[quote="laco":11m0a7kk][quote:11m0a7kk]
Tak trochu to rozházené máte, ale že by šlo o nějaký děs-běs, to zase ne. Pokud k tomu chcete něco vysvětlit, tak je vhodné zavolat přes skype, protože psát to, je nad moje časové možnosti. Postupy již znáte, víte jak fungují a nic tedy nebrání to první kolo projet znovu i když nyní by vám to mělo již jít lépe a rychleji, čili dostat se do plně funkčního stavu, by neměl být velký problém.[/quote:11m0a7kk]
Dobry vecer prajem,
OK, pripravim si otazky a potom sa ozvem ,lebo je toho viac a stale cloveka nieco napadne a potom zabudne :>[/quote:11m0a7kk]
Dobry den p. Jardo,
tak zhrnul som niektore otazky, tematicky su poprehadzovane kedze vacsinou ma napadaju pocas dna tak som si ich priebezne zapisoval
,
,, akurat som ich rozdelil na 2 casti kedze viem ze mate malo casu, ,,, prva su 1- slovne odpovede
a druha asi treba nieco viac napisat
tak ak si najdete cas ...
1. Vas recept na horcikovu bombu : (mrkva ,kokos, mandle) je skutocne tak ucinny ( v porovnani s mms / kozi kefir) na kvasinky ako popisujete v clanku ? (mal som ho raz a chutovo to bola fantazia
2. pitie zel/ovo stiav po 20:00 je OK ?
3. pitie zel/ovo stiav s pridanymi nenamocenymy/namocenymi semienkami/orechami do angel-a je OK ?
4. mnozstvo resp. vyuzitie vitaminov/enzymov/mineralov z odstavovania je ten isty ako ked zjem potravinu vcelku ? ( myslim napr. z 1 uhorky stava resp. 1 uhorka v celku)
5. kombinacie kefiru so skoricou a kakaom(z bobov kakao samozrejme) je OK ? viem ze ak jem tuk tak by som mal primmat aj fungicidne potraviny , resp kefir s rozpucenym cesnakom je ok ? (cesnak vecer je jed a rano liek ze :> )
6. domaci kozi syr , je zdraviu prospesny alebo len ako relativne zdravsia nahrada klasickeho syra?
7. cerstve vajce: iba zltok ?
8. mandle z USA su ok alebo nie ? na vitarian.cz som cital ze nic moc...tak ci mate skusenost..
9. surovy losos - chladeny platok je OK ? ( ziveho ani za boha nemozem zohnat v tychto koncinach alebo aspon zamrazeneho v celku)
10. sanogel alebo lepicol ? ktory z tychto dvoch na vygruntovanie creva odporucate ?
11. ako ste vyriesili problem s tesnenim na angel-ovi ? ja ho uz mam cele dotrhane ,pisal som predajcovci a pytaju si za to 3e + 4e posta ! ,smejdi...
12. na zaklade vysledkov :
ak napriklad zjem melon co ma vela draslika(K) ,viem ze musim prijat aj viac sodika (zeler napr.) ,
hraje rolu casovy odstup v podani mineralov ktore spolu spolupracuju v tele ? napr , jod selen horcik a asi este 1 mi chyba (ak sa nemylim na spravnu tvorbu HCl. resp. strebatelnost zivin.
13. je OK doplnat mineraly ktore mam menej okrem relevantnej stravy aj chemicky napr 1-2 mesiace (krabicka) a tiez v spravnej kombinacii dannych prvkov ? alebo je to jedno ,napr. 1 mesiac zelezo, 2 mesiac draslik,,momentalne mam zinok,horcik a draslik zakupeny a planujem este na dorovnanie na zakl. analyzy:
Mg-horcik, Fe-zelezo, Mn-mangan, Cr-chrom, S - sira, I - jod, Sr -stroncium, B - bor , v lekrani mi povedali ze zinok a draslik nemam brat naraz spolu, viete mi prosim napisat ako to je s ostatnymi ktore som spomenul ?
zinok s horcikom beriem na lacno , draslik po jedle ak teda nejem melon vtedy ho neberiem..
Fe,Mn,Cr,S,I,Sr a B ,, ma vyznam kupovat synteticke mineraly alebo vyhladat potraviny a skusit ich dodat telu pridonou cestou alebo pomoze ak zjem 1-2 krabicku zo spominanych prvkov
(mimochodom rad by som si objebal od Vas horcik a este dalsie veci...)
14. z vysledku testov mi vyslo ze mam rychly metabolizmus, vsimol som si ze po jedlach s vyssim glykem. indexom pride na chvilu unava, cize asi natom nieco bude pravdy ze? napriklad taky obed: karfiol avokado tek. sem., repkovy olej, paradajky , kejenske korenie/chilli je mnamka a necitim ziadny naznak unavy..
15. je v pohode jest kapsacinku (max 3 lyzicky denne) aj dlhsie ako 2 mesiace ? na eliminaciu bakterii v tele..
16. liecive ucinky sirnej patlanice sa prejavia po akej dobe cca? okrem precistenia zil ciev, vybalancovanie omega 3masnych kyselin ucinkuje aj na nieco dalsie?
17. niekde som cital ze jete sem tam maso , chcel by som vediet v akom stave a aky druh
ak to neije tajne , teda viem ze max 4 hodiny stare od zabitia, a tym padom je to asi jedno ze?
18. ak sa dostanem do stavu ako pred rokom , co uz snad coskoro bude , chcem skusit jest jedla ktore povodne sa vyskytovali iba v tom danom rocnom obdobi,, podla Vas je to OK alebo blud ? samozrejme podmienka je 100% fungujuce creva
19. asi najv. prekvapenie: nasiel som ze neodporucate ako tuk uzivat repkovy olej denne,,ano na zrovnanie omega3 masnych kys je to OK, ale bol som velmi prekvapeny ked som si precital ze pri pravidelno uzivani to moze narusit stitnu zlazu,tak teda ako resp. ktory olej je najidealnejsi na denne uzivanie ? lanovy >?
za blbosti v otazkach sa ospravedlnujem,, prechadzam forum od 1 temy k druhej ale to chce nejaky ten mesiac studia...
Mozte si tiez zapisat ze mam zaujem o Vas pripravovany tyzdenny kurz.
P.S. nemohol som si nevsimnut ze od min. roku ako som sem pisal sa forum dost masivne rozsirilo, stale nechapem ako to vsetko stihate ,klobouk dolu