Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 7:23 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 70  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned čer 26, 2011 4:13 pm 

Jarda píše:
Nárazově se dá dávat i dost velká dávka, ale trvale bych to určitě nedoporučil. Jinak je třeba si dávkování vždy vyladit, není nic co se dá doporučit univerzálně. Vlastní pití by problém způsobovat nemělo, ale je třeba vždy dávku zapít čistou vodou. Každopádně můžete mít tvorbu obnovenou a pak je dodávání zbytečné, čili si udělejte znovu krkací test a uvidíte.

Test zkusím znovu, ale nic pro obnovení tvorby jsem neudělal, tak si myslím, že se mi moc netvoří. Ta dávka se má zapíjet? Já myslel, že potom by se to příliš rozředilo. Jakým množstvím vody by se to mělo zapít?

PříspěvekNapsal: ned čer 26, 2011 8:17 pm 
Administrátor
Administrátor

Igi píše:
Test zkusím znovu, ale nic pro obnovení tvorby jsem neudělal, tak si myslím, že se mi moc netvoří. Ta dávka se má zapíjet? Já myslel, že potom by se to příliš rozředilo. Jakým množstvím vody by se to mělo zapít?

Kyselina se určitě musí zapíjet, protože jícen na ni není postaven a normálně se tam vyskytovat nemá, čili to patrně bude ten váš problém. Namícháte si várku trochu koncentrovanější, vypijete jako panáka až dozadu do trubky, kvůli zubům, pak si čistou vodou vypláchnete ústa a tu čistou vodu spolknete.

PříspěvekNapsal: sob črc 02, 2011 3:06 pm 

Pán Jaroslav dajte mi prosím ámen na tu moju hcl. Tak som si nechala v lekárni namiesat 1hcl diel k 9 dielom vody. Povedali mi ze ta ich je 100%. Pred jedlom asi 20 minút si dám 5 kvapiek do stamperlíka /bude to stacit alebo treba viacej vody/ a vypijem. Dá sa to brat 3krát denne pred jedlom. Ked si lahnem na mieste zalúdka mám niekedy az hrcu ale sono nic nikdy neukazalo, po ocistách sa to vzdy vyrovná ale potom sa to vráti, jedlo vo mne sedí ako kamen, pri testoch grganie vobec nebolo. Zeby moje problémy vznikali z takejto jednoduchej veci?
Dakujem

PříspěvekNapsal: sob črc 02, 2011 9:03 pm 
Administrátor
Administrátor

Joy píše:
Pán Jaroslav dajte mi prosím ámen na tu moju hcl. Tak som si nechala v lekárni namiesat 1hcl diel k 9 dielom vody. Povedali mi ze ta ich je 100%. Pred jedlom asi 20 minút si dám 5 kvapiek do stamperlíka /bude to stacit alebo treba viacej vody/ a vypijem. Dá sa to brat 3krát denne pred jedlom. Ked si lahnem na mieste zalúdka mám niekedy az hrcu ale sono nic nikdy neukazalo, po ocistách sa to vzdy vyrovná ale potom sa to vráti, jedlo vo mne sedí ako kamen, pri testoch grganie vobec nebolo. Zeby moje problémy vznikali z takejto jednoduchej veci?
Dakujem

HCl se nedá uchovat ve větší koncentraci než 38%, čili vám říkají bludy a namíchané to tedy asi máte správně, což vám umožní si dávat 10 kapek do 0,5 dcl vody a pít několikrát denně, optimálně před i po jídle tak 15-20 minut. Pokud si nekrknete, je to patrně z nedostatku HCl.

PříspěvekNapsal: pát črc 08, 2011 5:24 pm 

Prosím vás ako vlastne vyzerá hcl Tá moja je ako by som pila cistú vodu. Nemá vonu chut ani farbu. Mám to dobre namiesané? Miesali v lekárni 1 ku 9 dielom.
Dakujem

PříspěvekNapsal: pát črc 08, 2011 6:44 pm 
Administrátor
Administrátor

Joy píše:
Prosím vás ako vlastne vyzerá hcl Tá moja je ako by som pila cistú vodu. Nemá vonu chut ani farbu. Mám to dobre namiesané? Miesali v lekárni 1 ku 9 dielom.
Dakujem

Správně namíchaná 3,5 %tní HCl chutná jako dost silná citrónová šťáva a po naředění na uživatelskou koncentraci, tedy 10 kapek 3,5 %tní HCl do 0,5 dcl vody, asi jako slabá citronáda.

PříspěvekNapsal: úte srp 02, 2011 10:38 pm 

Po všem co jsem na fóru i jinde četl mi to trochu přijde jako boj s větrnými mlýny. Jen stravou se ta tvorba HCl nahodit nedá, ten risky postup na obnovu sem chápu že nedáte takže ji lze leda nebrzdit/podpořit vhodnou stravou, stresu se vyvarovat je dneska celkem utopie takže zbývají pilule nebo popíjení kyseliny. Jsem z toho trochu na rozpacích. Testoval jsem grgání sodou bikarbona 4 dny po sobě a vždy kolem 5-6 minut, takže žádná výhra. Zvažuju nákup Betainu, ale jsou to zase další pilule, kterých mi přijde, že beru už tak dost. Zajímá mě, jestli se s nima ta HCl dá taky nahodit nebo jen usnadňují trávení? Tady píšou že snad ano http://www.swanson.cz/uzivani-betainu-hcl

PříspěvekNapsal: stř srp 03, 2011 6:45 am 
Administrátor
Administrátor

Host píše:
Po všem co jsem na fóru i jinde četl mi to trochu přijde jako boj s větrnými mlýny. Jen stravou se ta tvorba HCl nahodit nedá, ten risky postup na obnovu sem chápu že nedáte takže ji lze leda nebrzdit/podpořit vhodnou stravou, stresu se vyvarovat je dneska celkem utopie takže zbývají pilule nebo popíjení kyseliny. Jsem z toho trochu na rozpacích. Testoval jsem grgání sodou bikarbona 4 dny po sobě a vždy kolem 5-6 minut, takže žádná výhra. Zvažuju nákup Betainu, ale jsou to zase další pilule, kterých mi přijde, že beru už tak dost. Zajímá mě, jestli se s nima ta HCl dá taky nahodit nebo jen usnadňují trávení? Tady píšou že snad ano http://www.swanson.cz/uzivani-betainu-hcl

Stravou se samozřejmě nahodit dá, ale trvá to prostě déle, což je určitě lepší, než se otrávit při pospíchání. Jde hlavně o draslík v potravě, čili si to trochu nastudujte. Taktéž betain umí dát její tvorbu celkem slušně dohromady a máte tedy docela dost možností.

PříspěvekNapsal: čtv srp 04, 2011 8:32 pm 

A co nadbytek HCl v žaludku (krknutí při testu do minuty) ,to se nijak neřeší? Děkuji

PříspěvekNapsal: čtv srp 04, 2011 9:14 pm 
Administrátor
Administrátor

Hans28 píše:
A co nadbytek HCl v žaludku (krknutí při testu do minuty) ,to se nijak neřeší? Děkuji

Určitě by se to také řešit mělo, ale představuje to daleko menší problém, než její nedostatek.

PříspěvekNapsal: čtv srp 04, 2011 9:19 pm 

Jardo jaké odstupy po jídle dodržovat než začnu pít? Dám třeba na večeři kolem 19h kysané zelí. Dá se to zalét 12% Plzní třeba už po půl hodině nebo počkat hodinu či dýl, aby se zbytečně neředily žaludeční šťávy? Nebo je to individuální podle rychlosti trávení? Dřív jak po půl hodině nikdy nic nepiju, ale zajímá mě co je ideál...

PříspěvekNapsal: čtv srp 04, 2011 10:03 pm 

Jarda píše:
Určitě by se to také řešit mělo, ale představuje to daleko menší problém, než její nedostatek.

Takže při nadbytku HCl zkusit taky dodávat...někde jste psal,že pokud je hodně HCl v žaludku,je málo HCl v tkáních? Mám tady litr jednoprocentní HCl.Začal jsem brát dnes lugol,dle návodu(skvrna zmizela za 4hod).
Jsem asi 2 měsíce čistě vitarian,předtím tak rok makrobio.Děkuji

PříspěvekNapsal: pát srp 05, 2011 7:13 am 
Administrátor
Administrátor

Host píše:
Jardo jaké odstupy po jídle dodržovat než začnu pít? Dám třeba na večeři kolem 19h kysané zelí. Dá se to zalét 12% Plzní třeba už po půl hodině nebo počkat hodinu či dýl, aby se zbytečně neředily žaludeční šťávy? Nebo je to individuální podle rychlosti trávení? Dřív jak po půl hodině nikdy nic nepiju, ale zajímá mě co je ideál...

Doba se liší podle individuálních dispozic jednotlivce, ale obecně se dá říci, že lehké jídlo se dá s jistotou považovat za strávené za dvě hodiny. Většinou ovšem stačí doba mnohem kratší, někdy i 20 minut.

PříspěvekNapsal: pát srp 05, 2011 8:13 am 
Administrátor
Administrátor

Hans28 píše:
Takže při nadbytku HCl zkusit taky dodávat...někde jste psal,že pokud je hodně HCl v žaludku,je málo HCl v tkáních? Mám tady litr jednoprocentní HCl.Začal jsem brát dnes lugol,dle návodu(skvrna zmizela za 4hod).
Jsem asi 2 měsíce čistě vitarian,předtím tak rok makrobio.Děkuji

To se nedá takto tvrdit, ale určitě je vhodné to vyzkoušet, prakticky nic se tím pokazit nedá, maximálně zjistíte, že vám to nevyhovuje a podávání ukončíte. Jinak nedostatek jódu likviduje mnoho funkcí v organizmu, čili ten je určitě vhodné srovnat.

PříspěvekNapsal: úte srp 30, 2011 10:15 am 

Když je člověku mizerně, zvrací (možná po nějakém jídle, které jinak obvykle dobře tráví), je doporučeníhodné šupnout tam HCl, nebo radši tělo nechat samo vykonat svou práci?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]