webik píše:
Děkuji za rady. Chilli ani zázvoru nejím extrémně velká množství. Chilli používám 2 x denně do jídla cca půl lžičky, ale je to "cayenský pepř", skoro vůbec nepálí a zázvoru rozžvýkám 1 x nebo 2 x denně kostičku velkou asi 1,5 cm3. Tuků jsem si myslela, že mám dost, protože porce sirné patlaniny mi vystačí na 3 dny (je to z 250 g tučného tvarohu, cca deci oleje a 4 lžic ln. semínka). Navíc za den sním 2 lžíce semínek a oříšků, což je taky hodně tuku. Mléčné výrobky jsem se snažila úplně dostat pryč, protož mám alergii (docela silnou) na prach, seno, pyl. Sezóna mi začíná v květnu a končí v srpnu a je to hodně nepříjemné, pořád smrkám, teče mi z očí, mívám záněty spojivek, je to vyčerpávající. Kolikrát musím být celý den doma a nikam nevycházet.
Když to sečtu, tak asi 1 x do týdne si dám 100 g kysané smetany + 150 g tvarohu.
Maso už taky postupně vyřazuji, max. jím 1 porci masa 1 x do týdne (většinou pečené kuře - bez kůže, prso).
Mohu se zeptat, co byste mi poradil za vhodný jídelníček? Vím, že to lze těžko odhadnout, protože o mně nemáte dost informací
Chilli 2x denně půl lžičky je docela dost, zvlášť, když na to nejste od dětství zvyklá. Chilli má velmi rychlý nástup a razantní účinky v krátkodobém užívání. Bude pomáhat při poruchách zažívání a bojovat s odpadem vzniklým špatným trávením. To také poznáte podle toho, zda máte povleklý jazyk či nikoliv. Pokud bude povleklý, je podezření na tvoření odpadu v těle. Podle toho, kde se povlak na jazyku nachází, se určuje místo v těle. Ale pozor, chilli může zhoršovat zánětlivé procesy v těle, k čemuž de facto patří i překyselení. Stejně jako zázvor velmi prohřívá organismus a ve větších dávkách může způsobovat krvácení. Ve velkých dávkách tak může poškozovat sliznici a tím způsobit vředy.
Zázvor je také horký a suchý svou povahou, tzn. že oba dva budou prohřívat organismus, což může vést k tomu, že budete mít studené končetiny, může Vám být celkově zima. Bude vysušovat, co znamená, že to bude mít vliv na kůži - suchost, ekzémy, může zhoršovat dobrou kvalitu plazmy a krve.
Sirná patlanice je dle mého názoru blbwě stravitelná a to zvlášť v případech, kdy na to tělo není připraveno, což se domnívám, že žádný z nás. A opět, když je to ve velkých dávkách. Ve větších dávkách se domnívám, že může způsobovat pocity na zvracení.
Co mají společného alergie a mléčné výrobky?
Ano, co se týče jídelníčku, není to takhle jednoduché a bez toho aniž bych Vás viděl Vám nejsem schopen něco takové napsat. Pokud máte zájem, napište mi SZ a domluvíme se.