lennis píše:
Dobrý den pane Zajíčku,
i já se na Vás obracím s prosbou o radu, a děkuji za enormní čas, který nám všem věnujete...
Můj hlavní problém je, že už několik let mě bolí zuby, opakovaná stomatologická vyšetření na nic nepřišla, dokonce jsem asi zbytečně o dva zuby přišla. Spolu s tím mě pobolívají klouby, někdy v noci, střídavě a na různých místech, vše hlavně v levé části těla. Posledního půl roku jsem běhala po vyšetřeních, a přišlo se na plicní chlamydie (pozitivní IgM a IgG), ale nikdo je nechce léčit. Doma mám připravený Doxyhexal a Azitromycin s tím, že v nejhorším to začnu brát sama (studium stránek chlamydie.info). Léčitel z jižní Moravy mi potvrdil, že mé potíže mají prvotní příčinu ve "virové infekci blízké chlymydiím" a předepsal mi Vironal - dělá mi dobře, ale nejsem si jistá, že pouze ten samotný postačí? MMS prý na toto nezabírá.
Jinak kolečko vyšetření u mě prokázalo uzliny štítné žlázy a "velmi suspektní autoimunitní tyreopatie s reaktivní lymfadenopatií" (TSH 10,3), revm. artritidu (předepsaný Metoject jsem prozatím odmítla brát), osteofyty promitující 2 mm do páteřního kanálu, infekci Helicobacter pyroli. Dále mám cysty a myomy, trávicí problémy při každé dietní chybě. Prodělala jsem operaci tříselné kýly a objevuje se i na druhé straně.Rozbor krve- zvýšená urea, cholesterol, CK-MNB mass, TSH, ASLO, snížené leukocyty a pozitivní ENA/ANA. (Candida mi kdysi byla taky prokázána.)
Vím, že budu muset projít radikálnější "stavbou základů", moc bych uvítala vodítko, jak na to a co je v mém případě nejdůležitější, jak začít... Děkuji Vám.
Jak píše správně člen Petr 2 je nutné uvažovat pozitivně a dostat se do klidu, přičemž základ je v odkyselení těla a doplnění deficitních prvků, hlavně jód. Patrně by to chtělo si vytestovat kvasinky plivacím testem, krkacím testem stav kyseliny chlorovodíkové a pokud budou oba testy pozitivní, což je pravděpodobné, začít řešit tyto věci na prvním místě. Samozřejmostí je srovnání pH moče na hodnoty 7,5-7,5 pH.