Jana píše:
Dobrý den,
ještě jednou bych Vám chtěla moc poděkovat za všechny informace, které jsme od Vás získaly během naší návštěvy v neděli. Snažím se to všechno utřídit a postupně nakupovat potraviny a vše, co jste mi doporučil. Mám dotaz: V lékárně mi dali místo Pangaminu Pargavit, všimla jsem si toho až doma, prostě pivovarské kvasnice, je to to, co jste měl na mysli?
Co se týče vitamínu E, tak tam píší, že současné užívání s hormonální antikoncepcí zvyšuje riziko žilní trombózy....co si o tom myslíte? (je zbytečné psát mi, ať antikoncepci přestanu brát, ještě tak rok bych ji brát potřebovala.....
)))
Dále tam píší: bez doporučení lékaře neužívejte současně jiné přípravky s obsahem vitamínů a minerálů a jiné volně prodejné léky. .......nemám to brát na vědomí?
Ten zinek se má brát ráno nalačno? E 400 nalačno, nebo kdykoliv?
Dále vitamín C 1000 mám brát do té doby, až se zředí stolice...jelikož jí mám řidkou často....myslíte tím zcela tekutá, průjem?
Předem mockrát děkuji za odpověďi a přeji hezký den
Jana
Pargavit bohužel neznám a nemohu se tudíž k němu nijak vyjádřit, na to Vám budou muset odpovědět v místě, kde jste ho koupila, třeba je to jen jiný obchodní název.
Abych řekl pravdu, užívání hormonální antikoncepce zvyšuje riziko úplně všeho a skutečná škodlivost není bohužel ve vitamínu E, ale domnívám se, že vzhledem k Vašemu věku a stavu by to nijak vadit nemělo.
Něco tam psát musejí a rozhodnutí je stejně vždy jen na uživateli, ta kombinace, co jsem Vám doporučil, určitě nebezpečná není.
Ten zinek a vitamín E 400 se má brát ráno a večer nalačno. Zinek můžete stále a vitamín E 1 – 2 balení a pak udělejte pauzu.
Rozhodně to nepojímejte tak, až z Vás poteče zelená voda, prostě jakmile dojde k větší odchylce od současného stavu tak uberete. Na začátek vyzkoušejte 2 – 3 tablety během dne, nejlépe po jídle a pak postupně přidávejte.