Dobry den jarda, citam tuto diskusiu, ale aj tak sa opytam, nez vsetko precitam, vysoke pH zatazuje ladviny, ja som po peripetiach s krcovymi zilami (pravdepodobne dosledok zbavovania sa tela kyselin a malo som dbala na spravne pH + nadmerna zataz) sa staele nezbavila opuchov noh, co som si myslela, ze je povod v tych krcakoch. lenze ono je to vsetko samozrejme prepojene a vysledovala som si, ze y to mohlo byt z ladvin, totizto, napriklad vdera som nahle v priebehu mozno polhodiny pocitila taky akoby opuch tvare (mam dojem, ze to aj vidno, ale nie som si ista) a samozrejme noh, vaha oproti ranu vyskoci o 2 kila. bolo to vecer a zmerala som si pH - 7,58, to sa mi nedari vyrazit ani stravou.
teraz, co sa udialo pocas dna:
rano ph nieco ledva nad 5, tak som si doobeda dala sodu, potom som zabudla merat. popoludni, v dostatocnom casovom odstupe od jedla zacinam pit vodu. bola som vsak dost smadna, tak som vypila pravdepodobne dost vody v prilis kratkom case, odhadujem tak 8dl, isla som von s detmi, po navrate zacali moje problemy a pH uz velmi vysoke, co by uz malo klesat. po veceri som si dala cecko, pH kleslo na 7,05. po 2 hodinach sa stale drzalo, tak som dala este cecko a islo hore na 7.28
potom som to uz neriesila, lebo som sa bala cecko na ladviny.
je mozne, ze mi proste nestihaju ladviny?
podobne problemy spatne ked si uvedomim, som mala niekolkokrat pri pecenovkach, pri poste, kde proste pijem vela vody, opuchy a tazke nohy, pH zial z tych obdobi nemam merane.
cize co robit?
postrehla som toto a tu by som sa aj opytala.
1. mam vahu 48kg, pri tejto vahe mi je podla mojho pocitu neunosne pit 3l tekutin denne, ak jem len ovozel. stacilo by mi
2l?
2. je pravda, ze sa neodporuca pit v pribehu hodiny viac ako 8dl vody, ze je to potom velka zataz na ladviny?
3. ako je to so zrazanim pH ceckom, ked je pravdepodobny problem s ladvinami?
4. je pravda, ze kruhy pod ocami znacia problemy s ladvinami? mam ich od malicka.
kvoli tymto problemom som prestala s ocistami - teda mam na mysli jednodnove posty a pecenovky.
dakujem.