Jindra píše:
Jsou to tady v tomhle vlákně moc pěkné recepty, ale zkuste to přece bez toho vaření. Pohanku jen namočte na pár hodin no a jáhly - to už se mi sbíhají sliny - jáhly pomelu na mouku, z té udělám těsto, na něj nastrouhaná jablka (já rád sladké, tak přislazuju máčenými rozinkami) a tahle jáhlová buchta chutná téměř stejně jako pečená (to mne velmi překvapilo a potěšilo, když jsem ji ochutnal poprvé). Jáhlová buchta totálně vyřešila moji dlooouholetou závislost na pečivu, už mám díky jáhlům chutné řešení ukuchtěné za syrova, za studena.
parada!
kvasinka nekvasinka, musela som vyskusat a priznam sa, bola som skepticka voci tvojmu tvrdeniu, ze tento kolac chuti ako peceny, ale je to tak! jedine konzistencia viac menej nahrubo pomleteho prosa je ina, ale nevadi.
muku som zmiesala s vodou, dala som ale aj kokosovy tuk, co nabuduce nespravim, nie je treba a bude to aspon beztukove. do cesta stipka soli a par kvapiek stevie a uz len nastruhane jablka so skoricou.
mnam!!!