Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 9:20 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 70  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon říj 24, 2011 11:16 am 

Asi mesiac beriem 3 krat denne 20kvapiek 3,5% HCl ,kvoli tomu ze sa mi netvori skoro ziadna zaludocna kyselina.Asi dva tyzdne mam riedku stolicu a v nej nestravene zbytky.Stalo sa niekedy pri prvej ociste pecene kedy som HCl vynechal asi na dva dni.Zajtra mam v plane druhu.Som dost unaveny a boli ma hlava ako kona.Krkacim testom mi vychadza ze nemam ziadnu HCl.Dnes som si spravil zazvorovo-kurkumovy caj a pridam nejake prirodne stimulatory HCl.Mam brat HCl pred aj po jedle?Vyplachy zaludku robim sporadicky.Vopred dakujem za odpoved.
Edit:Este sa chcem spytat ci mozem do stavy k vitaminu C a MSM pridat aj KCl.

PříspěvekNapsal: pon říj 24, 2011 1:49 pm 

Dobrý den,
doporučoval jste mi pane Jardo 7 kapek me Hcl(0,5%z 35%technicke),chci se jeste zeptat jestli je kapat pred,po i pri jidle do vody nebo jestli staci a je vhodne nakapat to primo jenom do jidla?
dekuji

PříspěvekNapsal: pon říj 24, 2011 6:11 pm 

[quote="Oregon"12mnb38j]Asi mesiac beriem 3 krat denne 20kvapiek 3,5% HCl ,kvoli tomu ze sa mi netvori skoro ziadna zaludocna kyselina.Asi dva tyzdne mam riedku stolicu a v nej nestravene zbytky.Stalo sa niekedy pri prvej ociste pecene kedy som HCl vynechal asi na dva dni.Zajtra mam v plane druhu.Som dost unaveny a boli ma hlava ako kona.Krkacim testom mi vychadza ze nemam ziadnu HCl.Dnes som si spravil zazvorovo-kurkumovy caj a pridam nejake prirodne stimulatory HCl.Mam brat HCl pred aj po jedle?Vyplachy zaludku robim sporadicky.Vopred dakujem za odpoved.
EditEste sa chcem spytat ci mozem do stavy k vitaminu C a MSM pridat aj KCl.[/quote12mnb38j]
Podle mych zkusenosti, vynech vit C, vit C dopln nejlepe ze syroveho masa- takze tataracek nebo lehce citrusy, varene maso uz pry moc vit C nema, KCl bych rozhodne zkusil ale i tak bych doplnil ve forme chloridu dalsi mikroprvky, zinek, med, mangan, chrom, a dalsi...nastuduj si to jake a jak, nejlepe z mojich prispevku, uz jsem to sem daval. Na MMS bych se vykaslal, moc tomu neverim ikdyz uplne nevylucuji ze u nekoho to muze mit prospech, nemam osobni zkusenosti a zkusil bych pro oziveni tvorby HCl popit lehce ozonizovanou vodu pomoci UV vybojky, nebo hladovku o vode, dale sluneni pres leto. To jak vznika HCl v zaludku si nastuduj z odborne literatury a nejlepe z vice zdroju. Udelej si o tom maximalni prehled a pak se zamysli cim to asi muze byt. Mozna dospejes ke stejnym zaverum jako ja. Dale chodit maximalne denne na cerstvy vzduch do prirody, nauc se relaxovat, konicky, dale je nutne vyhledat a eliminovat vliv manipulatoru ve svem okoli a to za kazdou cenu. Treba vypinanim mobilu, vyhejbani se jim, atd. moznosti je hodne, treba se naucit kontramanipulace. Dodrzuj zivotospravu v souladu s cirkadialni rytmy. Nastuduj si temata ktera jsem ti vyjmenoval. Zabere ti to spoustu casu ale alespon ti dojde jak je lecba zalozena na alopaticke paradigmaticke medicine marna.
Podivej se na tenhle seminar. treba ti to docvakne.

Knihy na ulozto.cz: Cerna labut, Nenechte sebou manipulovat, Mym marodum, Co_nam_telo_rika, Doba jedova 1, ZákladyMužskéhoŠovinismu
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/

Naposledy upravil Petr 2 dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1

PříspěvekNapsal: pon říj 24, 2011 7:06 pm 

Diky za tvoje rady.Nejake mesiace mi dalo poriadne zabrat nastudovat tieto stranky.Aspon co sa tyka zakladnych veci.Tolko som nestudoval odvtedy co som dokoncil skolu.Zajtra skuknem to 3 hodinove videeo.
Vacsinu tych mineralov co spominas beriem podla vlasovej analyzy.Mam ich od Jardy.MSM(metylsulfonyl­metan) beriem kvoli sire.Myslel si asi MMS.
Co sa este tyka tej eliminacii manipulatov tak nad tym som sa nikdy moc nezamyslal.Ale mam v poslednom case dost hrubu hrosiu kozu takze sa citim psychicky staly aj ked okolo mna druhy penia od zlosti alebo sa ma snazia vytocit.Stres a zla strava mi znicila tvorbu HCl ale verim ze sa to zmeni.

PříspěvekNapsal: pon říj 24, 2011 8:22 pm 

Oregon píše:
Diky za tvoje rady.Nejake mesiace mi dalo poriadne zabrat nastudovat tieto stranky.Aspon co sa tyka zakladnych veci.Tolko som nestudoval odvtedy co som dokoncil skolu.Zajtra skuknem to 3 hodinove videeo.
Vacsinu tych mineralov co spominas beriem podla vlasovej analyzy.Mam ich od Jardy.MSM(metylsulfonyl­metan) beriem kvoli sire.Myslel si asi MMS.
Co sa este tyka tej eliminacii manipulatov tak nad tym som sa nikdy moc nezamyslal.Ale mam v poslednom case dost hrubu hrosiu kozu takze sa citim psychicky staly aj ked okolo mna druhy penia od zlosti alebo sa ma snazia vytocit.Stres a zla strava mi znicila tvorbu HCl ale verim ze sa to zmeni.

OK to video ikdyz je asi 3 hodiny je fakt zajimave a podmetne a pritom ftipne, fakt jsem se pobavil. Rozhodne neodkladat jinak se k tomu zase nedostanes.
MMS nerovna se MSM to je mi jasne. Reagoval jsem tak jak si to napsal -MMS. \":)\"

http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/

PříspěvekNapsal: stř říj 26, 2011 6:48 am 
Administrátor
Administrátor

Oregon píše:
Asi mesiac beriem 3 krat denne 20kvapiek 3,5% HCl ,kvoli tomu ze sa mi netvori skoro ziadna zaludocna kyselina.Asi dva tyzdne mam riedku stolicu a v nej nestravene zbytky.Stalo sa niekedy pri prvej ociste pecene kedy som HCl vynechal asi na dva dni.Zajtra mam v plane druhu.Som dost unaveny a boli ma hlava ako kona.Krkacim testom mi vychadza ze nemam ziadnu HCl.Dnes som si spravil zazvorovo-kurkumovy caj a pridam nejake prirodne stimulatory HCl.Mam brat HCl pred aj po jedle?Vyplachy zaludku robim sporadicky.Vopred dakujem za odpoved.
Edit:Este sa chcem spytat ci mozem do stavy k vitaminu C a MSM pridat aj KCl.

Dávka kyseliny nutná na nahození trávení je dost rozdílná u jednotlivých lidí, musíte vyzkoušet co provede větší dávka, nebo častější dodávání, případně se pokuste sehnat práškový pepsin a dejte si tak 0,1 g na dávku kyseliny 3x denně a uvidíte. Výplachy žaludku mohou dosti pomáhat, protože při zahlenění žaludku se kyselina tvoří špatně. Ten chlorid draselný klidně to toho přidávat můžete v tom není problém.

PříspěvekNapsal: stř říj 26, 2011 6:50 am 
Administrátor
Administrátor

Sara111 píše:
Dobrý den,
doporučoval jste mi pane Jardo 7 kapek me Hcl(0,5%z 35%technicke),chci se jeste zeptat jestli je kapat pred,po i pri jidle do vody nebo jestli staci a je vhodne nakapat to primo jenom do jidla?
dekuji

Do jídla bych to nedával, to může leptat zuby, dejte si to v malém množství před jídlem, nebo po jídle.

PříspěvekNapsal: stř říj 26, 2011 7:01 am 
Administrátor
Administrátor

[quote="Petr 2":36q4oohf]Podle mych zkusenosti, vynech vit C, vit C dopln nejlepe ze syroveho masa- takze tataracek nebo lehce citrusy, varene maso uz pry moc vit C nema, KCl bych rozhodne zkusil ale i tak bych doplnil ve forme chloridu dalsi mikroprvky, zinek, med, mangan, chrom, a dalsi...nastuduj si to jake a jak, nejlepe z mojich prispevku, uz jsem to sem daval. Na MMS bych se vykaslal, moc tomu neverim ikdyz uplne nevylucuji ze u nekoho to muze mit prospech, nemam osobni zkusenosti a zkusil bych pro oziveni tvorby HCl popit lehce ozonizovanou vodu pomoci UV vybojky, nebo hladovku o vode, dale sluneni pres leto. To jak vznika HCl v zaludku si nastuduj z odborne literatury a nejlepe z vice zdroju. Udelej si o tom maximalni prehled a pak se zamysli cim to asi muze byt. Mozna dospejes ke stejnym zaverum jako ja. Dale chodit maximalne denne na cerstvy vzduch do prirody, nauc se relaxovat, konicky, dale je nutne vyhledat a eliminovat vliv manipulatoru ve svem okoli a to za kazdou cenu. Treba vypinanim mobilu, vyhejbani se jim, atd. moznosti je hodne, treba se naucit kontramanipulace. Dodrzuj zivotospravu v souladu s cirkadialni rytmy. Nastuduj si temata ktera jsem ti vyjmenoval. Zabere ti to spoustu casu ale alespon ti dojde jak je lecba zalozena na alopaticke paradigmaticke medicine marna.
Podivej se na tenhle seminar. treba ti to docvakne.

Naposledy upravil Jarda dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1

PříspěvekNapsal: pát říj 28, 2011 9:49 pm 

Dobrý deň. Užívam 6x denne/pred jedlom a po jedle/ 20 kvapiek 3,5%hcl v 0,5 dcl vody, čiže dokopy 120 kvapiek denne. Začala som postupne s 10 kvapkami. Mala som veľké problémy s nadúvaním až kŕčmi hlavne po jedle, robila som si aj grgací test a vôbec som si negrgla. Problémy sa mi výrazne zlepšili, ale cítim že ešte to nie je ideálne.Chcela by som sa spýtať koľko kvapiek denne mi odporučíte ako maximálnu dávku, aby som si nejako neublížila a ako dlho sa môže takto hcl užívať. A má podľa Vás dlhodobejšie užívanie hcl vplyv aj na zabitie premnožených kvasiniek. Beriem to cca 2 týždne a slinový test mi stále ukazuje premnoženie kvasiniek. Už takmer 5 mesiacov dodržiavam aj prísnu protikvasinkovú diétu a užívala som aj rôzne doplnky proti kandide. Snažím sa aj udržiavať ph. Ďakujem.

PříspěvekNapsal: pát říj 28, 2011 9:58 pm 

Proč se vlastně má dávat HCL 20minut před jídlem případně 20 po jídle? Já si ji většinou dávám těsně před jídlem, ale většinou si vzpomenu až po jídle, takže těsně po jídle. Vadí to něčemu?

PříspěvekNapsal: pát říj 28, 2011 10:34 pm 
Administrátor
Administrátor

Miruša píše:
Dobrý deň. Užívam 6x denne/pred jedlom a po jedle/ 20 kvapiek 3,5%hcl v 0,5 dcl vody, čiže dokopy 120 kvapiek denne. Začala som postupne s 10 kvapkami. Mala som veľké problémy s nadúvaním až kŕčmi hlavne po jedle, robila som si aj grgací test a vôbec som si negrgla. Problémy sa mi výrazne zlepšili, ale cítim že ešte to nie je ideálne.Chcela by som sa spýtať koľko kvapiek denne mi odporučíte ako maximálnu dávku, aby som si nejako neublížila a ako dlho sa môže takto hcl užívať. A má podľa Vás dlhodobejšie užívanie hcl vplyv aj na zabitie premnožených kvasiniek. Beriem to cca 2 týždne a slinový test mi stále ukazuje premnoženie kvasiniek. Už takmer 5 mesiacov dodržiavam aj prísnu protikvasinkovú diétu a užívala som aj rôzne doplnky proti kandide. Snažím sa aj udržiavať ph. Ďakujem.

Pokud vám to evidentně pomáhá, tak v tom problém nehledejte, není nějaká doporučitelná celková denní dávka. Dokonce se i u jednoho člověka bude její potřeba lišit v závislosti na konkrétním jídle, tedy vždy se to pouze odhaduje. Musíte si uvědomit, že zdravé tělo si jí tvoří denně cca 1,5-3 litry a tolik jí asi nevypijete. Každopádně její doplnění odstraňuje mnoho zdravotních potíží a působí i u kvasinkových problémů velice dobře.

PříspěvekNapsal: pát říj 28, 2011 10:36 pm 
Administrátor
Administrátor

Igi píše:
Proč se vlastně má dávat HCL 20minut před jídlem případně 20 po jídle? Já si ji většinou dávám těsně před jídlem, ale většinou si vzpomenu až po jídle, takže těsně po jídle. Vadí to něčemu?

Tělo má takový režim prohřívání potravy a do něj by se HCl dávat neměla, to pak tuto část trávení vynecháváte, ale zase to nijak zásadně nevadí.

PříspěvekNapsal: pon říj 31, 2011 11:56 am 

Lékarna:
Pepsini pulvis objednat lze, dělá se v množství:
(Prodejný bez předpisu.)
(Fagron)

2g....cena cca 165,- (82,50/g)
10g.....cena cca 600,- (60,-/g)
50g.....cena cca 2000,- (40,-/g)

50-100-150mg na jedno jídlo.
(Zpracovává bílkoviny.)

------------------------------------------------------------------------
USA 10g pepsinu + lepší "Pangrol" cca. 300,-:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Super-En ... s/857?at=0
- vhodné množství Betain-HCl na 1dávku = 200mg = 1,35l 0.035% HCl

USA 18g pepsinu cca. 200,-:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Betaine- ... s/398?at=0
- množství v jedné kapsli nutno rozdělit na 3kapsle
(ty Betain-HCl 650ky jsou moc silný)

10.11.:
pH 1.5 - 2.5, max. peptická aktivita
pH 2.5 - 5, aktivita snížena na 70%
pH 5 - 6.5 - 7.5, peptická aktivita se zastavuje, pepsin stabilní
(možno znovu aktivovat snížením pH)
pH >7.5, dochází k rozpadu pepsinu

Přílohy:
PEPSIN Activity vs pH.jpg
PEPSIN Activity vs pH.jpg [ 25.39 KiB | Zobrazeno 8940 krát ]
PEPSINI PULVIS.jpg
PEPSINI PULVIS.jpg [ 28.91 KiB | Zobrazeno 8940 krát ]

Naposledy upravil Jenik2011 dne čtv lis 10, 2011 7:35 pm, celkově upraveno 3

PříspěvekNapsal: úte lis 01, 2011 9:43 am 
Administrátor
Administrátor

Jenik2011 píše:
Lékarna:
Pepsini pulvis objednat lze, dělá se v množství:
(Prodejný bez předpisu.)
(Fagron)

2g....cena cca 165,- (82,50/g)
10g.....cena cca 600,- (60,-/g)
50g.....cena cca 2000,- (40,-/g)

50-100-150mg na jedno jídlo.
(Zpracovává bílkoviny.)

------------------------------------------------------------------------
USA 10g pepsinu + lepší "Pangrol" cca. 300,-:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Super-En ... s/857?at=0
- vhodné množství Betain-HCl na 1dávku = 200mg = 1,35l 0.035% HCl

USA 18g pepsinu cca. 200,-:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Betaine- ... s/398?at=0
- množství v jedné kapsli nutno rozdělit na 3kapsle
(ty Betain-HCl 650ky jsou moc silný)

Tak ono s tou sílou to bude individuální, u někoho moc a jiného třeba málo, to si musí každý vyzkoušet a také záleží, zda si tu tabletu dá na tučnou kachnu s knedlíkem, nebo na lehký zeleninvý salát.

PříspěvekNapsal: úte lis 01, 2011 9:19 pm 

Chodím na tyhle stránky v poslední době spíš zřídka... vždy mě ale zaujmou příspěvky ohledně HCl. Pro mne je to totiž snad ten nejpodstatnější výdobytek, který jsem čtením Jardova fora získal... Pomocí cca 10-15 kapek 3,5%ní HCl zředěné 50ml vody dokážu vyřešit všechny mé bývalé stravovací problémy (časté nadýmání, občasný kámen v žaludku po pozdním večerním jídle). Nosím si s sebou skleničku s tímto roztokem a když cítím, že tělo neumí naložit s tím, co jsem před chvílí snědl, prostě to vypiju a je VŽDY dobře. Při pozdních večeřích občas vypiju HCl i v průběhu jídla. O mé nedostatečné tvorbě HCl jsem se mnohokrát přesvědčil při nočním zvracení, kdy tělo neumělo potravu natrávit a posunout dál a přišel povel NECHCI- VEN... Po vyzvracení jsem totiž VŮBEC neměl popálený krk, jak to bývalo dřív zamlada. Rodiče říkají, že i děda užíval nějaký preparát na zvýšení kyselosti žaludečních šťáv.
Přesto všechno jsem přesvědčen, že podstata řešení problému je ještě někde jinde, než dodáváním preparátů zvenčí. Letošní léto jsem se vrhl na renovaci interiéru mého domu a hned jak jsem skončil, pokračoval jsem tím samým u mých 80letých rodičů. Dva a půl měsíce neustálé fyzické práce podpořené faktem, že mě to ŠÍLENĚ bavilo. Znovu jsem se vrátil do let, kdy jsem každé ráno po probuzení jasně věděl, na co se ten den těším (byť by to byl třeba trénink ve fotbale). Lidi, já někdy končil s opravou zdi ve dvě v noci a už v šest jsem byl probuzený a uvnitř to úplně vřelo dychtivodtí, abych mohl v práci pokračovat a třeba stěnu natřít... V tom období mi metabolismus naskočil na uspokojivou úroveň, což v podstatě trvá doposud. Ta paráda- moci se napít piva (jak chutná po 5 hodinách hrabání škváry v kuchyni...) a COKOLIV sníst kdykoliv během dne, protože organismus JEDE, to bylo úžasné. Takže to nejpodstatnější pro tzv. zdravotní stav člověka vidím v úpřímné vnitřní motivaci pro COKOLIV- nějaké čisté tužby, idey... idey..

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]