,takže bůh vý jaký to má vliv na ledviny.Nebo spíš jestli to celé není výsledek špatné funkce ledvin.Navíc opět z mé vlastní zkušenosti v případě nízkého tlaku bych to moc s chloridem hořečnatým nepřeháněl,zažil jsem zajímavý okamžik kdy jsem do sebe ránno kopl půl pokka lžičky měl nával do hlavy okolý bylo jakoby lehce ztlumenné a slišel jsem vlastní puls v uších a se staženými půlkami očekával zástavu srdce,pokadil jsem se po něm jednou pak už nikdy,taky se dá dočíst že hořčík ledviny vyloučí pouze při jejich bezchybné funkci,ale je to spíše i moje blbost protože jsem jeden čas do toho bral i hořčík v podobě prášku co jsem si nakoupil,abych to zbytečně nevyhodil,ze začátku byl super zmizely mi žluté skvrny ze zubů,dotedka mám mléčný zub po druhém zubu žádná známka po aplikaci chloridu hoř.se mizačal klubat sice o zub vedle,ale začal!!
a to je bude 29 ,přestalo mi škubat víčko,lýtko,i když se zdálo že na to lýtko to účinkuje jak kdy,a asi největší chybu jsem udělal že jsem to bral jako signál že mi chybí hořčík tak jsem se sním ládoval,ale průjem nikde,zajímavá skušenost byla že lýtko přestalo škubat když jsem se o vánocích výjměčně narval cukrovým,že by prášek do pečiva(soda bic. Na ),zkrátka na určité záležitosti přisuzující hořčíku májí vliv i jiné ionty,třeba o sodíku se dá dočíst že také udržuje vápník v rospustném stavu,ruzné záškuby,křeče, hořčík,sodík,draslík,vápník.Momentálně chlorid hoř.dávkuji jen výjmečně snižuje mi tlak.Nic neškube a problémi s tlakem žádný.Ani na hluk nejsem přecitlivělí jako dřív(doslova mně doháněl k šílenství)ted už takový problém nemám,takže to stím hořčíkem u mne nebude tak zlé,jsem už asi nasycen.Také to přisuzuji umírněnější konzumaci ovoce(ze supermarketů se asi už jedná pouze o vodu a vlákninu)celkově a taky toho kefíru,který mne odvodnuje a je plný vápníku který mi likviduje hořčík.
Moje rada zní pokud jste ve stavu jakém píšete,do jaterní očisty bych se určitě nepouštěl,navíc pan Jaroslav v návodu uvádí,že do těchto úkonu by se člověk neměl pouštět pokud je zrovna nemocný, možná by bylo lepší ohlédnout se zpátky jak jste se cítila předtím než jste změnila stravování, jestli by nebylo lepší udělat krok zpet,nebo to stou očistou tolik nepřehánět rozhodně bych do ní nešel s podváhou to už je tělo samo o sobě dost oslabené u mě také očista způsobovala dost výrazný váhový ubytek,ale vždy jsem se po ní cítil skvěle,až na tu poslední tam už jsem trochu cítil že něco nehraje,člověk chce být za každou cenu tak zdravý až pak z toho onemocní momentálně kolem stravy tolik neblbnu a jsem v pohodě,radši si jdu zaběhat na čerství vzduch podpořit látkovou výměnu to léčí samo o sobě,třeba stresy po práci,i se po běhu dobře kadí
,než abych seděl u PC a zkoumal co mám jíst to pak můžu jíst sebelépe a lépe mi nebude.Všechny zmeny je třeba dělat postupně,pokud má na mě něco delší dobu zhoubný vliv rozhodně se toho nedržím jenom,proto že se dočtu je to zdravé!! tady je na místě sebereflexe co prospívá jinému nemusí prospívat mně.To máte jako s chlastem někdo po něm kvete mě zbaví hořčíku a mám deprese,tak nepiju jen výjmečně.