sakul píše:
Téměř na každém kroku čtu o možnostech alternativního léčení rakoviny - dlouhými půsty, zeleninovými půsty, dietou dr. Budwig, dietou na 100 procentně syrové stravě, očistami, vysokými dávkami vitamínu C a dalších vitamínů a kombinací těchto a dalších přístupů.
Co mě ale překvapilo je, že se mi nepodařilo najít příběhy lidí, kteří odřekli klasickou chemoterapii a pustili se do toho sami nebo pod vedením dietologa, léčitele nebo doktora alternativní medicíny. Na internetu existují tisíce poznámek typu "Tohle zafungovalo na mého známého", "Kamarád mi říkal, že jeho otec se půstem vyléčil" apod.
To co já hledám je nejlépe blog člověka, který tímto úspěšně prošel. Záznamy jak postupuje, jaké opatření provádí a jak se mu mění testy a redukuje nádor. Nebo autentický příběh někoho, kdo nepíše jako anonymní pisatel obecné poučky. Případně záznamy z nějaké kliniky v zahraničí, která publikuje průběh léčby svých pacientů.
Předpokládal jsem, že musí být k dispozici stovky takových příběhů, našel jsem ale tak jeden nebo dva a to ještě ne příliš důvěryhodných.
Znáte vy nějaké?
Ačkoli bych mohl, na základě zkušenosti ryze vlastní, osvědčit účinky dlouhodobého půstu, tak rozhodně zde nehodlám o tom kohokoli přesvědčovat nebo mu dokonce jakkoli vyvracet jeho argumenty na odbornou léčbu, která se opírá o rozsáhlé celosvětové výzkumy léčení rakoviny. Je to stejné třeba jako u MMS, kde vedle velké řady svědectví o jeho účincích stojí názory vědců a věhlasných odborníků na jeho škodlivost. Nechť si proto každý vybere.
Neoddiskutovatelným faktem je, že v karciognech
(látkách způsobujících rakovinu) se lidstvo doslova topí. Do těla se dostávají nejen potravou, ale i kůží, dýcháním zplodin... v neposlední řadě nikdo spolehlivě neví jaký vliv má např. záření, radiové vlny atd... a pokud si někdo myslí, že když koupí např. biobrambory - tak u nich mohlo být třeba šetrněji hnojeno ale dávku pesticidů
(proti mandelince, plísni atd...) rozhodně dostat musely. Zkrátka škodlivinám se vyhýbat můžeme, úplně se jim však vyhnout nelze a je tedy spíše otázka, zda-li jejich působení omezovat nebo se je snažit dostat nějak ven. V podstatě o tom je toto forum a každý na to může mít jiný názor.
Já tvrdím, že při dlouhodobém půstu se dějí v těle věci neuvěřitelné a že půst je nejúčinějším prostředkem, jak tyto látky z těla dostat ven. Nicméně nikdy a nikoho o tom nebudu přesvědčovat, stejně tak jako nikdy o tom nepovedu polemiku s někým, kdo půst nezkusil.
Proto milý sakule, pokud potřebujete pomoc a věříte v alternativu, pak Vám rád své zkušenosti poskytnu. Mám ale obavu, že zde ve vážných věcech hledáte jen senzaci.