Jackey píše:
Dobrý večer, předem zdravím pana Zajíčka a přeji mu hodně zdaru v životě soukromém i pracovním. A teď mám pár otázek na chlorellu,popř.z.ječmen:
1. -zrychluje růst buněk, je vhodná i pro onkologické pacienty(četla jsem v jedné "přírodní"knížce že není)? Mne bylo řečeno,že po ní rostou pouze buňky zdravé a to proto,že obsahuje aminokyseliny(které nejspíš ničí volné radikály),tak nevím jestli to opravdu funguje tak dokonale? Naopak lékaři tvrdí,že její růstový faktor neni při onkolog.léčení zrovna žádoucí.
2. -chlorella prodávaná od pana Zajíčka pochází odkud a je to 100% chlorellový potr.doplněk?
3. -nesouhlasím s tím,že co se týká Japonska,vše svítí tak je to jedno, vždyť i houby u nás loňský rok byly prý podle laborator.výzkumů několikanásobně horší a nedoporučovaly se konzumovat.Já vím,že toho do sebe stahují víc,ale chlorella z Japonska je zase podstatně blíž.
4. -vojtěška je dobrá rostlinka,ale neměli by ji lidé,kteří berou nějaké hormony(např.Letrox místo štítné žlázy,tito lidé by se měli vyhýbat i výrobkům ze soji a třezalce),tak nahradí chlorellu v létě opravdu i "pouhý" jetel?
5. -předávkovat se chlorellou já myslím lze a to zejména po rychlém navýšení dávek,mělo by se začít opravdu pomalu, mám to osobně vyzkoušené- a hlavně hodně pít,aby se ten toxický odpad vyplavil a nezanášel střeva-zejména pro ty,kdo nedělají klystýry
6. -dávkování podle mě je velmi individuální, každý jsme jinak zanesen bordelem,tak ti co jsou méně by snad mohli navyšovat dávky rychleji,ale skončit na nižší hranici a naopak ti více zanesení lidé by měli navyšovat pomaleji a dostat se na vyšší hranici.Zaráží mě,že co jiná značka chlorelly,to jiné dávkování, myslím,že je to právě tím,že některé pilulky jsou stoprocentní a jiné ne.
Tohle jsou jen moje zjištění a úvahy,určitě je nikomu nepodsouvám jako fakt.
Děkuji za případné odpovědi.
1)Dle mého názoru je to chelační prostředek a protože rakovina je z bordelu v těle, tak vše co ten bordel likviduje je prospěšné. Lékaři tvrdí spoustu nesmyslů a vždy se jim věřit nedá.
2)Jde o certifikované zboží dovážené z Německa.
3)Zde nesouhlasím, radiace je rozprostřena celkem dokonale a opravdu svítí všechno, to nakonec není problém si na internetu dohledat.
4)Můj názor je takový, že jetel je velice dobrý a nedomnívám se, že by konzumentům způsoboval nějakou zásadní újmu, dokonce i uvedené zdravotní problémy léčí.
5)Nedovedu si představit o jak velkou dávku by muselo jít, většina mých pacientů bere denně 40-60 tablet a nemá problém, já sám si dávám uvedených 60 tablet ráno nalačno a také jsem problém nikdy nezaznamenal a to nemluvím o množství, které konzumuje moje manželka.
6)Pilulky se pochopitelně dost liší a velká část není čistá, což vlastně účinky snižuje. Ty pak běžně obsahují pouze 50% chlorely a zbytek jsou plniva, ale to je běžné většinou u našich výrobců v zemích původu ji lisují opakovaně a tím se dostane do stavu granulátu, který pak slisovat jde i bez přísad.