Mat píše:
Ok, dakujem. Viem,že to ja asi bláznivý nápad, ale nedali by sa pit počas tej doby džúsy 100%é? Inak vrátim sa v krátkosti ku tomu Vášmu postrehu ohľadom našich predkov. Píšete, že jedli v súlade s prírodou atd. ale oni sa, ak sa nemýlim, dožívali omnoho nižšieho veku ako my a teraz sa zase my dožívame omnoho vyššieho veku ako oni, napriek nezdravej strave. Čo sa týka tej tepelnej úpravy tak aj oni postupne prechátzali na úpravu masa pečením. Týmto samozrejme nechcem naznačit, že sa hodlám vrátit ku KFC,koláčom,Cole atd, ale príde mi to ako monštrózny paradox.
Alebo som si niečo zle vysvetlil? Poradte, ozrejmite. Ďakujem
Jakékoliv koupené šťávy jsou silně kyselinotvorné a velice škodlivé. Jak dlouho by jste přežil v lese, v podmínkách jako naši předci? Oni na rozdíl od nás, bojovali o každé sousto, dále o území a ženy, procházeli trvalým ohrožením od predátorů a umírali většinou na jiné vlivy než mi, rozhodně ne na civilizační nemoci, nebo slabou imunitu. Já osobně se domnívám, že toho pečení zase tolik nerealizovali, naprostou většinu ulovené zvěře snědli v syrovém stavu a ten přechod k pečení masa nad ohněm, jim také mnoho zdraví nepřidával.
Zdravím vas Jardo nevedel som ze bežne predávané jablkove šťavy su kyselinotvorne aj ked su bez konzervatov a pridaneho cukru? Chcem si teraz urobit Pečenovu kúru a pred nou chcem aspon den pit len jablkovu šťavu No nemam inú k dispozícii mohlo by to narušiť priebeh kúry keby som použil tu z obchodu? Ci radšej odložiť tu kúru az bude dostupná lepšia? A co poviete na šťavu v takom veľkom šačku bez prístupu vzduchu s ventilom na napuštanie píšu ze je lisovana hned po zbere ale je pasterizovana ale je aspon bez prístupu vzduchu to vzduchotesnom balení a ma aj usadeninu ako originál asi tiez nic moc že? Destilovana voda sa vraj nema pit dlhodobo ale ked si dam očistny den mal by som teda je nutné pit len taku vodu však dobre som to pochopil?ako originál asi tiez nic moc že? Destilovana voda sa vraj nema pit dlhodobo ale ked si dam očistny den mal by som teda je nutné pit len taku vodu však dobre som to pochopil?