Moje zkušenosti s kaolínem:
Koupila jsem v Praze v keramických potřebách (nevím přesný název obchodu, ale je to myslím na Kolbenově, kdyžtak se to dá lehce na netu dohledat), 1 kg za 20,-kč včetně DPH. Mají ho tam běžně bez objednávání. Vyčetla jsem to na fóru
http://www.dlouhevlasy.cz, kde si děvčata myjí vlasy bentonitem a pleť kaolínem (místo šamponu a sprchových gelů).
Musím uznat, že nic nehojí hnisavé akné tak rychle jako kaolín (snad jen kostival).
Na obličej to rozpatlám ve Vincentce, udělám kašičku. Těsně po zaschnutí ještě aplikuji navrch jojobový olej, popřípadě kokosový - pleť pak tolik "netáhne" a nechávám přes noc. VYNIKAJÍCÍ VĚC, vřele doporučuji.
Na zbytek těla používám místo mýdla kaši rozmíchanou ve vodě. Je z toho neuvěřitelně jemná pleť - miminkovská.
Když mám chuť/náladu přidám si tam i kapinku nějakého esenciálního oleje, ale nutné to není.
Vnitřně jsem zatím nezkoušela, protože mám i zelený jíl z Francie, ale myslím,
že když se ten kaolín prohřeje v troubě, tak by to mělo být OK. (Otázka je jestli tam nejsou příměsi těžkých kovů - to netuším, ale na druhou stranu - co by dělaly zrovna v kaolínu, že ano ? )
Nicméně vnitřně jsem fakt nezkoušela nemůžu posoudit (to používám na doplnění křemíku "Křemíkovou bombu" od Dr. Popova).
P.S. OT: Jinak mýt se dá i bentonitem - koupila jsem 5kg v TESCU - za bratru 37,- kč (prodávají to jako kočičí stelivo)
ten používám na mytí vlasové pokožky. Šampony (laureth a lauryl sulfáty) jsem cca před 9 měsíci vyřadila a nijak mi nechybí. Jediná nevýhoda bentonitu je, že po něm koupelna vypadá jakoby se tam prohnalo stádo divokých sviní