LTP80 píše:
Pane Jaroslave,rád bych se zeptal,od malička hraji fotbal,od 19 jsem začal cvičit v posilovně,od 26 jsem vykonával fyzicky náročnou práci ( tahal se s plastovýma oknama), ve 28 jsem přestal chodit do posilovny,jinak jsem chodil z práce přímo do posilovny....ted cvičím doma a chodím hrát fotbal rekreačně,je mi 31 a mám problémy se všema kloubama,někdy mě bolí kyčle a to po fatbalu většinou(na druhý den,třetí už to odezní),ale hlavní problém je že mi všechny klouby praskají,lupají,v kolenách přeskakuje,ležím např. na posteli na břiše,ruce mám opříté,zvedám se a praskne mi v loktu docela hlasitě nebo když pohnu nějak do strany chodidlo,tak to rupne hlasitě přes celou místnost,křupne nebo lupne mi v kyčlích,když je nějak vybočím nebo se zohnu pro něco....nevím,čím to je(nebo asi vím - posilovna,přemáhání)......zkoušel jsem Gs condro,spíš to nepomahá,lákadlo na peníze podle mě,v únoru nebo březnu mám začít brát druhou dávku,mám ji dobrat?....můžete mi poradit jak se tohoto problému zbavit?Co jíst na klouby,aby se tzv. promazaly?Děkuji
Mě jednoznačně na tyto problémy zabralo vaření tzv. kotek - prasečí nožičky, ještě lépe v kombinac s vepř. kůžemi a kolenem, tzv. drkotina, pro chut jsem do ní dala i zeleninu a kousek bílého domácího masa ( krůta, králík... ) nakrájet na dílky a dát zmrazit, každý den kousek sníst, za 3 týdny patrné výsledky při diagnose displazie kyčelních kloubů, lupavá kyčel, artroza... Možná by zabral i přípravek zvaný colafit, ale je to dost o penězích.
K tomu jsem denně jedla lžičku pomletých vařených slepičích skořápek ( 5 minut povařit, usušit na slunci nebo na topení, pomlet v kávomlýnku na prášek ). Můžou se dát rozpustit do citronové štávy, popř. udělat tzv. lék na artrozu ( dobrota,ale nechtělo se mi s tím pořád dělat a také časové a finančně náročnější )
štáva z 5-6 citronů bez pecek, 3-4 celá vejce i se skořápkou. Dát do sklenice a vložit dolů do lednice, každý den obracet
po dobu 12ti dnů.
Poté přidat:
12 dkg cukru
12 dkg medu
0,25l alkoholu ( rumu )
Vše rozmixovat, přecedit přes plátno a uschovat v lednici.
Dávkování:
po večeři vzít jednu polévkovou lžíci každý den ( nebo štamrdli )
také pomáhá cokoliv, co obsahuje bezinky ( štáva, likér ... nejlépe v kombinaci s černým jeřábem ) a štáva z okurky - to už chce ale kvalitní odštavnovač šnekový. Toliko z mých vlastních zkušeností. Nakonec jsem ani nemusela použít očistu kloubů bobkovým listem, výše uvedené zabralo znatelně během 3 týdnů pravidelného používání, nutno podotknout, že jsem již druhým rokem na stravě bez 5ti jedů ( rafinovaná sůl, mouka, cukr, bílkovina kravského mléka a kupované maso ), nyní jsem si sehnala MSM ( organická forma síry, možno dávkovat až 6 g denně )
http://www.4fitness.cz/suroviny/msm-1kg ... 60kc-p-51/