zdenin píše:
Prosím jakým způsobem se dá konzumovat člověkem ten Svatojánský chléb-karob?
V podstate, pokud jste uz nekdy jedl levnou cokoladu, tak jste konzumoval Svatojynsky chleb neboli karob.
Do te cokolady daji trochu kakaa a zbytek je karob, cukr a tuk. Jinak se v podstate da jist tak jak je nadrceny, je jen treba davat pozor na pecky, ty jsou neskutecne tvrde a hrozi vylomeni zubu. Konzistence je jako susene ovoce. Chutove je lehce sladky a jinak v podstate chut levne cokolady. Mne teda chutnal a hned jsem ho koupil 3kg, urcite to vyjde podstatne levneji nez levna cokolada. Obcas dostanu chut na sladke, tak tohle bude celkem dobre reseni. Jinak pani co tam prodava (jen pro informaci o vyzive koni ma neuveritelne informace, s dcerou jsme ji poslouchali asi pul hodiny, sama znacnou cast produktu, co prodava, sama konzumuje), mne informovala, ze ten karob treba mele do buchet k maku, kolacu nebo knedliku misto marmelady.
Tady mate z webu informace o obsahu latek:http://www.centrumkrmiv.cz/product/svat ... -3-kg-892/Energetická hodnota pochází: z 89 % sacharidy, 8 % proteiny a 3 % tuku
Upozornění: jelikož neobsahuje bílkoviny, je nutné kombinovat s bílkovinými krmivy, například s vojtěškou nebo sojou.
Nutriční informace na 1 kg: přírodní cukry 35-49 % (ve vodě rozpustné)
vláknina 8 %
antioxidační polyfenoly
N-látky (bílkoviny) 4,5 - 5,5 %
obsahuje vitamíny A, skupiny B (hlavně vitamínu B1), D a E a riboflavin
cenný pro obsah minerálních látek (draslík, hořčík, vápník) a stopových prvků (železo, mangan, chrom, měď, nikl)
výborný zdroj vápníku (3600 mg), mědi (8500 mg) a riboflavinu (4,7 mg)
cenný zdroj draslíku a chromu
obsahuje také fosfor, selen, zinek
obsahuje také omega 3 (40 mg) a 6 mastné kyseliny (2 120 mg)
přirozeně nízký v sodíku (vhodné pro koně trpící na otoky končetin)
šetrně sušené si zachovává cenné vitamíny a minerály
Fakta: Karob obsahuje 3x více vápníku než pšeničné otruby a 6x více než ječmen
ve 85 g carobu je stejné množství vápníku jako v 1 kg kukuřice a 1,5 kg jablka!
Náš karob je velmi vysoké kvality, neobsahuje nežádoucí příměsi jako kamínky.