Přidám svou zkušenost s kouřením a " už nekouřením". Při mém věku měřítko nebude takové velké ale co. Kouřil jsem od 16ti, postupem času 20ku denně, rituálně vždy s kávou hned po probuzení, po jídle, před usnutím. V restouracích a v klubech, hlavně o víkendy jsem vykouřil něco kolem 40ti, dejme tomu za 5-6 hodin + alkohol. Za volantem s hudbou to bez cigarety nešlo. Zkoušel jsem přestat hodněkrát, ale bohužel jsem to nevydržel. Zlom přišel ve chvíli, kdy jsem změnil aktivity, i okruh lidí ( pryč od kuřáků ) a míst, začal jsem meditovat, a frekvenčně jsem šel nahoru. Může se to zdát směšné, ale po čase jsem zjistil, že jsem jaksi zapomněl kouřit
Tudíž řekl bych že v danou chvíli se s mým frekvenčním stavem jíž kouření neslučovalo, a za druhé jsem změnil životní styl. Teď už mi nedělá společnost kuřáků problém, jsem si jistej že už kouřit nebudu. Sumasumárum, kdo chce přestat kouřit, měl by změnit životní styl, celkově.
K elektronické cigaretě, potvrzuji co píše Jarda. Měl jsem jí, ze začátku to bylo takový placebo, ale kničemu. Navíc v e-cigaretě máte pořád nikotin který pokud se nepletu přispívá k překyselení organismu, a co je horší, podle mého si člověk užívající e-cig. může uškodit neb do sebe napumpuje nikotinu víc než při normálních cigaretách.
Jardo, prosím Vás, jak "pomáhají" doutníky?