Sroll píše:
To je pak jiste jina cenova kategorie. Souhlasim. Avsak otazkou tedy zustava - kvalita zpracovani, zapach a mnozstvi prave velmi dulezitych EPA+DHA Omega 3 kyselin. Mate nejaky rozbor takoveho oleje primo z lekarny?
Takto je to podle českého lékopisu.
Název mastné kyseliny.....Označení mastné kyseliny......Rozmezí plochy píku (%)
nasycené mastné kyseliny
kyselina myristová..................14 : 0.................................2,0 až 6,0
kyselina palmitová..................16 : 0.................................7,0 až 14,0
kyselina stearová...................18 : 0.................................1,0 až 4,0
nenasycené mastné kyseliny
s jednou dvojnou vazbou
kyselina palmitolejová..............16 : 1 n-7...........................4,5 až 11,5
kyselina cis-vakcenová.............18 : 1 n-7...........................2,0 až 7,0
kyselina olejová.....................18 : 1 n-9..........................12,0 až 21,0
kyselina gadolejová.................20 : 1 n-11..........................1,0 až 5,5
kyselina gondoová...................20 : 1 n-9...........................5,0 až 17,0
kyselina eruková.....................22 : 1 n-9..............................0 až 1,5
kyselina cetolejová.................(22 : 1 n-11) 22 : 1 n-11 + 13......5,0 až 12,0
nenasycené mastné kyseliny
s více dvojnými vazbami
kyselina linolová......................18 : 2 n-6............................0,5 až 3,0
kyselina α-linolenová................18 : 3 n-3..............................0 až 2,0
kyselina moroktová..................18 : 4 n-3............................0,5 až 4,5
kyselina timnodonová
(ikosapentaenová) (EPA)
..........................................20 : 5 n-3............................7,0 až 16,0
kyselina cervonová
(dokosahexaenová) (DHA)
..........................................22 : 6 n-3............................6,0 až 18,0