playaa píše:
Mě poměrně decimuje neustálé střídání odpolední a ranní směny po týdnu a to mně pak občas na tý ranní bere dřímota z nedostatku spánku a ta prášková guarana se mi nakonec docela osvědčila. Určitě lepší než zabijácká ranní káva ke který jsem občas v té největší krizi přistoupil a měl pak třeba i třes a podrážděný žaludek.
Musel jsem ale dát tý guarany docela dost - aspoň 2 nebo 3 vrchovatý kávový lžičky. Rozmíchám to v troše teplé vody, scedím ten hrubší grunt a vypiju. Efekt je opravdu déletrvající než u kávy.
Pokud potrebujete takove mnozstvi guarany a pravdepodobne jeste asi casto, tak je neco spatne. Samotna syrova strava by uz mela mit sama o sobe ten efekt ze pres den neusinate, jak pise Jarda. Tento efekt, ktery popisujete, zpusobuje klasicka varena strava, kdy se telo musi poprat s jejim stravenim a je nuceno vypnout ostatni telesne funkce, v dane chvili pro nej nedulezite. Guaranu pouzivali i indiani pouze v pripadech, kdy potrebovali podat extremni vykony, treba pri extremnich dennich presunech, kdy nemeli cas na odpocinek a na jidlo.
Nemyslim si, ze je dobre ji pouzivat jako denni drogu namisto kavy, devastujete si tim vlastni telo stejne jako kavou.
Osobne ji pouzivam, jako indiani, pouze v pripadech, kdy jsem nucen po cely den podavat vysoky vykon, treba na vystavach, kdy ma clovek na stanku nekolik dni sotva cas se napit. Vecer pak doplnim energii syrovou stravou.
V pripade, ze mate tento problem se spankem, i presto, ze se stravujete syrovou stravou, tak prvni co bych doporucoval, pokud to zamestnavatel dovoli, proste se tomu spanku nebranit a na 10 az 20 minut, ne dele, si zdrimnout. Kdysy u meho zamestnavatele jsem meli dokonce mistnost s pohovkou, kde si mohl zamestnanec na tech 10 az 20 minut zdrimnout. Timto zpusobem muze clovek fungovat delsi dobu i presto, ze bude spat 2 az 4 hodiny denne. Podminkou je, ze jdete spat okamzite, jak si telo rekne a nebudete spat dele jak 20 minut. Ja to praktikuji uz delsi dobu a funguje to, takze jsem schopen nekolik dni pracovat i pres noc, aniz bych musel jit spat na delsi dobu.
Kdyz si clovek jde uvarit kavu, tak to stejne trva alespom tech 10 minut, ale efekt kavy je podstatne mensi nez ten kratky spanek.
Na rozdil od kavy nebo guarany spanek neni droga.
Pokud to s tim spankem neni mozne, tak bych misto guarany radeji doporucil mlety zeleny caj Matcha Organic. Dodava treba
http://www.salviaparadise.cz.
Pro vetsi efekt sladim guaranu i mlety zeleny caj medem, aby mozek dostal nejenom povzbuzeni, ale i palivo.
Inzenyr