Jarda píše:
To sice je, ale na to pozor v Americe je jiné napětí v síti, čili musíte mít přístroj vyrobený pro evropské sítě. Jinak platí i problém s proclením a já osobně bych do toho nechodil. Tak 100%tní jistotu nemáte nikdy, ale on má i tak přetěžovaní pojistku, která ho zastaví, čili je opravdu těžké ho zničit. Zpětný chod si potom můžete dát ručně sama v tom není problém a když ho uženu, tak to také občas dělám.
To je velice dobrá, přesvědčivá rada, protože jsem o té pojistce (zastavení motoru při přetížení) neměla ani tušení, proto bych bývala raději volila 7700 reverz, ještě se zeptám prodavače, zda je model 5500 stejný - má tu pojistku, jako před lety a objednávám, jsou rychlí, zítra bych ho měla mít KONEČNĚ DOMA
. A navíc eujuicers.cz dávájí
1 rok záruky navíc, což se vždy hodí! Z USA jsme to zavrhli, i když by pro nás nebylo clo aj. překážkou. Ale je pravda, že jsme ani nemysleli na tak jasnou věc, jako je US vidlička, kterou si lze u nás strčit leda tak kamsi!
Navíc posílat si 10 kilovou mršku s američanama sem tam není levná záležitost - i na ZÁRUKU! Navíc si pak neumím představit třeba dvouměsíční absťák
.
Prý se v USA dají sehnat made in china - neznačkové, samozřejmě levnější a originál dražší. Mě se podařilo najít pouze tu verzi za 990 dolarů.
Díky moc...