Psala jsem odpověď, ale někde se ztratila
. Když jsem psala, že jsem si to špatně přečetla, myslela jsem to dávkování octu ne knihu. Knihu jsem četla několikrát a mám ji i teď před sebou. Pokud bych se držela této knihy a zároveň Vašich rad, mohla bych použít ve stravě z povolených potravin akorát zeleninu, houby, bylinky, oleje, mák, semínka, tvaroh, kozí sýr - což jsem dělala doposud. Ale hlavní složkou těchto povolených potravin je maso, salám, sádlo, ...už jsem to psala výše. Kdybych si vybírala z méně doporučených potravin, jsou hodně omezené. Kdybych si např. dala pohanku a nesmím překročit 40g sacharidů v jedné porci(celkem 60g za celý den), vyjde mi to na nějakých 50g pohanky a konec - vyčerpány skoru všechny cukry na celý den. A tak je to se všemi obilninami, luštěninami, apod. Kežto masíčko, salámky, sádylko, apod. je neomezené. A pak mám knihu od doktorky Vilmy Partykové se spoustou receptů "Vaříme nemocným rakovinou", a tam je to pravý opak: žádné maso ale zelenina, OBILNINY, LUŠŤENINY ( vše co má dost cukrů nebo škrobů). A to se v předchozí knize nedoporučuje. Jsou to 2 velmi propastné rozdíly. Kdybych si chtěla udělat nějaký výcuc z obou (nebo více knih), tak mi zůstane jen ta zelenina, ořechy, semínka, tvaroh. To mne štve. Že není jednotný názor na tu stravu při kvasinkách a rakovině. Chci to dodržovat 100%, ale jak????? Nebo si mám pomalu zkoušet potraviny, jako je třeba ryba, jogurt..apod, a testovat PH? A když mi PH neklesne (o kolik musí klesnout?) znamená to, že to maje tělo může? Třeba i maso? Fakt v tom mám hokej. Už teď nedělám během dopoledne nic jiného, než chystám šťávy, saláty,atd. TeĎ si dělám nějaký "rozvrh hodin" abych mezi jídlo vměstnala i HCL, sodu, vitamíny, Wobenzym, bylinné čaje(směs vilcacora,lapacho,catuada)....atd. protože HCL musí mít odstup od sody, Wobenzým 1-2 hodiny od jídla, vitamíny..blablabla. A pak zjistím, že už jsem měla jíst, abych se do toho vlezla a nemám hlad nebo zjistím, že vůbec nepiji, protože nemám žízeň, apod. A to nemluvím o situacích, kdy máím jet třeba na celý den ven, třeba na hory. To ráno vstávám hodně brzo, abych odšťavnila šťávy a nachystala s sebou jídlo - a jaké? Zase jen kedluben, ředkvičky, apod? Mohu žitný chléb třeba s avokádem? Nebo jak se stravovat, když jsem celý den pryč? Asi vypadám teď jak cvok, ale fakt nevím, co s sebou na celý den vzít. Jasně, že vydržím na ředkvičkách, ale druhý den mám zase dole kila. Dřív jsem namazala chleba a bylo.