Jarda píše:
Z ostatních vašich příspěvků bych si dovolil tvrdit, že by jste měla zapracovat na svém pH, tam patrně děláte něco špatně, proto jsou tkáně přetížené a dělají problémy. Spouštěčem problémů je vždy kyselost a je tedy nutné se tímto směrem zaměřit.
Zatím se do ničeho většího nepouštím, jen si tu tak čtu a občas něco okomentuju. Zkoušela jsem měřit pH moči, mám to kolem 7. Akorát jednou po ránu to bylo něco těsně nad 6. V tom nose mi našli Stafyl.aureus. Nechci ho tam, ale doktor se tím odmítl zabývat, takže jsem se rozhodla otestovat chválenou lichořeřišnicovou tinkturu a uvidím. A plánuju si pořídit filtr na demineralizaci vody.
Jsem vystudovaná molekulární bioložka,takže třeba Vaší představě o fungování/množení virů jsem se malinko pousmála, ale na pravou míru jsem to neuváděla (už nevím ani ve kterém vlákně to bylo) - není to až tak důležité, (protože na to co se tu snažíte sdělit nemá preciznost popisu fungování virů žádný vliv) a běžní lidé nezabývající se biologií,kteří to tu čtou, stejně případné upřesnění takové informace prakticky nevyužijí. O sobě si myslím,že potřebuju akorát pročistit střevo a bude to OK. Horší je to s mou mámou, která bere
kvanta léků (jeden kvůli druhému a třetí proti nim ) a její stav se zhoršuje. Přitom jí není ještě ani 60 let a klidně by na tom mohla být líp. Bohužel jejím koníčkem je čtení PR článků, které mylně považuje za "výsledky seriozních vědeckých výzkumů" a tak běží vždy do lékárny kde utratí tisíce za pilule které jí ani nemůžou pomoct (nebo aspoň z biochemického hlediska si nedokážu představit že by mohly), ale to ona nechce slyšet. Pro ni zůstanu věčně blbá (ona tomu říká "nezkušená") - holt si mě pořád pamatuje jako drobka kterému měnila plenky... Takže je to nelehké. Nemůžu ji k ničemu nutit.
Naštěstí kdysi kvůli hubnutí četla knihu od Tabity Hume a pamatuje si že ji omega-3 v kapslích postavily před pár lety na nohy (chvílema neovládala nohy po operaci páteře),takže se mi zatím podařilo přemluvit ji ke konzumaci dvou lžic mletého lněného semínka denně (patlanici odmítá - protože je tam tvaroh - a ten by ji podle jejího mínění uškodil, ne-li zabil ! - když je tam bílkovina a ona nemá vpořádku ledviny - na to jsem jí nemohla nic říct...). Neustále se mě ale ptá cože jsou to ty lignany a jestli jí to nemůže uškodit (bojí se nechat si poradit od někoho tak nezkušeného jako je její o 23 let mladší dcera). Včera poprvé spolkla jednu lžíci lněného oleje - bylo kolem toho sice hrozně řečí, že je to na ni moc tuku...(tuk přece zabíjí, to ví každé dítě od školky), ale spolka to. S člověkem v depresi se obecně komunikuje dost špatně, to aby jeden k tomu vystudoval ještě i psychologii !!!
Přemýšlela jsem .. a pro ni by bylo asi ideální, kdyby jí to co já jí chci říct a ona to nechce slyšet ....slyšela třeba od takového Dr. Walkera. Ten měl věk, byl štíhlý a vitální .. ode mě je to pro ni nepřesvědčivé - podle ní jsem nikdy žádné potíže neměla, jsem zdravá jako řípa, tak nemůžu vědět co ona potřebuje a co by měla. Podle ní to u mě všechno taky začne po čtyřicítce a mám se "těšit" na cukrovku, vysoký tlak a kdovíco všechno ještě. Moc ráda bych jí pomohla, ale jde mi to ztuha. Ona je tvrdohlavá a všechno co jí kdo řekne (nejen já) velmi kriticky rozebere, přebere a prozkoumá jestli v tom nejsou trhliny. Hledání protiargumetů proti všemu je jejím koníčkem... Tak snad jedině jí systematicky nenápadně podstrkovat vhodnou literaturu, tak aby měla pocit, že na to přišla sama. Jinak už nevím. Je mi jí líto že se trápí.
Kéž by byla jako moje dcera. Ta nejí jen to co jí samotné nechutná (a ne to co si někde přečte že je špatné), řídí se aspoň vlastní intuicí.