Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 7:35 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 70  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv zář 01, 2011 8:03 am 
Administrátor
Administrátor

Lenka píše:
Když je člověku mizerně, zvrací (možná po nějakém jídle, které jinak obvykle dobře tráví), je doporučeníhodné šupnout tam HCl, nebo radši tělo nechat samo vykonat svou práci?

HCl není léčivo, ale přirozená součást procesu trávení stravy, čili nevím proč daný člověk zvrací a na zjištění stavu HCl máte krkací test, který by mel určit zda ji dodávat, nebo ne.

PříspěvekNapsal: čtv zář 01, 2011 2:11 pm 

Po testováních jsem nikdy nekrkla, takže nedostatek HCl. Někdy dodávám HCl, někdy ne, jak si vzpomenu. Nicméně mě napadlo, co tak tomu žaludku tam šupnout v momentě/v den problému, když nevím z čeho problém vznikl. Prostě něco žaludek odmítá z nějakého důvodu trávit, čili: přidat HCl? Nebo to prostě nechat být...

PříspěvekNapsal: ned zář 04, 2011 8:45 am 
Administrátor
Administrátor

Lenka píše:
Po testováních jsem nikdy nekrkla, takže nedostatek HCl. Někdy dodávám HCl, někdy ne, jak si vzpomenu. Nicméně mě napadlo, co tak tomu žaludku tam šupnout v momentě/v den problému, když nevím z čeho problém vznikl. Prostě něco žaludek odmítá z nějakého důvodu trávit, čili: přidat HCl? Nebo to prostě nechat být...

To klidně můžete vyzkoušet, nic se tím pokazit nedá.

PříspěvekNapsal: pon zář 05, 2011 4:29 pm 

Dobrý den,
stále řeším,jestli mám nedostatek HCl. Po krkacím testu nekrkám,tak ji mám asi nedostatek. Ale dle testu betail Hcl,jí mám hodně. Vždy,když si vezmu betain Hcl tak mě začne dost pálit žaludek. Také mívám pálení žaludku někdy po ránu,dokud se nenajím je mi někdy až na zvracení. Prosím poradte. Chtěla bych si pořídit HCl,jelikož je to dobrá věc,ale nechci si dělat problém pokud jí mám opravdu hodně.
Ještě jeden dotaz,budu mit 1%technickou laboratorní Hcl,můžu jí normálně dávkovat 1ml naředit 10x?nebo se ta koncentrace liší od lékopisné?
děkuji a zdravim

PříspěvekNapsal: úte zář 06, 2011 9:50 am 

Co se týče krkacího testu. Musí to být hlasité říhnutí nebo se počítá i odříhnutí, které skoro není slyšet?

PříspěvekNapsal: stř zář 07, 2011 9:10 am 
Administrátor
Administrátor

Sara111 píše:
Dobrý den,
stále řeším,jestli mám nedostatek HCl. Po krkacím testu nekrkám,tak ji mám asi nedostatek. Ale dle testu betail Hcl,jí mám hodně. Vždy,když si vezmu betain Hcl tak mě začne dost pálit žaludek. Také mívám pálení žaludku někdy po ránu,dokud se nenajím je mi někdy až na zvracení. Prosím poradte. Chtěla bych si pořídit HCl,jelikož je to dobrá věc,ale nechci si dělat problém pokud jí mám opravdu hodně.
Ještě jeden dotaz,budu mit 1%technickou laboratorní Hcl,můžu jí normálně dávkovat 1ml naředit 10x?nebo se ta koncentrace liší od lékopisné?
děkuji a zdravim

Pálení mohou způsobovat jiné kyseliny, čili by asi bylo vhodné ji vyzkoušet. Lékopisná se normálně prodává v plné koncentraci cca 35-38%, čili předpokládám, že získáte něco podobného a postup ředění je zde popsán, jinak nemohu sloužit, pokud nevím přesně co chcete ředit, tak bych vám mohl poradit špatně a to je v tomto případě dost nebezpečné.

PříspěvekNapsal: stř zář 07, 2011 9:11 am 
Administrátor
Administrátor

lev píše:
Co se týče krkacího testu. Musí to být hlasité říhnutí nebo se počítá i odříhnutí, které skoro není slyšet?

Krknutí musí být opravdu výrazné, takové to dámské upšouknutí je pouze odchod plynů z žaludku a to se nepočítá.

PříspěvekNapsal: čtv zář 08, 2011 10:03 am 

Jarda píše:
Nevím jak to myslíte, ale jde zde o chemickou koncentraci 3,5%, což odpovídá lékárnické o koncentraci 10 %.

Já tomu nerozumím. Takže když v si v lékárně řeknu o 3,5%, tak je to ve skuečnosti 10%?
Co mám v lékárně tedy říct, pokud chci 3,5% HCL?

PříspěvekNapsal: čtv zář 08, 2011 10:07 am 

V lekarne maji jenom 35ti procentni HCL. Pokud vam ji naredi na 10%, mate vlastne ve skutecnosti 3,5%

PříspěvekNapsal: čtv zář 08, 2011 11:03 am 

sokol píše:
V lekarne maji jenom 35ti procentni HCL. Pokud vam ji naredi na 10%, mate vlastne ve skutecnosti 3,5%

Díky za info. Ale to je v pytli, protože jsem si tu 35tní pravě nechala naředit na 3,5%. Mám tedy velmi malé množství, že? A to je mi asi k ničemu.

PříspěvekNapsal: čtv zář 08, 2011 11:08 am 

To je zase otazka jak to oni berou. Mozna byste se, abyste mel jistotu, mohl jit zeptat, jestli to naredili na 3,5% chemickeho redeni, nebo 3,5% z jejich 35ti procentni kyseliny.

PříspěvekNapsal: čtv zář 08, 2011 11:10 am 

Naředili to 3,5% z jejich 35% HCL. Mohl byste mi, pane Jardo napsat, jak to ted mám, takto namíchané, brát? Kolik kapek na jaké množství vody? Je možné 10 kapek do 0,5 dcl vody?
Jinak když jsem na to chtěla napsat recept od doktorky, řekla mi, že je to nebezpečné a mohlo by mi to propálit jícen. Mám z toho ted trochu obavy, neboť jsem si nikdy žádnou kyselinu do těla nervala a tak s tím nemám žádné zkušenosti. Potřebovala bych ujistit, že je to bezpečné?? Díky za odpovědi.

PříspěvekNapsal: sob zář 10, 2011 12:30 am 

Dobrý den,
jak je to prosím s doplňováním HCl versus pití živé vody, mám pocit, že to přidává na intenzitě.

PříspěvekNapsal: sob zář 10, 2011 7:14 am 
Administrátor
Administrátor

lev píše:
Naředili to 3,5% z jejich 35% HCL. Mohl byste mi, pane Jardo napsat, jak to ted mám, takto namíchané, brát? Kolik kapek na jaké množství vody? Je možné 10 kapek do 0,5 dcl vody?
Jinak když jsem na to chtěla napsat recept od doktorky, řekla mi, že je to nebezpečné a mohlo by mi to propálit jícen. Mám z toho ted trochu obavy, neboť jsem si nikdy žádnou kyselinu do těla nervala a tak s tím nemám žádné zkušenosti. Potřebovala bych ujistit, že je to bezpečné?? Díky za odpovědi.

Praktické i teoretické znalosti některých lékařů jsou opravdu tristní, tento postup se zde používal cca 200 let a pochybuji, že by si tím za celou tu dobu někdo propálil jícen. Vzhledem k tomu, že netuším jakou vlastně máte koncentraci, tak to udělejte empiricky, vemte 0,1 l vody a kapejte to do ní tak dlouho, až to bude mít chuť jako slabá citronáda. Této koncentrace se bát nijak nemusíte a po vypití si vypláchněte ústa, jinak to může v dlouhodobém měřítku poškozovat zubní sklovinu, ideální je to tam kopnout jako panáka fernetu.

PříspěvekNapsal: sob zář 10, 2011 7:15 am 
Administrátor
Administrátor

vladěna píše:
Dobrý den,
jak je to prosím s doplňováním HCl versus pití živé vody, mám pocit, že to přidává na intenzitě.

To by nemělo nijak vadit, naopak by tento postup měl celkově snižovat kyselost těla mnohem rychleji.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]