Vikina píše:
Dobrý den pane Zajíčku,
zaujala mne očista jménem néti, tak jsem ji podel vašeho návoda vyzkoušela. Provádím ji ráno s urinou. Zkušenosti jsou zčásti kladné, po první aplikaci jsem byla schopna se učit celý den až do pozdních hodin, neměla jsem unavené oči, jak vždy večer mívám a nemusím je přes den tolik mhouřit. Problém s ucpáním nosu jsem však neeliminovala.
CO mě zajímá a chci změnit je to, že už několik let cítím, že "nic" necítím.. Prostě nemám čuch a mám to spojené i s chutí. K tomu připočítám sníženou schopnost sluchu (na ušním vyšly testy vpořádku ale pocitově a ve společnosti neslyším tolik jako mé okolí) a jsem dalekozraká (1, 1a půl na levém oku). Každopádně vrátím se k tomu čichu - dýchám oběma dírkama ale vzadu, nahoře v nose mám ucpáno. Jsem léčený alergik (2.stuppeň ZŠ - senná rýma/pyly), v děství jsem měla dlouhotrvající problém s krvácením nosu, párkrát se stalo, že krev nešla zastavit - odvoz záchrankou (žádné operace či zákroky kvůli tomu neproběhly). Jako malá jsem prodělala záněty ucha, 2krát tuším proběhlo píchání ucha. často zapomínám a nevzpomenu si na něco, co jsem například před 2minutami věděla.
Používání uriny při néti je možné u mě proto, že necítím její pach ani chuť, proto mi její aplikace nedělá problém. Z chutí převládají sladké, stravuji se však už půlroku zdravěji a jinak než tomu bylo dříve - pro představu navýšené mnoštví zeleniny, ovoce, seminek, zvýšený příjem vody, 1 za dva týdny maso, derivační koupele, ranní odšťavněné ovocné džusy.
Mohl byste mi poradit jak navrátit či zlepšit schopnost smyslů, především čichu?
Základ je v čištění střeva, protože jak váš příspěvek čtu, vidím v něm namnoženou kvasinku. Dlouhodobé dráždění uvedených míst zánětem vyvolá logicky sedimentaci vápníku a vše zatvrdne, čímž se sníží vnímavost orgánů, třeba čichu a sluchu. Rozhodně nasaďte velké dávky hořčíku, křenovou kašičku na odhlenění, pravidelně klystýry a néti.