Martina46 píše:
Môžem bez problémov používať citrónovu šťavu namiesto tužidla na vlasy? Tužidlo som vyradila aj preto, že mi tak zvláštne padaju vlasy a myslím si, že je to aj problém chémie, čo som kedy používala na vlasy, plus farbenia a iné "pokusy". Vlasy mi totiž nepadajú z celej hlavy, nepostrehla som to dokonca ani pri tehotenstvach. No asi pred polrokom, to bolo 3 mesiace, čo som odstavila, som si všimla, že tesne nad čelom mám na ploche asi 3x3mm kožu bez vlasov, teda vyzerá to smiešne, ale do smiechu mi nie je, lebo mám pocit, že sa to zväčšuje a tiež taká mini lysinka je o centimeter ďalej. Podľa analýzy vlasov až to mohol byť problém aj deficitu zinku a iné, ale rozmýšľam, či aj nie hormonalny, či následok mechanickej námahy- tužidlá, farby, v minulosti tupírovanie. Zatiaľ som neskúšala žiaden šampón ani nič podobne, zinok (200mg) a ďalšie potrebné doplnky užívam pravidelne maximálne 2 týždne.
tento problem mam stale, plesinky sa zvacsuju, celkovo mi zredli vlasy na vrchu hlavy, vsimla som si take iste lyse miesta na nohach, som uz z toho zufala, stitna zlaza mierna hypofunkcia, dr to ani nechcela riesit - zatial...
snazim sa doplnat vsetky tu spomenute mineraly a vitaminy, + ziva strava. s ocistami (mimo obcas. klystiru) som teraz prestala, lebo som sa necitila dobre a mam podvahu (toto sa pomalicky vyrovnava, velmi pomaly...).
zacala som umyvat vlasy iba cistou vodou, oplachovanie v zihlave. bol tu spomenuty lugol na hlavu, ten uzivam oralne, ale ak by som dala na vlasy, kolko kvapiek v akom mnozstve, aby mi to trebars neodfarbilo pokozku?
presla som par diskusii o vlasoch a mnoho dokonca lekarov tento problem (jednalo sa o zeny) odkazuje na stres. toho mam habadej, posledne roky extremne. zatial s nim nic neviem urobit, minimalne, kym som na materskej.