Tak tento clanok zmenil moj pohlad na liecenie kandidy.
http://barefootersholistichealth.ning.c ... battle-wonNikdy sa mi nezdalo zakazovat ovocie ci med v protikvasinkovej diete. Nieco mi tam vzdy smrdelo. A je jasne co. Opat ide o neuplnu informaciu, takzvanu neuplnu pravdu, ktora dnes ovlada tento svet a sposobuje naprosty informacny chaos. Ak v tele pri nizkom stave glukozy naozaj prebieha ten proces, ktori je tam spomenuty, necudo, ze si ludia na tych protikvasinkovych dietach liecia kandidu celu vacsost, a mnohym sa to ani po rokoch nepodari.
Takze ovocie na ranajky, dobre prezuvane a na cisty traviaci trakt kandidu nezivi, naopak, pomaha ju z tela dostat von. Pretoze:
a) odkyseluje - tym mizne vhodna poda pre kandidozu
b) posiluje imunitny system na najvyssiu uroven - a imunitny system je tu na to, aby kandidozu dostal pod kontrolu
c) pomaha telu udrzat glukozu v krvi pod kontrolov, takisto ako glykogen v peceni, a s cukrom z ovocia si poradi mimoriadne efektivne, cim sa kvasinky v krvi stihnu prizivit minimalne
d) je mimoriadne lahke na travenie, neexistuje lahsie stravitelnejsia potrava - telu ostane ovela viac energie na ine veci... napriklad na boj s kandidou
e) nesposobuje leukocytozu - telo neplytva imunitou na svoj vlastny zdroj energie - potravu
Podla mna, ovocie sa zakazuje proste preto, lebo ludia ho:
a) miesaju s varenou potravou, cim cukry zacinaju kvasit - to ale nieje chyba ovocia
b) zle pozuvaju - cim zacne kvasit - to ale nieje chyba ovocia
c) jedia spolu s nekvalitnymi (tepelne spracovanymi zivocisnymi tukmi) tukmi, ktore sa nachadzaju dlhe hodiny v krvi a narusaju efektivne spracovanie glukozy a fruktozi v krvi - cim zivi kandidu - to ale nieje chyba ovocia
Naucme sa nastroj pouzivat, a bude nam sluzit. Nezvalujme vinu na nastroj, ked ho nevieme pouzivat. Ovocie - z darov prirody. Ovsem, experimentalne to zatial nemam potvrdene, Jarda, co si o tom myslite?