Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 22, 2024 4:50 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 33  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pát zář 16, 2011 4:00 pm 
Offline

Registrován: úte zář 21, 2010 5:14 pm
Příspěvky: 71
Bydliště: Zlín
Kometa píše:
Ono ví bůh, co v těch kefírech máme. Našla jsem studii, kdy vzali kefír z různých států východní Evropy a pokaždé měl jiné složení organismů. Snad nikdy nebyl škodlivý, ale to bylo jen pár vzorků. Takže jak říkám, ví bůh co tam máme \":?\"

Mně starší kefír nechutná, je hodně kyselý a takový až trošku hlenovitý. Raději do něj naliji čerstvé tučné mléko a s tím vyrobí hustý kefír za jeden den.

Slyšel jsem,že osoby s krevní skupinou "O" nesmí konzumovat jogurty,sýry atd. a také kefír.Ani ten domácí? Proč-a je to pravda?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: sob zář 17, 2011 8:11 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
zuzis píše:
Dobrý den. Poslední dobou jsem vypozorovala, že jakmile nechám delší kefír uzrát, tak alespoň 3-4 dny, mám ho totiž ráda hustý, tak mám po větším objemu více jak 0,5l kefíru průjem. Může to způsobovat jak tady píšete to překyselení, že se tím tělo to zbavuje takhle? Nebo to může být něčím jiným? Děkuji

Tak to je otázka, pokud jde o správný kefír, tak zlikviduje kvasinky a tělo se toho spontánně zbaví, což na závadu určitě není, nicméně tam můžete mít i jiné složení mikroorganizmů a to pak moc prospěšné asi nebude. Vyzkoušejte jednoduchou věc, prostě do dvoudecové skleničky mléka vysypte dvě tobolky laktobacilů, občas promíchejte a za 24 hodin máte jogurt, který je opravdu živý a víte co v něm žije. Pak ho snězte a uvidíte, pokud bude zase průjem, tak jde o likvidaci kvasinek, které vraždí laktíci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: sob zář 17, 2011 8:13 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
zdenin píše:
Slyšel jsem,že osoby s krevní skupinou "O" nesmí konzumovat jogurty,sýry atd. a také kefír.Ani ten domácí? Proč-a je to pravda?

Já na krevní skupiny nevěřím, dle mého názoru je to o individuální snášenlivosti a o dóša typu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned zář 18, 2011 6:46 am 
Offline

Registrován: pát čer 17, 2011 5:53 pm
Příspěvky: 10
Bydliště: Brno
Houbicky k dispozici v Brne, osobni predani.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon zář 19, 2011 7:44 am 
Offline

Registrován: úte úno 23, 2010 2:22 pm
Příspěvky: 286
Bydliště: Roudnice nad Labem
Jarda píše:
Tak to je otázka, pokud jde o správný kefír, tak zlikviduje kvasinky a tělo se toho spontánně zbaví, což na závadu určitě není, nicméně tam můžete mít i jiné složení mikroorganizmů a to pak moc prospěšné asi nebude. Vyzkoušejte jednoduchou věc, prostě do dvoudecové skleničky mléka vysypte dvě tobolky laktobacilů, občas promíchejte a za 24 hodin máte jogurt, který je opravdu živý a víte co v něm žije. Pak ho snězte a uvidíte, pokud bude zase průjem, tak jde o likvidaci kvasinek, které vraždí laktíci.

Děkuji, vyzkouším. Ale jen by mne zajímalo, jak ovlivním to jiné složení mikroorganizmů. Děám to pořád stejně. Domácí kozí mléko zaliju houbičky ve skleněné uzavíratelné láhve, které pak 2x denně míchám umělou lžičkou. Jak by se tam ty špatné mikroorganismy dostaly? Když vypiji menší množství kefíru, méně jak 0,5L, tak průjem není, jen tak nějak těžko v žaludku


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon zář 19, 2011 11:31 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
zuzis píše:
Děkuji, vyzkouším. Ale jen by mne zajímalo, jak ovlivním to jiné složení mikroorganizmů. Děám to pořád stejně. Domácí kozí mléko zaliju houbičky ve skleněné uzavíratelné láhve, které pak 2x denně míchám umělou lžičkou. Jak by se tam ty špatné mikroorganismy dostaly? Když vypiji menší množství kefíru, méně jak 0,5L, tak průjem není, jen tak nějak těžko v žaludku

To bohužel nijak moc neovlivníte a pokud máte kefírová zrna od někoho již špatná, tak dlouho trvá, než se srovnají, pokud se vůbec srovnají, to se totiž vždy nepovede. Na kozím mléku je ovšem kvalitní kefír vysoce pravděpodobný a proto se mě to nezdá, nicméně můžete vyzkoušet tu moji navrženou variantu a uvidíte zda vás to, při požití stejného množství, bude také prohánět.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte zář 20, 2011 10:36 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Kometa píše:
Ono ví bůh, co v těch kefírech máme....

Dost by mne zajímalo, jak je to s antibiotiky která cpou do kraviček... je možné že by kefírová zrna zlikvidovala v mléce i ta antibiotika? Zamýšlím se zda není dobré omezit pití kefíru třeba z 1L denně na možná rozumnějších půl litru či 1 hrnek kefíru denně či možná lépe- jen pití párkrát v týdnu... \":roll:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte zář 20, 2011 1:55 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 03, 2010 2:10 pm
Příspěvky: 435
Kupuju Bio mlíko, tak doufám, že tam těch antibiotik moc není \</div

_________________
You cannot solve a problem with the same thinking that created it.” – Albert Einstein


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř zář 21, 2011 9:58 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
dost by mne zajímalo, jak je to s antibiotiky která cpou do kraviček... je možné že by kefírová zrna zlikvidovala v mléce i ta antibiotika? Zamýšlím se zda není dobré omezit pití kefíru třeba z 1L denně na možná rozumnějších půl litru či 1 hrnek kefíru denně či možná lépe- jen pití párkrát v týdnu... \":roll:\"

Tak antibiotika určitě nezlikvidují, to spíše proběhne obráceně a pak budete mít stále špatný kefír. I v množství konzumovaného kefíru je vhodné si postavit rozumnou laťku i když krátkodobě nevadí ani jako celodenní jídlo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř zář 21, 2011 9:59 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
[quote="Kometa":118qoh15]Kupuju Bio mlíko, tak doufám, že tam těch antibiotik moc není \</div

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon zář 26, 2011 10:06 pm 
Offline

Registrován: pát čer 03, 2011 11:11 pm
Příspěvky: 53
Jsem úplný kefírový začátečník. Obdržel jsem houbu údajně po rozmražení a týden ji prolévám mlékem. Po 24h v pokoji je zcela oddělena bílá hmota a dole voda. Ovšem ta voda (zřejmě tedy syrovátka) není žlutá, ale taková bezbarvá, trochu kalná. Je to špatně? Můžu to už zkusit pít? Tento stav se opakuje už několik dní beze změny.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte zář 27, 2011 7:55 am 
Offline

Registrován: úte zář 27, 2011 7:51 am
Příspěvky: 3
Moc Vás všechny zdravím.Také jsem kefírový začátečník a pátrám v různých zdrojích,jestli je hotové mléko zásadité nebo kyselinotvorné.Informace se dost liší.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte zář 27, 2011 9:13 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Leon píše:
Jsem úplný kefírový začátečník. Obdržel jsem houbu údajně po rozmražení a týden ji prolévám mlékem. Po 24h v pokoji je zcela oddělena bílá hmota a dole voda. Ovšem ta voda (zřejmě tedy syrovátka) není žlutá, ale taková bezbarvá, trochu kalná. Je to špatně? Můžu to už zkusit pít? Tento stav se opakuje už několik dní beze změny.

Tak ideální to určitě není, ale pít se dá, tím nic nepokazíte a dal bych těm houbičkám ještě trochu času.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte zář 27, 2011 9:15 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
eamos píše:
Moc Vás všechny zdravím.Také jsem kefírový začátečník a pátrám v různých zdrojích,jestli je hotové mléko zásadité nebo kyselinotvorné.Informace se dost liší.

Ono je to jak u koho, kdo má přemnožené kvasinky, tam může kefír působit kysele a jinak většinou funguje zásaditě. Také záleží na skladbě laktobacilů, které vám houba produkuje, to také může dost změnit reakci těla.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte zář 27, 2011 9:19 am 
Offline

Registrován: úte zář 27, 2011 7:51 am
Příspěvky: 3
Díky za odpověď.A dá se skladba laktobacilů nějak ovlivnit výběrem mléka?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 33  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz