Dobrý deň pán Jarda. Chcem Vás poprosiť o radu, avšak najprv Vám musím vyjadriť veľký obdiv a poďakovanie za Vaše rady na tomto fóre. Prečítavam to tu postupne asi 5 mesiacov, veľa rád som si už zobrala do každodenného života, ale je to tu veľmi obšírne, takže mám ešte veľké medzery. Na tieto stránky som natrafila pri hľadaní dôvodu, prečo sa mi asi pred 10 mesiacmi objavilo vitiligo. Najprv som bola z toho nešťastná, rýchlo som sa však s tým vyrovnala, vravela som si, buď rada, že nemáš rakovinu. No táto filozofia mi dlho nevydržala. Tento týždeň mi diagnostikovali bazalióm (pravdepodobne)veľkosti 7mm na ramene. Lekárka ma hneď odporučila na chirurgické odstránenie s tým, že až histologický nález potvrdí či sa jedná o nádor. Nešla som tam, rozhodla som sa, že sa poradím s Vami ,chcem to skúsiť najprv alternatívnou cestou. Na nete som tiež našla že sa to dá liečiť fotodynamickou terapiou, len neviem ako sa k nej dostať ale zaujala ma aj Čierna masť, máte s tým prosím Vás nejakú skúsenosť? Alebo niekto z fóra? Inak mám svetlú pokožku s pehami, viac krát som sa za mladi spálila. Ako starnem pribúdajú mi rôzne drobné výrastky, papilómy, vyrážky však mávam veľmi zriedkavo . Mám 52 rokov, moje BMI je teraz 21,moja strava bola vždy veľmi zdravá, pestrá -podľa výživárov, proste vždy kompletný obed -polievka, mäso +príloha, samozrejme aj šalát, hneď pekne zapiť,najradšej mlieko, často ešte zákusok alebo čokoládka, na večeru a raňajky chlieb s maslom a zeleninou, občas műsli, medzitým ovocie,2-3 kávičky denne. Tučné a údené mäsá som nikdy nejedla a som si myslela ako zdravo sa stravujem .Keď som mala len 26 rokov, vyoperovali mi žlčník, aj s kameňom, prekonala som akútnu pankreatidítu. Vo veku 49 rokov mi diagnostikovali osteoporózu,(po roku liečenia zlepšenie na osteopóniu, po ďalšom roku žiadne zlepšenie, naďaľej beriem lieky. Lekári mi radili jesť veľa mliečnych výrobkov, hlavne tvrdé syry a mlieko a tak som sa tým doslova napchávala, ostatné potraviny som pomaly uberala na množstve, aj tak som však pribrala 6kg,bola som neustále nafúknutá, problémy so zápchou som mala kam mi pamäť siaha, snáď celý život, minulý rok som si "vyrobila" hemoroidy. A tiež to vitiligo bude s tej úžasnej stravy. Podstúpila som vyšetrenie (kvôli osteoporóze a tiež vitiligu) ľadvín, pečene, štítnej žľazy, gastroskopiu s odberom vzorky na celiakiu. Všetky vyšetrenia dopadli dobre. Takže lekárska veda mi nevedela pomôcť, rozhodla som sa konať sama. Pred polrokom som 4x podstúpila hydrocolon a výrazne zmenila svoje stravovanie, úplne som vylúčila mäso, mlieko a mliečne výrobky, všetky sladkosti, začala som si robiť ovocné a zeleninové šťavy, brala som pangamín a chlorelu. Už to mi stačilo na to, aby som schudla bez hladovania tých zbytočných 6kg,upravila sa mi stolica, je taká ako má byť podľa vášho popisu, výrazne menej mi šedivejú vlasy, očné bielka som mala nažltlé, dnes sú pekné biele, rovnako aj zuby. Zmizlo aj pichanie pod rebrami, ktoré ma trápilo zopár rokov a keď som sa na neho sťažovala lekárom, len mykli plecom, dokonca aj gastroenterologička, predpokladám, že to spôsobovali premnožené kvasinky. Moja značne rozhádzaná psychika sa tiež výrazne napravila.Potom som natrafila na Vaše stránky a odvtedy tu trávim väčšinu svojho voľného času. Stravujem sa podľa Vášho vzorového jedálníčka, ráno začnem 3dl ovocnej šťavy , tak za hod. ovocný šalát ,pred obedom 5dl zeleninovej šťavy (mrkva, cvikla, uhorka, občas zemiak, brokolica)- tak isto aj pred večerou,potom zeleninový šalát s ľanovými a sezamovými semiačkami ,kávovou lyžičkou vločiek Nori, 2 lyžicami oliv. oleja, mierne osolím himalájskou alebo morskou soľou,na večeru obmena šalátu, občas dusená zelenina, donedávna často aj pečené zemiaky ,občas varená pohánka, verné strukoviny, pickles, medzitým namočené oriešky vo forme mlieka alebo ich vymixujem a zjem len tak a tiež 5dl kefíru denne , dva krát do týždňa 2 jemne opečené domáce žĺtky. Dodávam denne chelátovaný Zn 20mg,Mg 2x250 mg , B6 20 mg,B1 50 mg,B12 500mg,vit.E 400mg vit.C zo šípky 2x 500mg,chlorela 2x3 tabl, brala som aj vit.D, teraz už nie, chodím na slniečko, Ca (na predpis ) som prestala brať po zoznámení sa s Vašimi stránkami ,taktiež som brala pangamín, keďže som si tu prečítala že nie je vhodný pri kvasinkách, tak som ho vysadila,3x denne 1 čajovú lyž. ostropestr. kašičky. Na kvasinky beriem lichořešnicu, zohnala som len v tobolkách -3x denne, pár dní grapové kvapky .Krkací test –slabučké grgnutie po viac ako 3 minutách, HCL mi odmietli predať asi v 10 lekárňach, moja lekárka mi recept nechce vypísať. Tak aspoň sypem chili a kurkumu do šalátov..Z očíst zatiaľ vykonávam len žalúdka, zakúpila som aj irigátor, aj som ho otestovala tak zo 3x. Moje Ph moču a slín:6 – 6,7,6,7, 8,30- 6,5,6,3, 10,30- 7,3,6,3, 12- 7,2,6,7, 13,40 -7,1,6,2, 15 – 7,6,6,5, 18,30- 6,2,6,8, 20,30-7,3,7, 22,15- 7,7, 7,0. Medzi 16 a 18 hod. intenzívna práca na záhrade, to zrejme ovplyvnilo to PH. Inak mám ľahkú fyzickú prácu,2 až 3x do týždňa cvičím 1 hod, 1x chodím plávať na bazén – 1 hod .Zvykne ma potrápiť aj nízky tlak (asi90 /60),takže pijem 2 kávy denne.Necelý rok beriem hormonálnu subst.liečbu, minimálne dávky, predtým som užívala prírodné estrogény, príznaky sa mi však nijako nezmiernili (silné návaly a potenie).Snáď som na nič nezabudla, ospravedlňujem sa za taký dlhý príspevok. S nádejou očakávam Vašu odpoveď a želám Vám i všetkým členom fóra veľa, veľa zdravia.
|