marcelka píše:
Dobrý den pane Zajíčku, ráda bych se s Vámi poradila. cca před měsícem mě začalo svědit znaménko, které mám na zadní straně nohy a tak si ho často neprohlížím. Jeho okolí bylo zčervenalé a uprostřed jakoby našedlé či načernalé. Usoudila jsem, že nemá cenu s tím hned někam běžet, protože nechci být nucena do nežádoucích zásahů a za pár dní jsem nasadila 21-denní půst o vodě. Nyní jsem v návratovce. Znaménko už vůbec není kolem červené, uprostřed ale stále je takové zašedlé či nabělalé, nicméně mám velice suchou kůži, také mi ze znamínka rostou chloupky, takže nevím, zda je to jeho přirozená barva či zda to naznačuje, že se tam stále něco děje.
Dále se tedy chci chovat jako by diagnóza proběhla. V tuto chvíli piju čerstvé šťávy, ovocné i zeleninové i ze zeleného listí (špenát, kapusta, sem tam lopuch, jitrocel či pampeliška) a jím čerstvé ovoce - jahody, třešně. Dvakrát denně piju zelený ječmen a jím chlorellu od GW (mám s obojím velmi dobré zkušenosti při napravování cyklu), dvakrát denně piju také dávku aloe vera a do šťáv si míchám kvalitně zpracovaný prášek z acai.
Chci do stravy přidat sirnou patlaninu. Nedoporučuje se při ní konzumovat jiné tuky či jen umírněnně. Bude v pořádku, když budu užívat meruňková jádra? Přijde mi škoda propásnout jejich sezonu, to by se snad s patlaninou mohlo snést? Jiné ořechy raději nejíst vůbec nebo umírněně mohu?
Také uvažuji o kašičce ze sody a javorového sirupu, jsou tyto kúry slučitelné? Mohu i při ní trošku toho ovoce?
Co se týče jídelníčku, plánuji umírněnou konzumaci ovoce (ovoce miluju a přijde mi těžké si ho v sezoně odepřít úplně, bylo-li by to nezbytné, tak bych to samozřejmě udělala), zeleninové šťávy (ovocné již raději vynechám, jen do některých ultrasilných zelených si přidám jedno zelené jablko), saláty se sirnou patlaninou, případně napařenou zeleninu či polévku jen ze zeleniny a vody a občas trochu pohanky, jahel. Je občas přípustné dát si trochu suchých pečených brambor? (manželovo nejoblíbenější jídlo, jediné, které si umí udělat sám, ale dělá mi tím chutě). Objednávám si také čerstvé bio papáji a mladé kokosy s velkým množstvým kokosové vody.
beru euthyrox na štítnou žlázu a zcela určitě mám kandidu, léta jsem jedla tuny sladkého......
Co případně přidat/ubrat? Předem děkuji za odpověď.
Pokud ze znaménka rostou chloupky, většinou se nejedná o žádný problém, nicméně zde je diagnostika vždy vhodná. Tím, sice ne stoprocentně, vyloučíte zda vůbec o nějaký problém jde a nikdo vás nemůže nutit do jakéhokoliv úkonu, který nechcete. Uvedená opatření vidím jako rozumná a občasné zahřešení zásadní problém také určitě neznamená. Jednoznačně bych si nechal v laborce udělat test na stav vitamínu D3 a pokud bude nízký, tak určitě srovnat na hodnotu 175-200 nmol/l. Jinak zde jsou informace o černé masti, s ní jsou u podobných problémů poměrně dobré výsledky, tak si trochu vlákna projděte.