Zorca píše:
Tuk mám v ořechách, olivovém oleji a lněných semínkách + oleji. Také jím dost avokáda. S tím klystýrem to vyzkouším a přitvrdím po těch 20 dní dietu. Dnes jsem si dala na snídani ananas a okamžitě mně to okyselilo, takže ho asi dávat nesmím. Ale zase se doporučuje kvůli enzymům. Tak jak volit menší zlo? Je fakt, že v té stravě hodně tápu. Sleduju PH po každém jídle a pamatuji si, které potraviny jo a které ne. Ale moc těch kombinací nezbývá. Také to dost v poslední době "flinkám". Vždy si dám rajče nebo papriku místo salátu, protože se mi zdá, že nedělám nic jiného, než loupů, odšťavňuji, vařím, přemýšlím co jíst. Mám strach z té váhy. Ráno už se bojím na ni stoupnout. Nemáte tady někde nějaký vzorový jídelníček aspoň na jeden den, včetně gramáže? Hlad nemám, ale váha si myslí něco jiného. Dneska jsem byla u obvodní. Krvinky se posunuly směrem nahoru. Sice bílé jsou úplně na spodní hranici, ale snad to půjde ještě nahoru. MUDr. mi zjistila nedostatek železa a předepsala sorbifer durules 100mg. Mám to brát? Mám obavy, protože u chlamýdií se železo nesmí dodávat - je to jejich potrava. Děkuji za odpovědi a Vaši trpělivost.
U toho ananasu jde o zásadní problém s kvasinkou, protože pokud ji máte namnoženou, tak ji hned nakrmí a zvedne se kyselost, což jinak nenastává, je naopak solidně zásadotvorný. Vyzkoušejte papáyu, té se dá jíst docela dost, enzymy má ještě silnější a kvasinky z ní zrovna užitek nemají. Ideální je plod pouze omýt, rozkrojit na čtvrtiny a špičkou nože vyškrabat jadýrka. Zbytek se pak i se slupkou jí, nebo ještě lépe rozmixuje a jí jako dětská přesnídávka, což zásadně podporuje slinivku. Reakce na potraviny a jejich kombinace si normální člověk není schopen dlouhodobě pamatovat, každému doporučuji si vést na měsíc až dva deníček, kde se můžete vždy vrátit a podívat se zda to fungovalo. Já zde tak detailní jídelníček nemám, ale v té knize je to rozplánované na 40 dní, což by vám mohlo dost napovědět. Bílé krvinky startuje vitamín C, nebo kyselina chlorovodíková, přičemž na vašem místě bych si udělal krkací test a pokud bude špatný, šel bych do té kyseliny chlorovodíkové. V případě, že nekrvácíte, nemůžete mít málo železa, to se vám pouze neuvolňuje z jater, na to je potřeba měď, molybden a kobalt. Jako vhodné řešení vidím brát větší dávky vitamínu B12-kobalaminu, zjistit si vyšetřením stav mědi, to stojí cca 105,-Kč a jediné co nezjistíte je ten molybden, který ovšem můžete v rozumné dávce dodávat naslepo, není nijak zvlášť toxický. Železo se dá dodat mákem, ten kvasinku nemnoží a je tam železa dost.