ixi píše:
Dobrý den, studuji Vaše stránky, ale ještě potrvá, než všechny informace vstřebám. Mám níže popsané zdravotní problémy, které se mi nepodařilo vyřešit s lékaři a při samostudiu alternativních možností jsem došla k závěru, že mé zdravotní problémy vzájemně souvisí a řešením bude úprava životosprávy. Začátkem září jsem začala s tím, na čem se všichni shodují: Úplně jsem přestala používat cukr, sůl, loupanou rýži, vše z bílé mouky a mléka. Maso jím max. 2x týdně, kousek dušené ryby nebo dušené krůty či králíka. Z ovoce nyní ( po dobu čištění) jen banán ks/ den,citrón 2 ks/ týden, grep ks/týden. Ostatní jídlo jsou obiloviny a zelenina, celozrnný lámankový chléb (obden), ořechy. Pitný režim 2-4 litry denně (slabý kopřivový čaj, melta se sojovým mlékem, voda s citrónem). Můj běžný jídelníček vypadá asi takto: jedna porce = cca polévkový talíř, jím 3x denně.
snídaně - ovesné vločky nebo pohanka spařené horkou vodou s banánem, ořechy nebo mákem
oběd - ryba s dušeným špenátem nebo kuřecí kousky v salátě ( hlávkový, rajčata, papriky, mrkev), dušená brokolice, ap.
večeře - topinky (na sucho) s česnekem a pokrájená rajčata s česnekem, bazalkou nebo salát z kysaného zelí, rajčat a paprik, př. jiná varianta syrové zeleniny
Je mi 42 let, v osmnácti jsem měla 55 kg ( 170 cm), max. v těhotenství 63 kg, nyní jsem od září zhubla 2 kg, mám 55 kg a méně už mít nechci. Vždy jsem preferovala spíše racionální stravu, mám dost pohybu a až do úpravy jídelníčku jsem měla pravidelnou, nemazlavou každodenní stolici. Několik dnů po úpravě jídelníčku se vše změnilo. Mám dlouhodobé silné bolesti hlavy, stolici několikrát (zhruba 4x) denně, je mazlavá, velmi zapáchá a mastí vodu v míse. Plave a jde těžko spláchnout. Trpím silnými větry. Pod žebry se mi objevil ekzém a v obličeji akné. Ničím z toho jsem až dosud netrpěla. Navštívila jsem lékařku a problémy jsem si podle ní způsobila nepřiměřeným množstvím vlákniny a syrové zeleniny. Dočasně mám jíst jen vařenou stravu. Chtěla jsem po úplném seznámení s Vašimi stránkami přejít na Vámi doporučený systém stravování, zdá se mi nejlogičtější ze všech informací, které jsem si našla. Váhám, jestli se tím nerozhodím ještě víc.
K nemocem, které mě ke změně vedou:
Od jeslí do předškolního věku jsem měla časté angíny, cca 4-6x antibiotika za rok (problém vyřešilo přestěhování do bytu bez ústředního topení), asi v jedenácti letech mi akutně operovali slepé střevo. Jinak jsem nijak vážněji nestonala. Před pěti lety jsem se nemohla vyléčit z běžného nachlazení, vybrala jsem dvoje antibiotika a skončila v nemocnici po kolapsu s poruchou krvetvorby. Dali mi krev, po měsíci jsem nastoupila do práce, další kolaps, další krev, původ obtíží nejasný. Změnila jsem zaměstnání, abych omezila stres, ale nepomohlo to. Nakonec jsem přistoupila na odstranění dělohy, protože prý problémy mohly být z nadměrných krevních ztrát. Ani potom nevymizela permanentní únava, ospalost a trvalý pocit zimy. Byla mi diagnostikována snížená činnost štítné žlázy (na hranici léčit/ neléčit), po dvou letech, kdy se stav nezlepšil ani nezhoršil jsem si prosadila ukončení léčby. Chodím na pravidelné roční rozbory krve a loni jsem měla zvýšenou hladinu cukru v krvi. Opět na hraniční hodnotě, takže jsem tomu nevěnovala pozornost, protože sladké nejím a omezit cukr byla jediná rada. Hodnoty se nezměnily, vyžádala jsem si glykemický test, výsledky nejsou v pořádku, ale zatím ani k léčbě (k lékům se dopracovat nechci), další testy mi udělají na jaře. Chtěla jsem si do jara pomoci sama, ale nedaří se mi. Cítím se hůř než kdy před tím. Ph moči mám dle laboratoře v normě.
Moje otázka zní: Jsou mé současné problémy pouze součástí čištění organismu a časem samy zmizí nebo jsem udělala nějakou konkrétní chybu?
Za odpověď předem moc děkuji.
V tomto případě by asi bylo velmi vhodné promluvit si s vámi osobně, tím bych měl šanci vyšetřit si, co všechno máte v nepořádku. Nicméně, jak to celé čtu, tak mi to připadá na slabou činnost pankreatu, slinivky břišní, která patrně poměrně hůře snáší velký přísun syrové stravy a může potom dojít k problému, který popisujete. Vyzkoušejte jednu věc, která může být v tomto momentě velmi dobrá, pokud je to skutečně slinivka, je vhodné doplnit pankreatické enzymy a doporučuji vám koupit si v lékárně obyčejný Pankreolan. Po každém tučnějším jídle si dáte 4 tablety, po běžném jídle dáte 2 tablety, pokud se tímto problém aspoň zčásti eliminuje, máte celkem jasno z čeho váš současný problém pramení. Jiná věc je jeho trvalé odstranění, to si budeme muset říct potom něco bližšího. Osobně se domnívám, že ve vašem případě vzhledem poměrně širokému spektru zdravotních problémů, které popisujete, bude tento stav těla vycházet z trvalé dlouhodobé toxemické otravy, to znamená, že trávení vám nechodilo správně již delší dobu a z toho plynou tyto problémy. Další z možností je, že máte v těle namnoženou nějakou patogenní breberku, což je dokonce vysoce pravděpodobné a pokud máte nějaké domácí zvíře, o čemž se v textu nezmiňujete, případně pravidelně navštěvuje někoho, kdo domácí zvíře má, je téměř jisté, že jste šťastným nositelem nějakého parazita. Asi bych se ve vašem případě zabýval nejdříve úpravou pH tělních tekutin, doplněním minerálů, enzymů a vitaminů na fyziologicky vhodnou úroveň a snažil se nějakým způsobem o adekvátní psychohygienu, která vlastně vytvoří v těle ty správné vibrace, které znemožňují patogenním breberkám, aby se u vás ubytovali. Vhodné je i preventivní přeléčení antihelmintiky, pro odstranění případných parazitů. Pouze samotná strava to určitě nevyřeší, já se domnívám, že tam navíc spoustu věcí děláte špatně, to by asi chtělo pochopit lépe. Některé věci ve stravě, tak jak je popisujete, jsou vyloženě přímo proti logice dokonalého trávení, zkuste si to tedy prostudovat znovu a pochopit celý problém, případně je možné mě kontaktovat a já vám osobně vysvětlím, kde ty chyby děláte. Není to ale na pár minut, je potřeba perfektně pochopit, co vlastně všechno dělám špatně a pak teprve můžu být zdráv, naše vzdělání je v této oblasti cíleně velice zanedbané a o životosprávě tady nevědí skoro nic ani lékaři, což je opravdu žalostné a nahrává to polykání pilulek na nichž se dobře vydělává, ale nic se nevyléčí, to jste si už ale vyzkoušela, tak víte o čem mluvím.