Jarda píše:
Chce to opravdu najet ne velké dávky hořčíku a k tomu brát vitamín B6, respektive i další béčka v co nejširší skladbě. Budete si muset zatím na čištění počkat, protože takto by se to mohlo seknout a budete mít vážný problém. Mimo již uvedené si sežeňte čaj chanka piedra a klidně ho užívejte jako rozmixovanou bylinu v nejvyšší doporučené dávce. Celé toto pozvolné čištění vyžaduje minimálně 2-4 měsíce a pak po kontrole na sonu bych teprve játra vyčistil.
No horcik to se musim nekde kouknout na to co tady pisete, protoze napr. Dologran a jeho cena je zarnym prikladem zlodeju pracujicich v lekarnach. Mam dotaz ohledne davkovani, preci jen jim velmi mnoho ovoce vcetne toho s velkym podilem horciku jako jsou banany nebo jablka a netusim jestli i tak ho mam nedostatek a staci mene doplnovat horcik nebo to proste jen ignorovat a nadavkovat az do projevu prujmu jak doporucujete.
Aktualne ted piju caj na zlucnik a slinivku kde je Smetanka lekarska koren, Mesicek lekarsky kvet, Trezalka teckovana nat, Kopriva dvoudoma nat, Cekanka obecna nat, Svizel syristovy nat, Rebricek obecny nat, Puskvorec lekarsky koren, Smil pisecny nat, Zemezluc lekarska nat. Zacatkem roku jsem pil caj ciste z Svizelu syristoveho, ktery je pry take na kameny a jejich rozpousteni velmi dobry. Ovsem v aktualnim caji ho je pouze 10g na 100g caje, takze musim opet na nakupy nekam kde ty veci maji a nekoukaji jako puci co ze to chci
Ted k tomu dost dulezitemu a to je jidlo. Klidne muzu jist pul roku ovoce to bych nemel problem jen pokud se vyhnu dalsi kolice, ale zajima mne to spise obecne, protoze mne prijde divne, ze mne koliku zpusobi i pomerne male mnozstvi tuku (viz. muj prvni prispevek) po par dnech od zachvatu. Nejak se mi nedari najit nejakou obecnou informaci po jak dlouhe dobe je zlucnik zklidneny. Taky to muze znamenat, ze jakykoliv tuk staci na to aby s tema kamenama v ohybu pohnul. Napada mne, ze snad asi jen ten olivovy nebo jeste lepe jen avokado by pak mohl byt v poradku.